Viết Một Đoạn Văn Ngắn Về Ngôi Trường Mơ Ước Của Em Bằng Tiếng Anh

--- Bài mới hơn ---

  • Viết Đoạn Văn Giới Thiệu Về Trường Học Bằng Tiếng Anh, Bài Luận Về Ngôi Trường Của Em Hay Nhất
  • Đề Thi Học Sinh Giỏi Môn Tiếng Anh Lớp 6
  • Tuyển Tập 40 Để Thi Hsg Môn Tiếng Anh Lớp 6 Có Đáp Án
  • Bộ Sách Học Tốt Tiếng Anh Lớp 6 ( Tổng Hợp Ngữ Pháp Và Bài Tập Tiếng Anh Lớp 6 + Bộ Đề Bồi Dưỡng Học Sinh Giỏi Tiếng Anh Toàn Diện Lớp 6 )
  • Đề Thi Học Sinh Giỏi Môn Tiếng Anh Lớp 6 Trường Thcs Kim Thư
  • My school is very grand having three storeys impssively structured building and located in the centre of city. It is situated around 3 km from my home and I go to school by bus. My school is one of the best schools in the state I live. It is located at very peaceful place without any pollution, noise and dust. School building has two staircases at both ends which lead us to every floor. It has well equipped and big library, well instrumented science lab and one computer lab at first floor. At ground floor there is a school auditorium where all the annual functions, meetings, PTM, dance competitions takes place.

    Principal office, head office, clerk room, staff room and common study room are located at ground floor. The school canteen, stationery shop, chess room and skating hall are also located at ground floor. My school has two big cemented basketball courts in front of the school principal office while football field lies in the side of it. My school has a small green garden, in front of the head office, full of colourful flowers and decorative plants which enhance the beauty of the entire school complex. Around 1500 students have taken admission in my school. They always rank higher in any inter-school competitions.

    The study norms of my school are very creative and innovative which helps us in understanding any tough matters very easily. Our teachers teach us very sincerely and tell us everything practically. My school ranks first in any programme like inter-school cultural pursuits and sports activities. My school celebrates all the important days of the year such as Sports Day, Teacher’s Day, Parents’ Day, Children’s Day, School Anniversary Day, Founder’s Day, Republic Day, Independence Day, Christmas Day, Mother’s Day, Annual function, Happy New Year, Mahatma Gandhi Birthday, etc in a grand manner.

    We participate in the co-curricular activities such as swimming, scouting, N.C.C., school band, skating, singing, dancing, etc. Students having unfair behavior and undisciplined activities are punished by the class teacher as per the school norms. Our principal takes classes of every student daily in the meeting hall for 10 minutes to deal with our character formation, etiquette, moral education, acquiring good values and respecting others. Our school time is very interesting and enjoyable as we do lots of creative and practical works daily. Our oral assessment of storytelling, singing, poem recitation, conversation in Hindi and English is taken by the class teacher on daily basis. So, my school is the best school of the world

    --- Bài cũ hơn ---

  • Viết Một Đoạn Văn Ngắn Tả Về Trường Em Bằng Tiếng Anh
  • Đề Kiểm Tra 1 Tiết Học Kì 2 Môn Tiếng Anh Lớp 6 Năm Học 2021
  • Top 5 Đề Kiểm Tra 15 Phút Tiếng Anh Lớp 6 Mới Học Kì 2 Có Đáp Án.
  • Cấu Trúc Đề Thi Giữa Kì 1 Toán, Ngữ Văn, Tiếng Anh Cho Học Sinh Lớp 6
  • Những Cuốn Nên Mua Khi Học Sách Tiếng Anh Lớp 6
  • 6 Đề Thi Học Kì 1 Lớp 9 Môn Tiếng Anh Năm 2021

    --- Bài mới hơn ---

  • Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 9 Năm 2021 Trường Thcs Quách Xuân Kỳ
  • Top 30 Đề Kiểm Tra, Đề Thi Tiếng Anh Lớp 9 Mới Chọn Lọc, Có Đáp Án
  • Giải Đề Thi Kì 1 Tiếng Anh Lớp 9 Năm 2021
  • Topic Nói Tiếng Anh 8
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 7 Học Kì 1 Năm Học 2021
  • Tổng hợp Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 học kì 1 có đáp án

    6 Đề thi học kì 1 lớp 9 môn tiếng Anh có đáp án

    Đề thi tiếng Anh 9 học kì 1 có đáp án – Đề số 1

    A. reserved

    B. friendly

    C. official

    D. quiet

    A. To make

    B. Made

    C. Making

    D. Make

    A. Administrative

    B. Administration

    C. Administrator

    D. Administer

    A. Should equip

    B. Would be equiped

    C. Equiped

    D. Would equip

    5. Nam didn’t chúng tôi find more information the course.

    A. What

    B. Where

    C. why

    D. while

    A. didn’t used to transport

    B. Didn’t used transport

    C. didn’t use to transport

    D. used to transport

    A. Structure

    B. Fortress

    C. Complex

    D. limestone

    A. Themselves

    B. Them

    C. Their

    D. Themself

    9. It chúng tôi They are quieter and cheaper than taxi.

    A. said

    B. Are said

    C. Is said

    D. Say

    A. Bare-footed

    B. Played around

    C. Playing around

    D. On foot

    11. Mary asked me Where I…………………from

    A. Coming

    B. come

    C. To come

    D. came

    A. Don’t have

    B. Didn’t have

    C. Didn’t had

    D. Doesn’t have

    A. Culture

    B. Seniority

    C. Generation

    D. Tradition

    14. Tom ”Thanks for the nice gift’ Daisy

    A. I am glad you like it

    B. You are welcome

    C. I myself don’t like it

    D. I’m happy

    A. Radio

    B. Computer

    C. Loudspeaker

    D. Television

    16. Traditional craft has chúng tôi generation to generation

    A. Passed

    B. passed down

    C. pass

    D. Been passed down

    17. My mother doesn’t work ………………….. Saturday

    A. On

    B. in

    C. At

    D. for

    18. It is chúng tôi long bay was recognized as a word Heritage site by UNESCO

    A. Knew

    B. To know

    C. known

    D. knowing

    II . Choose the word whose underline part is pronounced differently from the others.

    III .IV. Read the passage, and choose the best answer. Choose a word in each line that has different stress pattern.

    Good manners are a treasure to the people who possess them, as well as to the community they live in. Manners are taught, learnt, and passed from generation to generation.

    Fortunately, many of these values have been well pserved. They have contributed to making the unique Vietnamese culture, and strengthening our society.

    A. of great value

    B. of the community

    C. traditional

    D. only for the old

    24. What was a boy’s main duty?

    A. to respect seniority

    B. to support his family

    C. to do housework

    D. to share good things

    A. deny their mistake

    B. admit their mistake

    C. keep it a secret

    D. be punished

    26. What contributed to making the unique Vietnamese culture?

    A. tradition

    B. generations

    C. good manners

    D. seniority

    A. people who possess good manners

    B. what bad manners children in the past had

    C. the pservation of bad values

    V. Read the passage and choose the best answer.

    D. good manners and their value

    VI. Write the complete sentences, using the the words/ phrases given.(1m)

    Listed as a World Heritage Site in 1999, Hoi An is the (28) ………………… main port of Viet Nam dating back to the 16th century. Today, most of its historic (29)……………………. have been pserved as landmarks. There are many things you can do there. For example, you can walk down the streets, (30) ……………………. by the atmosphere of times gone by. You should (31)…………… the town during the full moon, when the shop owners turn off the lights and decorate the streets with candle lanterns. You can also take a sampan ride down the Song Do River, hunting traces of foreign traders such as the Japanese, Chinese, and Dutch who made Hoi An a centre of (32) chúng tôi old Viet Nam.

    33. I / suggest/ that/the government/ limit/ the number / daily visitors.

    34. She/ wish/she/ can/communicate/ her pet.

    35. didn’t/young people/ use to/ in / computer games / the past/ play /

    36. Viet Nam/reported/ the /Thien Duong/ it is/ longest cave/ in /that/is/

    33. I suggest that the government should limit the number of daily visitors.

    34. She wishes she could communicate with her pet.

    35. Young people didn’t used to play computer games in the past.

    36. It is reported that Thien Duong is the longest cave in Viet Nam.

    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt) Question II: Choose the best answer (2pts)

    Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 9 có đáp án – Đề số 2

    1. The ao dai is usually made of a light……………..

    A. cotton

    B. design

    C. symbol

    D. material

    2. They…………….. in Hue…………….. a long time.

    A. were living/ for

    B. were living/ since

    C. have lived/ for

    D. have lived/ since

    3. These plants ……………………………. for animals’ food.

    A. can grow

    B. can be grown

    C. have grown

    D. grow

    4. Japanese people usually wear kimonos on special …………………….

    A. occasions

    B. times

    C. situations

    D. places

    5. He used to ……………………………………………… to school by his mother.

    A. take

    B. taking

    C. taken

    D. be taken

    6. They wish they ………………………… a new house now.

    A. have

    B. had

    C. will have

    D. would have

    7. It rains heavily, …………………………………. I can’t go to the movies with you.

    A. and

    B. but

    C. because

    D. so

    8. He asked me where I ………………………….. the next day.

    A. go

    B. went

    C. will go

    Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (2 pts)

    D. would go

    1. Lan (eat)……………………………………………………..dinner when his friend called.

    2. She rarely (get) ……………………………………… home before six o’clock.

    3. We (not/ begin) …………………………. to study for the test yet.

    4. They (see) ………………………………………………………… this movie before.

    Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts) down – air – quickly – about – save – dirty – important – pollute – grow

    5. My friend is a writer. She (write) ………………………………………. many books.

    Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts)

    We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) …………………….. to swim in. There is so much smoke in the (2) ………………………….. that it is unhealthy to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) ……………………….. the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4)……………………. so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) ……………………. enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) ……………………….. disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed too many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) ………………………… the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) chúng tôi Earth.

    1. He can’t pass the examination.

    2. She asked me “Where do you live?”

    3. Mai has lived in Hanoi since she was 10.

    4. They can’t speak English fluently.

    1. The key to fluency in studying a foreign language is practice. 1…………

    2. Advanced learners needn’t practice. 2…………

    3. Some English learners find listening and writing the most difficult skills. 3…………

    4. A learner can’t speak well even though he knows a lot of grammar rules and has a large vocabulary. 4…………

    Question I: Choose the word that has the underlined part pronounced different from the other (1pt)

    Đáp án Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 9

    Question II: Choose the best answer (2pts)

    1. B; 2. B; 3. A; 4. D;

    Question III: Using the correct tense of the verbs to complete the sentences. (3 pts)

    1. D; 2. C; 3. B; 4. A; 5. D; 6. B; 7. D; 8. D;

    1. was eating; 2. gets; 3. haven’t begun; 4. have seen;

    Question IV: Use the words given to fill in the blanks. There is one extra word that you do not need to use (2 pts)

    5. has written; 6. takes;

    Question V: Rewrite each sentence, beginning as shown (2 pts )

    We all are destroying the Earth. The seas and rivers are too (1) dirty to swim in. There is so much smoke in the (2) air that it is unhealthy to live in many of the world’s cities. In one well-known city, for example, poisonous gases from car (3) pollute the air so much that policemen have to wear oxygen masks. We have cut (4) down so many trees that there are now vast areas of wasteland all over the world. As a result, farmers in parts of Africa can not (5) grow enough to eat. In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not take enough care of the countryside. Wild animals are (6) quickly disappearing. For instance, tigers are rare in India now. Because we have killed to many for them to survive. However, it is not so simple to talk (7) about the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now. (8) Save the Earth.

    1 He wishes he could pass the examination.

    2 She asked me where I lived.

    3 She started living in Hanoi when she was 10.

    4 They wish they could speak English fluently.

    Đề tiếng Anh lớp 9 học kì 1 có đáp án – Đề số 3

    Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. B.LANGUAGE FOCUS. Question I. Write the correct form of the verb in each bracket.

    A. PRONUNCIATION.

    A. before

    B. after

    C. since

    D. for

    A. in

    B. at

    C. to

    D. on

    A. so

    B. because

    C. for

    D. as

    A. have

    B. having

    C. had

    D. to have

    A. did they

    B. didn’t they

    C. did it

    Question chúng tôi the correct form of the words given in brackets.

    D. did they

    1.Who was paper invented by?

    2.What is paper made from?

    3.Where is paper from Britain exported to?

    4.What is the passage about?

    1.Lan cannot visit her pen pal in Malaysia.

    2.”Don’t stay up so late”, my father said.

    3.We repainted the house last week.

    4. Karen plays the piano very well, doesn’t she?

    5.You must do this exercise carefully.

    1. My cousin / is / used to / wear / casual clothes.

    2.The computer / not / work, / he / took / it back / the shop.

    3. He asked / if / I / be / free / that night.

    ĐÁP ÁN

    4. In Vietnam, water puppets / make / of wood.

    A. PRONUNCIATION.

    1.It/ Paper was invented by the Chinese.

    2.It/ Paper is made from wood.

    D.WRITING. Question I.Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first one.

    3.It/ Paper from Britain is exported to South Africa, Australia and many other countries.

    4.It/ The passage is about paper/ papermaking.

    1.Lan wishes she could visit her pen pal in Malaysia.

    2.My father told me not to stay up so late.

    3.The house was repainted last week.

    Question II.Complete the sentences, using the words given.

    4.Does Karen play the piano very well?

    5.This exercise must be done carefully.

    1.My cousin is used to wearing casual clothes.

    2.The computer did not work, so he took it back to the shop.

    3.He asked me if I was free that night.

    I. Find the word which has a different sound in the part underlined. II. Choose the word which has a different stress pattern from the others. III. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

    4.In Vietnam, water puppets are made of wood.

    Đề thi học kì 1 tiếng Anh 9 có đáp án – Đề số 4

    A.groups

    B.teams

    C.bands

    D.generations

    A.popular

    B.common

    C.shared

    D.obvious

    A.appciation

    B.value

    C.importance

    D.increase

    A.join

    B.contact

    C.connect

    D.relate

    A.systems

    B.sets

    C.methods

    D.routes

    A.certain

    B.surprised

    C.pleased

    D.convenient

    A.fun

    B.glad

    C.relieved

    D. easy

    A.most of

    B.almost

    C.nearly all

    D.hardly ever

    A.because

    B.due to

    C.despite

    D.for

    A.spend

    B.spent

    IV. Fill in each blank in the passage with the correct word from the box. There are some extra words. thickness; souvenirs; fashion; interest; foreigners; demand; footwear; soldiers;

    C.had spent

    V. Combine the following sentences by completing the second.

    D.would spend

    21. Family members care for each other. It is essential for that.

    22. Families are the place where we learn values, skills, and behavior. We are aware of that.

    23. Parents should guide their children into the world outside the home. It is certain about that.

    24. Strong families have a sense of loyalty and devotion toward family members. We are conscious of that.

    VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

    25. The family is a place of shelter for inpidual family members. It is sure about that.

    Street Food Shoulder Poles on Saigon streets

    Street food shoulder pole is familiar with Saigon people throughout many years. Nowadays it has become a special thing that makes travelers curious. In small areas of District 1 and District 3, we could count more than 100 vendors who earned money using shoulder poles. A shoulder pole, also called a carrying pole, is a yoke of wood or bamboo, used by people to carry a load. The vendors put their goods in two baskets from each end of the yoke.

    In the downtown, we can meet young women with their shoulder poles. The baskets are covered with plastic wrap carefully to protect the foods from the street dust. In a tight space of one basket, she could mix the ingredients and bake the cake on a small charcoal which was defended by carton. The ready cakes were put in other basket.

    In the morning or evening, on rainy or sunny day,Saigon streets are marked by shoulder poles of people from different regions of the country, which has become a unique part of Saigon. It has been said that it isn’t hard to live in Saigon if you work hard. With the carrying pole on shoulders, the vendor has turned it into a “store”. The reason is very simple, they don’t have enough money to open a real store. Every day these women continue their journey through Saigon streets under the sun and the rain, selling cheap things or street foods to earn money and feed their children.

    A. is a bar made of wood or bamboo

    B.used to be called a carrying pole

    C.is the connection between wood and bamboo

    D. is used to put goods on street vendors’ shoulders

    A.a way for passers-by to have food

    B. a characteristic of District 1 and 3

    C. used to make foreign travelers curious

    D.used by street vendors to carry things

    A.street vendors can bake cakes there

    B.they can contain enough things to serve some customers

    C.the two baskets have the same function

    D.they can be protected from dust

    A.they can help street vendors to sell many things without a store

    B.women are marked by unique shoulder poles from different regions

    C.it is a way for street vendors to carry goods around the streets

    D. street vendors can support their families with the help of shoulder poles

    ĐÁP ÁN

    C.something that connects two things or people, usually in a way that limits freedom

    16 – soldiers

    17 – demand

    18 – fashion

    19 -footwear

    20 – thickness

    21 – It is essential for family members to care for each other.

    22 – We are aware that Families are the place where we learn values, skills, and behavior.

    23 – It is certain that Parents should guide their children into the world outside the home.

    24 – We are conscious that Strong families have a sense of loyalty and devotion toward family members.

    25 – It is sure that the family is a place of shelter for inpidual family members.

    26 – C; 27 – B; 28 – C; 29 – C; 30 – D; 31 – D; 32 – A; 33 – B; 34 – C; 35 – B

    Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

    36 – D; 37 – D; 38 – C; 39 – B; 40 – D

    Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 9 có đáp án – Đề số 5

    1. They (see) to go out three times a day.

    2. Passengers (travel) on this bus bought their tickets in books.

    3. Writing many letters (make) her happy.

    4. Do you hear someone (cry) softly in the next room?

    5. I (have) my house (paint) . That’s why there is all this mess.

    6. Either my sister or I (be) going to visit our uncle.

    Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

    7. The Nile (flow) into Mediterranean.

    8. If only I (have) money with me, I (lend) you some.

    1. Bell experimented with ways of transmitting chúng tôi a long distance. (speak)

    2. The tiger wanted to see the farmer’s …………. (wise)

    3. The scouts do the chúng tôi (volunteer)

    4. Nowadays, scouting is popular ……………. (world)

    5. The scouts also help the chúng tôi street children, (old)

    6. We’re very impssed by the chúng tôi your town’s people. (friend)

    7. I must clean this …………..floor. (dirt)

    8. It was chúng tôi to write down the address. (fool)

    Question 3: Choose the best answer (a, b, c or d) for each space

    9. Is it possible to ………between a hobby and an interest? (distinct)

    10. Thousands of people have been chúng tôi the war (home)

    There has been a revolution in the world of newspapers. Not many years ..1….., newspapers were being produced using techniques unchanged for ..2.. hundred years.

    The journalists gave their stories to a typist, who ppared them for an editor, who passed them on…3… the printer. The printer who was a ..4…. skilled man, set up the type. ……5… was then collected to make the pages. When the pages were complete, the printing machines could be…6…….

    Question4: a) Change these sentences into passive voice

    Nowadays what …7…..? The journalists type their stories into a computer. The …8 ….. checks their spelling, plans the page, shapes the articles. When the pages are ready, another computer may control the printing.

    ……..9.. can be no doubt about it., producing a newspaper in an entirely different ..10…….now

    1. They make these artificial flowers of silk.

    2. He has spelt this word wrongly

    3. How do people learn English?

    b) Change the following sentences into reported speech

    4. Who looked after the children when you were away?

    5. They used to drink beer for breakfast in England years ago.

    1. “Listen to me and don’t make a noise,”said the teacher to his students.

    2. “I’m tired of eating fish ” said Mary to Helen.

    3. “Let me help you make the sandwiches,” Lan offered.

    Question 5: a/ There is a mistake in the sentence. Find the mistakes and correct it.

    4. “You must do your homework everyday,” said Mrs Hoa to us.

    5. “There isn’t much rain in the south of the country,” said Peter.

    1. Peter and Tom plays tennis every afternoon with Mary and me

    2. Rita enjoyed to be able to meet some of her old friends during her vacation.

    3. Because they had spent too many time considering the new contract, the students lost the opportunity to lease the apartment.

    b/ Fill in the blanks with a suitable ppositions.

    4. Could you mind telling me the way to the nearest restaurant.

    5. It spent a long time to travel to the skiing resort but in the end we got there.

    1. My parents are tired ……….living in the city.

    2. Jackson was late because he was not aware chúng tôi time

    3. Three prisoners escaped chúng tôi prison in May

    Question 6: a) Combine the sentences below, using the words in brackets.

    4. Measuring money must be very difficult to carry………..

    5. Take an umbrella with you. It will save you ……..getting wet on the way home.

    1. Mr brown feeds the chicken. He collects their eggs. (not only……. but also)

    2. He didn’t say any word and left the house (without)

    3. He had stolen a gold watch. He was sent to prison. (for)

    b/ Use the following sets of words and phrases to write complete sentences.

    4. She came home early so that she might have plenty of time to cook dinner. (to)

    5. Lan has a nice voice. Everybody likes it. (such …..that)

    1. My uncle/ give up/ smoke / one year.

    2. The noise / the traffic/ pvented /me/ go to sleep/

    3. Look! / sun / set / mountains

    Question 7: Complete the second sentence with the same meaning.

    4. In my life/ I / never be/ Pac Bo Cave.

    5. It/ rain /./ I’d like / stay here / until / rain / stop.

    1. He said: “We must have a party to celebrate this” (He said that ………………..

    2. I’m on the tenth page of the letter I’m writing So far I ……………………..

    3. Minh last wrote to his pen pal five months ago. (Minh hasn’t ………………

    4. They usually wore jeans when they were young. (They used…………….

    5. We couldn’t go to school this morning because of the heavy rain. (Because ……………

    6. Practice speaking everyday or you can’t improve your English. (If ……….

    7. Hard work is the secret of passing your exam So long as………………………..

    8. You do not have to pay for elementary education in Viet Nam.

    Elementary education ……………………….

    Question 1: Supply the correct forms of the verbs in brackets.

    9.He was a fool to say that It is…………………………………..

    10.Living in the city is exciting Some people find …………………………

    1. are seen 5. am having – painted

    2. travelling 6. am

    Question 2: Use the correct form of the words in brackets to complete sentences

    3. makes 7. flows

    4. crying 8. had – would lend

    1. speech 6.friendliness

    2. wisdom 7. dirty

    3. voluntary 8. foolish

    Question 3: Choose the best answer (a, b, c or d) for each space

    4. worldwide 9. distinguish

    Question 4: a) Change these sentences into passive voice

    5. elderly 10. homeless

    1. c; 2.d; 3.a; 4.d; 5. c; 6. b; 7. d; 8. a; 9. b; 10. c;

    1. These artificial flowers are made of silk

    2. This word has been spelt wrongly by him.

    3. How is English learnt?

    b) Change the following sentences into reported speech

    4. Whom were the children looked after when you were away by?

    5. Beer used to be drunk for breakfast in England years ago.

    1. The teacher asked his students to listen to him and not to make a noise.

    2. Mary said to Helen that she was tired of eating fish.

    3. Lan offered to help me make the sandwiches.

    VOCABULARY AND GRAMMAR I. Circle the word whose main stressed syllable is different from that of the others.

    4. Mrs Hoa said we had to do our homework everyday.

    Đề thi học kì 1 Anh 9 có đáp án – Đề số 6

    2. A. traditional B. fashionable C. convenient D. compulsory

    1. I wish today ……………. my birthday.

    A. am

    B. is

    C. are

    D. were

    2. This book ……………. in 2000.

    A. wrote

    B. is written

    C. has written

    D. was written

    3. What do you use the Internet for? – …………….

    A. Get information.

    B. Be got information.

    C. To get information.

    D. Be getting information.

    4. You should practise ……………. English with your classmates.

    A. to speak

    B. speak

    C. being spoken

    D. speaking

    5. Buddhists often go to……………. to pray.

    A. pagoda

    B. church

    C. park

    D. mosque

    6. The unit of currency in Cambodia is the …………….

    A. dollar

    B. peso

    C. baht

    D. riel

    7. Everything is O.K, …………….? – Of course.

    A. is it

    B. isn’t it

    C. are they

    D. aren’t they

    8. There ……………. be a market here.

    A. used to

    B. is using to

    C. use to

    D. is used to

    9. I ……………. English since 2014.

    A. learn

    B. have learned

    C. am learning

    D. learned

    10. It was very hot, ……………. I opened all the windows.

    A. because

    B. but

    Key: 1. D 2. D 3. C 4. D 5. A 6. D 7. B 8. A 9. B 10. C READING I. Choose one of the words given to fill in each gap.

    C. so

    Key: 1. news 2. and 3. well-drawn 4. editor II. Read the article about doing homework. Answer the questions. Doing homework

    D. when

    The Daily Sun is a very good newspaper. It has all the latest (1) ………………… and there is also an excellent sports page with well-written (2) ………………… interesting reports of football and hockey matches. The middle pages contain two crossword puzzles and some very (3) ………………… cartoons of famous people and events. Finally, there are always interesting letters to the (4) …………………

    It is a good idea to start your homework early. If you can do it before your evening meal, you will have more time later to do things that you enjoy, like talking on the phone. It is also better to do homework as soon as possible after the teacher has given it to you. Then, if the homework is difficult and you need time to think about it, you will still have time to do it.

    Always turn off your mobile phone and the television when you are doing homework. You will work a lot faster without them. Make sure you have a quiet place to work, with enough light and a comfortable chair.

    Questions:

    1. Is it good to do homework late or early?

    2. When is it better for us to do homework?

    Key: 1. It is good to do homework early. 2. It is better for us to do homework as soon as possible after the teacher has given it to us. 3. Because we will work a lot faster without them. 4. Students’ ideas. Ex: Yes, I do. Because doing homework helps me revise lessons effectively. WRITING I. Complete the second sentence with the same meaning.

    3. Why do we have to turn off our mobile phone and the television when we are doing homework?

    4. Do you enjoy doing your homework? Why? Or why not?

    1. We should plant trees around the school yard.

    2. I don’t have a laptop

    3. “Are you using my pencil, Ba?”, Hoa said.

    4. Study hard or you’ll fail the exam.

    5. I can’t speak English well.

    6. “Where do you live ? ” Nam asked his teacher

    7.”I will go to my village next year” Mr. Nam said.

    Key: 1. 2. I wish I had a laptop. 3. Hoa asked Ba if/ whether he was using her pencil. 4. If you study hard, you’ll pass/ won’t fail the exam. 5. I wish I could speak English well. 6. Nam asked his teacher where he/ she lived. 7. 8. My brother is interested in playing soccer every morning. Mr. Nam said he would go to his village next year. Trees should be planted around the school yard.

    8. My brother likes playing soccer every morning.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Top 30 Đề Thi Tiếng Anh Lớp 7 Mới Chọn Lọc, Có Đáp Án
  • Đề Thi Học Kì 1 Lớp 5 Môn Tiếng Anh Có File Nghe
  • Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 9 Học Kì 1 Năm 2021
  • Đề Cương Ôn Tập Môn Tiếng Anh Lớp 5 Học Kỳ 1
  • Đề Thi Tiếng Anh Lớp 5 Giữa Học Kì 1 Có Đáp Án Cho Trẻ Em
  • Đề Cương Tiếng Anh Lớp 12 Học Kì 1 Năm 2021

    --- Bài mới hơn ---

  • Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 Thí Điểm Có Đáp Án
  • Từ Vựng Tiếng Anh Lớp 12( Full)
  • Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh 12 Theo Hình Thi Thpt Quốc Gia
  • 15 Đề Thi Học Kì 1 Lớp 12 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án
  • De Thi Hsg Lop 12
  • Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 có đáp án

    Ôn tập học kì 1 tiếng Anh 12 mới năm 2021 – 2021

    * Kiến thức tiếng Anh trọng tâm lớp 12 hk1:

    – Từ vựng: Từ mới tiếng Anh xuất hiện trong Unit 1 – 5 SGK tiếng Anh 12 mới

    – Những chủ điểm Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm gồm:

    + Các thì tiếng Anh quá khứ (Past Tense)

    + Thì Hiện tại hoàn thành và thì hiện tại hoàn thành tiếp diễn (The psent perfect and the psent perfect continuous)

    + Cách dùng mạo từ A, An, The

    + Cấu trúc chủ ngữ giả trong mệnh đề That (The subjunctive in that-clause)

    + Các loại câu đơn, câu phức và câu ghép (Simple, complex and compound sentences)

    + Mệnh đề quan hệ với Which

    + Một số cụm Động từ + giới từ (Prepositions after certain verbs)

    + So sánh lặp (Repeated Comparatives)

    PRONUNCIATION Choose the word whose primary stress differently from the rest. VOCABULARY & GRAMMAR. I: Complete the following sentences with a suitable form of the given word.

    1. For an actor, winning an Oscar is one of the greatest …………………………… (achieve) you hope for.

    2. She thanked the staff for their …………………………. (dedicate) and enthusiasm.

    3. She’s a …………………………… (distinguish) novelist and philosopher.

    4. Mrs Brown is admired for her …………………………… (generous).

    5. His …………………………… (persevere) helped him win partial scholoarships to attend Cambridge University.

    6. The company has a worldwide …………………………… (repute) for quality.

    7. They are a …………………………… (respect) married couple.

    8. I could see she was a …………………………… (talent) leader.

    9. The country’s economy is mainly …………………………… (agriculture).

    10. I see the same law working in nature for …………………… (conserve) and growth

    11. The law has done little to pvent racial ………………… (disciminate) and inequality.

    12. After that, with …………………………… (industrialise), we have cities developing.

    13. In September, these birds …………………………… (migration) to a warmer climate.

    14. The …………………………… (unemploy) rate was 4 percent in January.

    15. Other issues such as migration, …………………………… (urban), and the media are also discussed.

    16. The local government has placed a ………………… (pserve) order on the building.

    17. The organization works to …………………… (promotion) friendship between nations.

    18. My city is going to build a new water ………………… (purify) plant next month.

    19. They will …………………………… (replenishment) fresh vegetables and food.

    20. There are some urgent things that need to be done in different areas to ensure the environmental …………………………… (sustainable).

    21. They showed a ……………………………(document) on animal communication.

    22. He’s …………………………… (addict) to computer games.

    23. The city’s transport system is one of the most ………………… (efficiency) in Europe.

    24. She ……………………….. (subscription) to several celebrities’ entertainment channels.

    25. All languages have …………………………… (assimilation) variant pronunciation.

    26. The net result is reduced …………………………… (perse) in provision.

    27. Australia has its own cultural ……………………(identification), which is very different from that of Britain.

    28. We live in a …………………………… (culture) society.

    29. The new President hopes to …………………………… (uniformity) the country.

    30. She inspired a generation of musical …………………………… (innovate).

    2. Thanks to urbanisation, rural people can actually change their ……………………… and accept more progressive ideas.

    3. When too many people cram into a small area, urban ………………………can’t be effective.

    4. Their house are just shabby slums with poor ………………………

    5. This is the best market to buy ……………………… food.

    6. One of the easiest ways to pvent breathing in ……………………… particles is wearing a face mask.

    7. Research has shown that office ……………………… has negative effects on employers’ productivity and job performance.

    8. ……………………… is a chemical reaction between substances and oxygen to produce heat and light.

    9. Some people think that the energy resources we use cannot be ………………………

    10. Abraham Lincoln is a simple man with a powerful inner strength and a remarkable ability to overcome ……………………… .

    11. After three years in prison, he was again ……………………… with his wife and family.

    12. I hardly think jeans are appropriate ……………………… for a wedding.

    13. The children were dressed in Halloween ……………………… .

    14. I’d recognize your handwriting anywhere – it’s ……………………… .

    15. The church were built to ……………………… God.

    16. A noisy ……………………… of tourists came into the building.

    17. He had to use a ……………………… arm after an accident.

    18. That industry has gone ……………………… and is successfully marketing its goods.

    19. We take great ……………………… in offering the best service in city.

    20. Many inpiduals like sharing their whereabouts and status updates through ……………… .

    21. ……………………… is the activity of using messages on social networking sites, emails, text messages, etc. to frighten or upset somebody.

    22. The psident appealed the national ……………………… in the face of danger.

    23. Within 30 years the population had grown ……………………… to over 57,000.

    24. ……………………… is natural materials from living or recently dead plants, trees and animals, used as fuel and in industrial production, especially in the generation of electricity.

    25. The specialist ……………………… cancer.

    26. The demonstrator handed out ……………………… to passers-by.

    27. The money was donated by an ……………………… sponsor.

    28. She was brought up in the slums of ……………………… Manila.

    29. Life was transformed by the ……………………… of computer.

    30. The sports team always show ……………………… spirit.

    III: Complete each gap with an article. Write a cross (X) if no articles are necessary.

    1. I play …………..violin in an orchestra. They pay me £80 …………..day!

    2. Sorry, I can’t find the number. I remember writing it on chúng tôi of an envelop.

    3. ……………. gold is perhaps ……………. most highly treasured metal.

    4. …………..Mekong River is …………..longest river in ……………..Vietnam.

    5. ………………..winter is usually cold, but …………….. winter of this year is warm.

    6. He usually travels to ……………..Philadelphia by ………………..train.

    7. Miss Linda speaks …………….Chinese very well although she is from …………..UK.

    8. Please open …………..door.

    9. I told Mom we would be chúng tôi in chúng tôi or so.

    10. Sue works as …………..teacher in …………..school for …………..blind in Ireland ………….. school has over a thousand pupils.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Bộ Đề Kiểm Tra, Đề Thi Tiếng Anh Lớp 12 Mới Học Kì 2 Năm 2021
  • Bộ Đề Thi Học Kì 2 Lớp 12 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 12 Chương Trình Mới Unit 8: The World Of Work
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 12 Unit 8: Life In The Future
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 12 Unit 8: Life In The Future Để Học Tốt Tiếng Anh Lớp 12 Unit 8
  • Bộ Đề Thi Học Kì 1 Lớp 11 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án

    --- Bài mới hơn ---

  • Đề Thi Học Kỳ 1 Môn Tiếng Anh Lớp 11
  • Đề Cương Ôn Tập Ôn Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì I
  • Đề Cương Ôn Tập Học Kì 2 Môn Tiếng Anh Lớp 11
  • Đề Thi Giữa Kì 1 Lớp 11 Môn Tiếng Anh Có File Nghe
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 11 Học Kì 2 Năm Học 2021
  • 2 Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 11 năm 2021 có đáp án

    VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn 2 Đề thi học kì 1 lớp 11 môn Anh có đáp án được sưu tầm và đăng tải nhằm giúp các bạn có nguồn tài liệu hữu ích để thử sức và tập dượt, đánh giá năng lực cá nhân cũng như chuẩn bị các kĩ năng cần thiết cho kì thi học kì 1 sắp tới đây. Mời các bạn vào tham khảo.

    2 Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 1 có đáp án

    Đề thi học kì 1 tiếng Anh 11 có đáp án – Đề số 1

    A. PHẦN TRẮC NGHIỆM (24 câu = 6 điểm) I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently (1p). II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions (1p).

    3. She said that she will be here the next week. A B C D

    4. We were not inviting to their wedding anniversary last week. A B C D

    III. Choose from the four options given one best answer to complete each sentence. (2.75p).

    1. Lan: What do you think of the General Knowledge Quiz?

    A. Yes, that’s right

    B. Oh, it’s great

    C. It’s not a good idea.

    D. Ok, I don’t agree

    A. Good luck.

    B. That’s a good idea.

    C. It’s nice of you to say so.

    D. Congratulations

    A. from B. of C. for D. with

    A. wear B. to wear C. to be wearing D. wearing

    A. had I seen B. that I saw C. if had I seen D. if I had seen

    A. to be embarrassed B. embarrassing C. embarrass D. embarrassed

    A. repsentative B. student C. worker D. teacher

    A. buy B. bought C. to buy D. buying

    A. a B. the C. ø D. an

    A. Are you going for a walk? B. Did you go for a walk?

    C. Could you go for a walk? D. How about going for a walk?

    A. to tell B. tell C. telling D. told

    The Organisation for Educational Development co-operated with Spring School to set up English classes in 1998. Dance, theatre, singing and folk music classes were set up a year later. Children from these classes participate in fundraising performances. They raise money to continue their English and performance Arts classes.

    Spring School requires volunteers to help organize their fundraising dinner held annually in June. This is an exciting night in which children dance, sing and play music at one of the largest hotels in Ho Chi Minh City. They also need foreign volunteers to contact sponsors and help to expand the school activities. Volunteers are required from February until July to help organize these events.

    It is hope that more schools like Spring School will soon be found in other cities in Vietnam.

    1. What kind of Spring school?

    A. a primary school B. a formal school

    C. an informal school D. a secondary school

    2. When were dance, theatre, singing and folk music classes set up?

    A. In 1997 B. In 2000 C. In 1998 D. In 1999

    3. Why do children take part in fund- raising performances?

    A. Because they want to expand the school.

    B. Because they want to contact sponsors.

    C. Because they need money to continue their English and Arts classes.

    D. Because they like dancing.

    4. Where do children dance, sing and play music?

    A. At their School.

    B. At one of the largest hotels in Ho Chi Minh City.

    C. In Ha Noi.

    D. In the theatres.

    5. What is the aim of Spring School?

    A. It provides classes to volunteers in Ho Chi Minh City.

    C. The aim of this school is fundraising.

    D. The aim of this school is to raise fund.

    B. PHẦN TỰ LUẬN (11câu = 4 điểm) I . Put the verbs into correct forms (1,5p).

    1. He did not expect (invite)…………………………………….. to the party.

    2. (Fail) ………………………………….twice, he didn’t want to try again.

    3. They went home after they (finish) …………………..their work.

    4. (you/watch)…………………………….TV last night?

    5. The teacher congratulated me on (make) chúng tôi a clear speech.

    6. Mr Barron (study) ………………………………………. French since 2007.

    II. Rewrite the following sentences as suggested. (2,5p)

    1. “What is your hobby?” Hoa asked Nam.

    Hoa asked…………………………………………………………

    2. I don’t know her phone number, so I can’t call her now.

    If ………………………………………………………………………………

    3. I started working here 3 years ago.

    I have

    4. “I’m terribly sorry I’m late” said Flora.

    → Flora apologized ……………………………………………………………………………..

    5. The safeguard locked all the door. He left the office (perfect participle).

    → ……………………………………………………………….

    Đáp án Đề thi tiếng Anh 11 học kì 1 A. PHẦN TRẮC NGHIỆM: I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently (1p).

    1. B – country

    2. C – volunteer

    3. D- chemist

    4. C – pens

    II. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions (1p).

    1. C – like-liked

    2. C- to buy – buying

    3. B- will – would

    4. A – inviting – invited

    III. Choosefrom the four options given one best answer to complete each sentence. (2.75p).

    1. B

    2. D

    3. B

    4. B

    5. D

    6. B

    7. A

    8. D

    9. B

    10. D

    11. A

    IV. Read the passage carefully and then choose the correct answers( 1,25p).

    1. C

    2. D

    3. C

    4. B

    5. B

    B. PHẦN TỰ LUẬN (11câu = 4 điểm) I . Put the verbs into correct forms (1,5p).

    1. To be invited

    2. Having failed

    3. Had finished

    4. Did you watch

    5. Making/ having made

    6. Has studied/ has been studying.

    II. Rewrite the following sentences as suggested. (2,5p)

    1. Hoa asked Nam what his hobby was.

    2. If I knew her phone number, I could/would call her now.

    3. I have worked/have been working here for 3 years.

    4. Flora apologised for being late.

    5. Having locked all the door, the safeguard left the office.

    Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 11 có đáp án – Đề số 2

    a. best friends

    b. neighbors

    c. acquaintances

    d. partners

    a. learn

    b. to learn

    c. learning

    d. having learnt

    a. to take

    b. taking

    c. than take

    d. to taking

    a. free

    b. voluntary

    c. charitable

    d. donated

    a. turned over

    b. put up

    c. carried out

    d. set in

    a. to do

    b. do

    c. doing

    d. done

    a. have/ go

    b. had/ had

    c. had/ had gone

    d. had had/ went

    a. have/ is ringing

    b. were having/ rang

    c. had had/ rang

    d. having/ ringing

    a. a

    b. an

    c. the

    d. no article

    a. to examine

    b. to be examined

    c. being examined

    d. being to examine

    a. being heard

    b. hearing

    c. to be heard

    d. being hearing

    a. Having thought

    b. I have thought

    c. I thought

    d. to have thought

    a. take

    b. to take

    c. having taken

    d. being taken

    a. Happy anniversary

    b. Happy New Year

    c. Congratulations

    d. Happy birthday to you

    a. knew

    b. had known

    c. know

    d. would have known

    Read the passage carefully, then choose the correct answer:

    In an early survey conducted in 1888, a billion and a half people inhabited the earth. Now, the population is about six billion and is growing fast. Even though the rate of growth has begun to slow down, most people believe the population size may be eight billion during the next several years.

    If we examine the amount of land available for this ever increasing population, we begin to see the problem. Not all land is useful to us because it cannot produce food. We can cut out about one fifth of it because it is covered by snow and ice. Then we can cut out another fifth because it is desert. Another fifth is mountains. The other fifth does not have enough soil for crops to grow because it is bare rock. Obviously, with so little land to support us, we should take great care not to reduce it any more or with the rapidly growing population we may sooner or later lack food to eat and place to live in.

    26. What is the main topic of the passage?

    a. The world’s population and the shortage of cultivated land.

    b. The growth of the world’s population.

    c. The necessity of reducing the rate of birth.

    d. The shortage of cultivated land.

    a. has stopped growing

    b. is still growing

    c. is decreasing rapidly

    d. stands at about eight billion

    a. can cultivate on all land.

    b. are not influenced by the land reduction

    c. can grow crops on bare rock

    d. should protect land

    29. Which of the following is closest in meaning to the word ‘bare’ in the second paragraph?

    a. hard

    b. empty

    c. treeless

    d. rough

    30. Which of the following sentences is not true according to the passage?

    a. Most of the world’s land are uncultivated.

    b. The rapid growth of population may lead to a shortage of land.

    c. Only one fifth of the world’s land is being cultivated.

    d. There has been a dramatic reduction of the birth rate.

    Rewrite the sentences using the given cues:

    31. ” If I were you, I wouldn’t buy this coat.”, She said to me. (Change into Reported speech)

    32. I don’t have enough free time, so I can’t go out with you. (Using Conditional sentence type 2)

    33. “I’m sorry I couldn’t come on Saturday, ” said Tom. (Change into Reported speech with gerund)

    34. After we had finished the first term, they went camping yesterday.

    (Using Having + V3/ed)

    35. Tom and Jerry haven’t talked to each other for 2 years.

    ⟹ The last time…………

    ĐÁP ÁN

    1 – b; 2 – d; 3 – c; 4 – b; 5 – a;

    6 – c; 7 – b; 8 – d; 9 – b; 10 – c;

    11 – a; 12 – d; 13 – b; 14 – a; 15 – b;

    16 – a; 17 – a; 18 – c; 19 – d; 20 – b;

    21 – C; 22 – C; 23 – D; 24 – A; 25 – B

    26 – b; 27 – b; 28 – d; 29 – c; 30 – d;

    31 – She told me if she were me, she wouldn’t buy that coat.

    32 – If I had enough free time, I could go out with you.

    33 – Tom apologized (to me) for not coming on Saturday.

    34 – Having finished the first term, they went camping yesterday.

    35 – The last time Tom and Jerry talked was 2 years ago.

    Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 11 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 11 các môn năm 2021 – 2021.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Đề Thi Học Kì I Môn Tiếng Anh Lớp 11
  • Đề Thi Học Kỳ I
  • Đề Cương Ôn Thi Học Sinh Giỏi Môn Tiếng Anh Lớp 11
  • Đề Thi Hsg Anh 11
  • Đề Thi Giữa Học Kì 2 Môn Tiếng Anh Lớp 11 (Mới) Thpt Đa Phúc, Hà Nội Năm Học 2021
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 12 Unit 4: Listening, Writing, Language Focus Ôn Tập Tiếng Anh 12

    --- Bài mới hơn ---

  • Unit 4 Lớp 9: Language Focus
  • Học Trực Tuyến Môn Tiếng Anh Lớp 12 Ngày 15/4/2020, Unit 9
  • Unit 4 Lớp 11: Speaking
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 11: Test Yourself B (Unit 4
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 10 Unit 4: Special Education
  • Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 4: Listening, Writing, Language focus Ôn tập Tiếng Anh 12 Unit 4: School education system

    Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 4: Listening, Writing, Language focus

    Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 4: Listening, Writing, Language focus sẽ giúp học sinh chuẩn bị bài ở nhà để vào lớp tiếp thu bài tốt hơn để chuẩn bị cho các kỳ thi – kiểm tra Tiếng Anh lớp 12, và là tài liệu để giáo viên và phụ huynh tham khảo trong quá trình hướng dẫn và giảng dạy tiếng Anh lớp 12.

    Bài tập Tiếng Anh lớp 12 Unit 4: School Education System có đáp án Từ vựng Tiếng Anh lớp 12 Unit 4: School Education System Giáo án Tiếng Anh lớp 12 Unit 4 School education system

    XEM TIẾP: Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 12 Unit 4: Reading – Speaking Work in pairs. Ask and answer the questions. (Làm việc từng đôi. Hỏi và trả lời các câu hỏi.)

    – I’m’ good at Maths and Physics.

    – Certainly I enjoy Maths and Physics most as they are my favourite subjects. I find them interesting because these subjects relate to all things which happen in my life and the nature, for example the rule of expansion of solid substances,…

    The subject I enjoy least is, to tell the truth, political education. At my age I think I cannot understand any concepts or thoughts on it. Therefore I find it very boring. What ideologies or political doctrines mean is nothing to our little mind.

    ❖ While You Listen Task 1: Listen to the conversation between Jenny and Gavin. Pul a tick (✓) to the question to which the answer is “Yes”. (Lắng nghe bài đổi thoại giữa Jenny và Gavin. Đặt dấu (✓) vào câu hỏi có câu trả lời là “Yes”) ❖ Tapescript

    Jenny : Look, these are questions about how you got on at school?

    Gavin : Yes, let’s.

    Jenny : OK, so did you always work very hard?

    Gavin : Well, I certainly worked ptty hard at the subjects I enjoyed. Yes, I did. What about you?

    Jenny : Yes, I did actually. I think I worked very hard, yeah. Now let’s come to the next question.

    Gavin : Did, yeah, did you always listen carefully to your teachers?

    Jenny : No, I don’t think I did. No, I think I was quite disruptive, actually. What about you?

    Gavin : Well, I think I did listen to the teachers certainly when I got to the level where I was doing the subjects that I enjoyed.

    Jenny: Yeah, ok, the next question is, did you always behave well?

    Gavin : I don’t think I always behaved well. I was a bit, er, a bit of a tearaway.

    Jenny : Um. Well, I think I was ptty well-behaved on the whole, so I ‘d say yes, yeah.

    Gavin : Good for you.! Did you pass your exams easily?

    Jenny : No, I can’t say I did. No, I, I found them quite a struggle, actually. What about you?

    Gavin : I didn’t pass them that easily, though I worked hard I found it very difficult to answer all that lone questions in a short time.

    Jenny : Yeah, yeah, exactly. What about this one, then? Did you always write slowly and carefully?

    Gavin : Quite slowly. Essays took a long time to write and I suppose I took a bit of care, yes.

    Jenny : Yes. I agree. I was also. I was very careful and erm, yeah, yeah I was quite methodical.

    Gavin: And did you think your school days were the best days of your life?

    Jenny : Um, no, no. I can’t say they were. What about you?

    Gavin : No, I went away to a boarding school when I was quite young and I didn’t like that. No, they weren’t the best days of my life.

    Task 2. Listen again and answer the questions. (Lắng nghe và trả lời câu hỏi.)

    1. When he enjoyed the subjects.

    2. He found them very difficult.

    3. Because the long questions were very hard for him to answer in a short time.

    4. Because he went to a boarding school far away his home when he was quite young and he didn’t like that. So, he found his schooldays were not the best days of his life.

    ❖ After You Listen Work ill pairs. Talk about the results of your current exams at school and what you will do to ppare for the next exams. (Làm việc từng đôi. Nói về các kết quả của những bài thi của em hiện nay ở trường và những gì em sẽ làm để chuẩn bị cho những bài thi kế.)

    A. How arc the results of your current exams?

    B. They’re not very good; actually, except for my major subjects :Maths and Physics, all others are bad.

    A. Why do you say so?

    B. Because I didn’t really study them well. It’s the obvious result.

    A. You mean you didn’t do your exercises or homework carefully?

    B. Yes. And I didn’t listen 10 my teachers attentively enough.

    A. What will you do for the next exams?

    B. Well, I ‘II study more carefully and harder. In class I’ll listen to my teachers’ explanations more attentively, do many more exercises and much homework.

    A. Do you think about the team-study?

    B. Oh, yes. My friends and I plan to set up a team-study. I think it’s the best way to make progress.

    A. Sure, I think you should. And good luck to you in your next exams.

    B. Thanks a lot.

    The current formal school education in Vietnam consists of three levels : pschool. primary and secondary educations. Now there are two school systems in pschool and primary education in big cities : stale and private schools. In state schools, parents have to pay tuition fee. The academic year, from September to May, is pided into two semesters:, from four to live months each.

    Children usually start the p-school at the age of 3, when they go to nurseries, but this stage is not compulsory. When children reach the age of 6, they must go to primary schools. The primary education last five years. When they complete their primary education, they can go to secondary schools, including Lower and Upper schools, from Grade 6 to 12. However, children must pass a recruitment exam at the end of Grade 9, the final year of Lower schools, to enter the upper secondary education. They will stay there until they complete Grade 12. Al the end of this stage, they must take the National Examination for GCSE, the requirement to go to university or college. This examination often takes place at the end of May or early June.

    Grammar Exercise 1: Fill in each blank with the simple psent passive form of the verb in brackets. (Điền mỗi chỗ trống với dạng hiện tại bi động của độnạ từ trong ngoặc.)

    1. is pided 2. is separated 3. is set, must he followed

    4. is made up 5. is paid 6. are selected

    Exercise 2: Rewrite the following sentences, using the passive voice. (Viết lại những câu sau, dùng thể bị động)

    1. This school was built in 1997.

    2. This dictionary was first published in 1870.

    3. A surprise party is going to be organized by the students in my class tomorrow evening.

    4. The kitchen is being painted now.

    5. “Romeo and Juliet” was written by Shakespeare in 1605.

    6. Shakespeare’s tragedies have been translated into many languages.

    7. A new primary school has just been built in my village.

    8. English will be spoken at the conference.

    9. The floor hasn’t been cleaned yet.

    10. The house will be repainted soon.

    Exercise 3: Fill in the spaces of the following passage with the correct tense in passive voice of the verbs in brackets. (Điền vào chồ trống của đoạn văn sau với thì đúng ở thể bị động từ động từ trong ngoặc.)

    1. was built 2. were sold 3. has been made 4. can be bought

    5. are used 6. can be used 7. is kept

    8. are done 9. must he told 10. can be done

    --- Bài cũ hơn ---

  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 12 Unit 4: Listening, Writing, Language Focus
  • Communication Trang 43 Unit 4 Tiếng Anh 7 Mới
  • Looking Back Trang 46 Unit 4 Tiếng Anh 7 Mới
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 7 Chương Trình Mới Unit 11 Communication, Skill 1, Skill 2, Looking Back
  • Unit 4 Lớp 7 Looking Back
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 10 Unit 3: People’s Background Để Học Tốt Tiếng Anh Lớp 10 Unit 3

    --- Bài mới hơn ---

  • Unit 3 Lớp 9: Listen And Read
  • Giải Bài Tập Tiếng Anh Lớp 9 Chương Trình Mới Unit 3 Getting Started, A Closer Look 1, A Closer Look
  • Giải Bài Tập Tiếng Anh Lớp 9 Chương Trình Mới Unit 3 Skills 2, Looking Back
  • Unit 2 Lớp 10: Language Focus
  • Giải Bài Tập Tiếng Anh Lớp 9 Chương Trình Mới Unit 2 Communication, Skills 1
  • Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 3: People’s background Để học tốt Tiếng Anh lớp 10 Unit 3

    Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 3

    Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 3: PEOPLE’S BACKGROUND – để học tốt tiếng anh lớp 10 giúp thầy cô và các em có thêm tài liệu để chuẩn bị và ôn tập bài học Tiếng Anh lớp 10 Uint 2 để nâng cao chất lượng giảng dạy và học tập môn Tiếng Anh lớp 10.

    Giáo án Tiếng Anh 10 Unit 2: School talks Từ vựng tiếng Anh lớp 10 Unit 2: School Talks Giải bài tập SGK Tiếng Anh lớp 10 Unit 2: School Talks

    UNIT 3: PEOPLE’S BACKGROUND

    Before you read

    Theo cặp, em hãy hỏi và đáp những câu sau.

    1. Bạn có thể kể tên vài nhà khoa học và chuyên ngành của họ không?

    2. Bạn đã từng nghe nói về Marie Curie chưa?

    3. Bạn biết gì về bà ấy?

    While you read

    Marie Curie sinh tại Warsaw vào ngày 7/10/1867. Bà học phổ thông ở các trường địa phương và được bố mình dạy khoa học.

    Là một học sinh xuất sắc và chín chắn, Marie ấp ủ giấc mơ trờ thành nhà khoa học, điều mà thời bấy giờ là không thể được đối với người phụ nữ. Đe dành dụm tiền đi học ở nước ngoài, bà phải làm gia sư và việc học của bà bị gián đoạn.

    Cuối cùng vào năm 1891, Marie với số tiền ít ỏi, đã đến Paris để thực hiện giấc mơ cùa minh tại đại học Sorbonne. Dù điều kiện sống khó khăn, bà vẫn tận lực làm việc. Bà tốt nghiệp đại học ngành vật lý với hạng xuất sắc và tiếp tục lấy bằng đại học toán. Bà gặp Pierre Curie ở trường đại học vật lý năm 1894 và họ kết hôn vào năm sau đó. Kể từ đó họ cùng nhau nghiên cứu. Năm 1903 Maria trở thành người phụ nữ đầu tiên nhận bằng tiến sĩ của đại học Sorbonne.

    Sau cái chết bi thảm cùa Pierre Curie năm 1906, bà đảm nhận chức vụ của chồng ở đại học Sorbonne. Do vậy bà là người phụ nữ đầu tiên ở Pháp là giáo sư đại học. Không lâu sau bà được trao giải thưởng Nobel về hóa học vì xác định được trọng lượng nguyên tử cùa nguyên tố radium. Nhưng niềm vui thật sự của bà là “làm vơi đi nỗi đau khổ cùa con người”. Việc thành lập Viện nghiên cứu Radium năm 1914 đã biến ước mơ nhân đạo của bà thành hiện thực.

    Task 1: Em hãy ghép từ hay nhóm từ ở cột A với nghĩa của chúng ở cột B.

    1-c 2-e 3 – a 4-d 5-b

    Task 2: Em hãy quyết định xem những lời phát biểu sau đúng (T) hay sai (F), rồi sửa thông tin sai cho đúng.

    1 – T

    3 – T

    5 – T

    Task 3: Trà lời các câu hỏi sau.

    1. She was born in Warsaw on November 7, 1867.

    2. She was a brilliant and mature student.

    3. She worked as a private tutor to save money for a study tour abroad.

    4. She was awarded a Nobel prize in Chemistry for determining the atomic weight of radium.

    5. No, it wasn’t. Her real joy was “easing human suffering”.

    In spite of her difficult living conditions, she worked extremely hard.

    2. ambitious (a) = có nhiều tham vọng

    As a brilliant and mature student, Marie harbored the dream of a scientific career which was impossible for a woman at that time.

    3. hard – working (a) = chăm chỉ, siêng năng

    To save money for a study tour abroad, she had to work as a private tutor.

    4. intelligent (a) = thông minh

    She earned a physics degree with flying colours, and went on to take another degree in mathematics.

    She became the first woman to receive a PhD from the Sorbonne.

    5. humane (a) = nhân đạo

    Her real joy was “easing human suffering”.

    – education

    – experience

    Task 2: Theo cặp em hãy tưởng tượng mình là nhà báo. Dùng các gợi ý sau đây để phỏng vấn về lai lịch cùa bạn hay cùa người mà bạn ấy biết rõ. Khi đà phỏng vấn xong, em đổl vai với bạn mình.

    A: Viet, Do you know a young or teenage genius our history?

    Viet: Oh. yes. I know the one very well. That’s Le Quy Don.

    A: When and where was he born?

    Viet: He was born in Phu Hieu village. Hung Ha district, Thai Binh province in 1726.

    A: Was he very intelligent when he was still a little boy?

    Viet: Yes. When he was 5, he could write poems and essays, and read the “Kinh Thi”.

    A: Did he gel any degrees ?

    Viet: Oh, he was very brilliant. At the age of 18, he came top in the “Huong” exam. In 1752, he went on to come top in the “Hoi” exam(docioratc degree).And he went to China as an embassador in 1760.

    A: Did he write any books?

    Viet: Yes. He wrote a lot of books, such as “Thanh mô hien pham”, “Quan thu khao bien”, and specially two books “Van dai loai ngu” and “Kien van tieu luc”, which are still very famous nowadays.

    A: What do these two books tell about?

    Viet: They tell about philosophy, geography, astronomy, history, agriculture, literature, law, ways and customs, peoples and religions. …etc…

    A: At his days, he could write about these topics. Indeed Le Quy Don is a real genius of our nation. When did he die?

    Viet: He died in 1784.

    Task 3: Theo nhóm, hãy nói về người mà em đã biết qua cuộc phỏng vấn ấy.

    Le Quy Don is a Vietnamese genius. He was bom in Phu Hieu village. Hung Ha district, Thai Binh province. He was very brilliant. When he was a litile boy, he could write poems, essays and read the “Kinh Thi”. And when he was 18, he came top in the “Huong” exam. And he went on 10 come top in the “Hoi” exam in 1752. He went to China as an embassador. He wrote many books about various subjects, such as astronomy, history, geography, law, philosophy, …etc… Le Quy Don is really a genius in the Vietnamese scholarship.

    Before you listen

    * Theo cặp. Hãy trả lời các câu hỏi sau:

    1. Bạn có biết nhà vô địch thế vận hội nào không?

    2. Bạn muốn biết gì về các nhà vô địch thế vận hội?

    * Nghe và lặp lại.

    Olympic champion

    Sports teacher Love story

    Teacher’s diploma Romantic

    While you listen Task 1: Lắng nghe bài đối thoại giữa Bob và Sally. Quyết định xem câu nói nào là đúng (T) hay sai (F).

    1 – T

    2 – T

    3 – F (I don’t have much free time)

    4 – T

    5 – F (I want to be a sports teacher)

    Task 2: Nghe lại bài đối thoại và điền vào chỗ trống.

    1. Sally got a general education at local schools.

    2. She lives in Manchester with her family.

    3. She likes different sports – basketball and swimming for example.

    4. She likes to read love stories – romantic books.

    5. She wants to get her teacher’s diploma.

    * Lời trong băng:

    Bob: Congratulations! You are now the Olympic Champion.

    Sally: Thanks. Yes, I’m very happy.

    Bob: Our readers want to know all about you.

    Sally: That’s nice! Well, ask me your questions.

    Bob: First of all, tell me something about yourself.

    Sally: Well, I was born in 1980. 1 got a general education at local school and when I was 15,1 joined the Star Sports Club near my home.

    Bob: Where is your home?

    Sally: In Manchester.

    Bob: I see. And do you live alone?

    Sally: No, I live with my family, my parents and two brothers.

    Bob: What do you like to do in your free time?

    Sally: Well, I don’t have much free time, but I like different sports – basketball and swimming for example and just sitting at home and reading.

    Bob: What sorts of books do you like?

    Sally: Oh, love stories – romantic books.

    Bob: And what do you want to be in the future?

    Sally: I want to be a sports teacher. I’m a student at college. I want to get my teacher’s diploma.

    Bob: I see. Now’ tell me …

    After you listen

    Theo cặp, hãy hỏi và đáp về Sally.

    Viết lai lịch của một người. Task 1: Hãy đọc sơ yếu lí lịch của ông Brown, và viết một đoạn văn về ông Brown, dùng các từ gợi ý sau.

    Mr Brown was born on November 12, 1969, in Boston. He went to Kensington High School and passed exams In English, French and Mathematics. He worked as a tourist guide for a travel agency from June 1991 to December 1998, and from March 1999 to May 2002, he was a telephonist in a hotel. He likes music and dancing.

    Task 2: Theo cặp, hãy hòi thông tin về bổ hoặc mẹ của bạn em và điền vào mẫu đơn sau.

    You: Minh, can I ask you some questions about your father?

    Minh: Yes, of course.

    You: Do you mind telling me his name?

    Minh: No problem. His name’s Nguyen Van Linh.

    You: When and where was your father born?

    Minh: He was born in Long An in 1958.

    You: Where did he go to school?

    Minh: He went to the local primary school.

    You: Did he complete his secondary education?

    Minh: No. He only completed primary education..

    You: What does your father do now?

    Minh: He’s a worker.

    You: Where does he work?

    Minh: He’s working in a textile factory (nhà máy dệt).

    You: What does he work there exacily?

    Minh: He’s in the packing section (bộ phận đóng gói).

    You: How long has he been working there?

    Minh: For about ten years.

    You: What job did he do before this one?

    Minh: No. He has just only this one.

    You: What’s his interest?

    Minh: He likes watching football.

    You: Thanks a lot for your information.

    Minh: That’s OK.

    Name: Nguyen Van Linh Mr / Ms

    Date of birlh: 1959

    Place of birth: Ben Luc, Long An

    Education

    School attended: local primary school

    Exams passed: primary education

    Job Date from Date to worker 1996 2006

    Interests: watching football

    Task 3: Hãy viết một đoạn vãn về bố hoặc mẹ của bạn em, sau đó nhờ bạn đọc lại và kiểm tra xem thông tin có đúng không.

    My classmate’s father’s name is Nguyen Van Linh. He was born in Ben Luc, Long An provinve in 1958. He only completed his primary education in the local school. Now he’s a worker in a textile factory. He’s been working there since 1996. He does the work of packing all products. He likes watching football.

    You: Minh, please read and check whether the information I’ve written I w n righi or not.

    Minh: It’s OK.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 10 Unit 3: People’s Background
  • Unit 3 Lớp 11: Reading
  • Unit 3 Lớp 12: Speaking
  • Unit 3 Lớp 11: Speaking
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 11 Unit 3: Reading
  • Bài Viết Tiếng Anh Về Trường Học

    --- Bài mới hơn ---

  • 6 Trang Web Sửa Writing 10Đ Chất Lượng
  • Đh Mỹ Miễn Phí Khóa Học Kỹ Năng Viết (Writing Online) 2 Tháng
  • 7 Phần Mềm Luyện Viết Tiếng Anh Hiệu Quả (Ios/android)
  • Mẫu Chữ Viết Thường Cỡ Nhỏ, Đẹp, Chuẩn Sử Dụng Trong Trường Tiểu Học
  • Cách Viết Câu Đúng Cấu Trúc (Phần 1)
  • Viết về trường học bằng tiếng Anh

    Đoạn văn viết về trường học bằng tiếng Anh

    My school is very good having four storey building. It is like a temple where we go daily to study. First of all in the early morning, we pray to God for our better study and say good morning to our class teacher. Then we start study according to our syllabus. I like to go school daily. My school has very strict discipline which we need to follow on regular basis. I like my school dress very much. It is situated around 2 km away from my sweet home. I go to school by yellow school bus. My school is located at very peaceful place and away from the pollution, noise, dust, noise and smoke of the city.

    Bài viết số 2. Tả ngôi trường bằng tiếng Anh

    My school is very excellent having red colour three-storey building. I like to go school on daily basis in the proper uniform. My class teacher is very kind and teaches us to follow school discipline. My school is located at very nice place and away from all the crowd and noise of the city. My school has two small green gardens near to the main gate where lots of colourful flower beds, grassy lawns, fruits trees and two beautiful showers.

    My school has lots of facilities such as one computer lab, two science labs, one big library, one common reading room, one big playground, one nice stage and one stationary shop. My school has classes for nursery to 12th class students. My school has around fifty seven highly qualified teachers including men and women, 20 helpers, one principal and 10 gate keepers. My teacher teaches us very politely and makes us learn subjects in very creative and attractive ways.

    Bài viết số 3. Viết 1 đoạn văn bằng tiếng Anh về ngôi trường

    A school is very genuine place like a temple where we go daily to learn and study to go ahead in our life. We pray to God daily in the school for our better lives and proper study. We say good morning to our class teacher daily and she responses with her smiling face. Our school has a big garden back to the school building. School is the place where we learn everything with the help of our teachers. They help us in working hard for our study and make us tough to go ahead in our life. They tell us about cleanliness, hygiene and proper healthy diet.

    Our teacher always motivates us to take part in the sports activity, quiz competitions, oral and written activities, debates, scouting, group discussion and other activities in the school. Our class teacher teaches us to maintain discipline of the school and keeps the school compound clean and tidy. Our principal tells us motivational messages daily on the stage of prayer. We learn to be honest, truthful, obedient and sincere in our whole life. We learn how to concentrate on the study in the class room. Our school organizes a quiz competition, dance competition and sports competition annually which is compulsory for us to participate.

    Bài viết số 4. Giới thiệu trường lớp bằng tiếng Anh

    School is the temple of learning and get trained for the professional and social life. My school was set up in 1990 on the donated land with the help of donated money. My school atmosphere is very pleasant and school environment is very clean and attractive. My school building is located in the centre of the play ground. On one side of the school there is a big garden having small pond. There are many colourful fish and other water animals in this pond. My school is four storey building having classes for nursery to 12th class students.

    My school has one big library, principal office, head office, clerk office, one science laboratory, one computer lab, one common study room, one big lobby, teacher common room, one big sports ground, separate hostel for girls and boys in the school campus. My school has highly qualified and experienced teachers who teach us in very effective and creative manner. My school has around one thousand students who always rank higher in the competitions held outside the school or inside the school. We all go to school in the proper uniform. We have two types of the uniform, one common uniform and other house uniform.

    My school timing starts at 7.50 am in the morning and 1.30 pm in the afternoon in the summer season and 8.50 am in the morning and 3.30 pm in the evening in the winter season. We daily go to the library for sometime where we practice reading creative books and newspaper for enhancing our skill and general knowledge.

    Bài viết số 5. Bài viết giới thiệu về ngôi trường bằng tiếng Anh

    My School is located very close around 1km from my home. It looks very clean and peaceful. My school is like a temple where we go daily, pray to God and study for 6 hrs a day. My school teacher is very nice ad teaches us very politely. My school has strict norms of study, hygiene and uniform. I like to go school daily as my mother says that it is very necessary to go to school daily and follow all the discipline. School is a temple of learning where we very creatively involved in the learning process. We learn other things too with our study like discipline, manners, behave well, punctuality and many more etiquette.

    The atmosphere of my school is wonderful where lots of natural scenery and greenery are available. There is a large garden and pond having fish, frog, colourful flowers, trees, decorative trees, green grass etc. Other things like big play ground, large open spaces all around the school give my school a natural beauty. There is a facility of cricket net, basket ball court and skating ground as well. My school follows CBSE board norms. My school provides facility of classes to students from nursery to 12th class. My school principal is very strict about school discipline, hygiene and cleanliness.

    My school provides bus facility to the students which are located far from the school. All students assemble in the play ground in the morning and do Morning Prayer and then disperse to their respective class rooms. My school provides admission to nursery class (around 2000) students every year. I have different teachers for my different classes like P.T, Maths, English, Hindi, G.K., music, dancing, painting and drawing. My school has a big library, stationery shop and canteen inside the school campus. My school organizes an annual function for all classes every year which we must participate.

    Bài viết số 6. Đoạn văn giới thiệu trường học bằng tiếng Anh

    My school is very grand having three storeys impssively structured building and located in the centre of city. It is situated around 3 km from my home and I go to school by bus. My school is one of the best schools in the state I live. It is located at very peaceful place without any pollution, noise and dust. School building has two staircases at both ends which lead us to every floor. It has well equipped and big library, well instrumented science lab and one computer lab at first floor. At ground floor there is a school auditorium where all the annual functions, meetings, PTM, dance competitions takes place.

    Principal office, head office, clerk room, staff room and common study room are located at ground floor. The school canteen, stationery shop, chess room and skating hall are also located at ground floor. My school has two big cemented basketball courts in front of the school principal office while football field lies in the side of it. My school has a small green garden, in front of the head office, full of colourful flowers and decorative plants which enhance the beauty of the entire school complex. Around 1500 students have taken admission in my school. They always rank higher in any inter-school competitions.

    The study norms of my school are very creative and innovative which helps us in understanding any tough matters very easily. Our teachers teach us very sincerely and tell us everything practically. My school ranks first in any programme like inter-school cultural pursuits and sports activities. My school celebrates all the important days of the year such as Sports Day, Teacher’s Day, Parents’ Day, Children’s Day, School Anniversary Day, Founder’s Day, Republic Day, Independence Day, Christmas Day, Mother’s Day, Annual function, Happy New Year, Mahatma Gandhi Birthday, etc in a grand manner.

    We participate in the co-curricular activities such as swimming, scouting, N.C.C., school band, skating, singing, dancing, etc. Students having unfair behavior and undisciplined activities are punished by the class teacher as per the school norms. Our principal takes classes of every student daily in the meeting hall for 10 minutes to deal with our character formation, etiquette, moral education, acquiring good values and respecting others. Our school time is very interesting and enjoyable as we do lots of creative and practical works daily. Our oral assessment of storytelling, singing, poem recitation, conversation in Hindi and English is taken by the class teacher on daily basis. So, my school is the best school of the world.

    Bài viết số 7. Đoạn văn tả trường bằng tiếng Anh

    I study in Cambridge School which is one of the best schools of London. It has a stone building. It has all facilities a good school should have-well furnished classrooms, laboratories, library and playground.

    As we enter the school, there is a playground to our left and a small garden to our right. When we enter the building, the Principal’s room and the office room are to the left and the staff room to the right side. These are well furnished. There are thirty four classrooms. Our labs are well equipped. Our library has books almost on all subjects. Our Librarian is also very helpful.

    Our school, like all schools, has a pscribed uniform. We have to wear white or cream cotton shirts, light-blue trousers, black shoes and white socks. Girls have to wear white blouses and light-blue skirts in primary and middle classes and white shirts and light-grey skirts in higher classes. They have to tie white ribbon also.

    In our school special attention is paid to behavior, cleanliness and punctuality. The most well behaved, neat and punctual student is awarded a prize at the Annual Day function.

    Our Principle is a strict disciplinarian. He takes the help of P. T. Teachers too. If any one violates the rules, and is not in uniform, or makes mischief, he gets punished. But he is fair and loving. He tries to find out the reason and guides us.

    Our teachers are also quite strict. They teach us with great care, check our note-books, help us when we need but if we are inattentive and don’t work properly, then we are punished.

    I like my school very much and I am proud that I belong to it. I shall never forget it.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Bí Quyết Viết Tiếng Anh Đúng Ngữ Pháp
  • Mẹo Dùng Google Để Viết Và Sử Dụng Đúng Ngữ Pháp Tiếng Anh
  • Cách Viết Câu Tiếng Anh Đúng Ngữ Pháp “xịn” Như Người Bản Xứ
  • Viết Đúng Ngữ Pháp Tiếng Anh
  • Những Khó Khăn Khi Học Viết Tiếng Anh Thường Gặp
  • Giới Thiệu Về Bà Nà Hill Bằng Tiếng Anh

    --- Bài mới hơn ---

  • Làm Sao Để Học Tiếng Ba Lan Nhanh Chóng?
  • Các Nguyên Tắc Học Tiếng Ba Lan Nhanh Và Hiệu Quả Nhất
  • Phương Pháp Học Tiếng Ba Lan Nhanh Chóng
  • Học Tiếng Indonesia Khó Không Và Một Số Câu Giao Tiếp Cơ Bản
  • Năm Lý Do Nên Học Tiếng Italy
  • Ba Na mountain area located under the Truong Son mountain range is located in Hoa Ninh Commune, Hoa Vang District, Da Nang, 25 km to the southwest. Tourist centers located on top of Ba Na Mountain Spirit elevation 1489 m above sea level.

    After the August Revolution in 1945, the Ba Na people gradually absence. When the French returned to invade the 2nd Vietnam, local people carried out scorched earth policy to destroy the buildings were built in Ba Na. From there, the resort was abandoned and gradually covered trees in oblivion for nearly half a century. In early 1998, the People’s Committee of Da Nang city decided to rebuild the Ba Na resort into a large-scale ecological systems motels, restaurants, reserve … The road from the mountain foot to the top of Mrs. Na was 15 km long asphalt, convenient for transport. After 2000, Bana was awakened and renewable position a tourist town and quickly returned to the throne of one of the most popular resorts lichnoi Danang

    Completed in Day 5 – 3-2004, the temple has a lot of similarities with Tam Thai Pagoda (Marble Mountains), in particular, the temple has a statue of the Buddha 27 meters high white. Object around to face showing 8 of 8 stages of Buddha’s life. Chua also Sarnath – where Buddha gave his first teachings

    On Ba Na Mountain, the resort area of French soldiers appeared from the early 20th century that now exist through the jungle ruins, today, the villas, lodges and rebuilt appeared in the resort: Ba Na by night, Le Nim, Hoang Lan villas, … and in recent years, Da Nang city continues to recover and build some mansions, parks Buddhist culture, mass ruouva tunnel hotels, villas, bars, tennis courts, badminton courts …

    When Ba Na Cable Car to go to the top of Vong Nguyet, many visitors can look down and see Mo streams flowing underneath. In summer, open fire become very touristy because it has a 9-storey waterfall Toc Tien roof looks like a fairy toccua.

    Construction works on 30 hectares overall by the Corporation Ba Na Cable Car Service carried out in 2007 to build such items and to connect the terminal to go to top of An Loi Vong Nguyet, technical area , operator, and other ancillary works. The total investment of over 300 billion.

    The entire cable car system includes 22 offices, 94 cabin, capacity 1500 pax / hour, the average speed of 6m / s

    June 25 – 3-2009, Ba Na cable car was officially unveiled, set two Guinness World Records:

    * 1 Wire Cable longest (Longest non – stop cable car): 5042.62 m

    * Cable elevation difference between ga ga over and under the greatest (The Highest non-stop cable car):1291.81m

    Currently, the Corporation Ba Na cable car service is expected to launch the 2nd line 697.67 m long, with a budget of 100 billion investment to replace old cable car system built in 2000 from Hope Hill Moon to the center (Mountain of God) took only 3 minutes.

    Nhận bài viết này qua tin nhắn Facebook

    [sub]

    --- Bài cũ hơn ---

  • Những Cách Tự Học Tiếng Đức Dành Cho Người Mới Bắt Đầu
  • Những Cách Học Tiếng Đức Cho Người Mới Bắt Đầu
  • Hướng Dẫn Học Tiếng Đức Cho Người Mới Bắt Đầu
  • Phương Pháp Học Tiếng Đức Hiệu Quả
  • Phương Pháp Học Tiếng Anh Hiệu Quả Cho Học Sinh Tiểu Học
  • Mẫu Bài Viết Tiếng Anh Về Trường Học Hay

    --- Bài mới hơn ---

  • Phương Pháp Học Toán Bằng Tiếng Anh Hiệu Quả Nhất
  • Phương Pháp Học Tiếng Anh Hiệu Quả Nhất Trong Thời Gian Ngắn Nhất
  • Các Phương Pháp Học Tiếng Anh Hiệu Quả Chỉ Trong Thời Gian Ngắn
  • Tâm Sự Dài: Mình Đã Học Tiếng Pháp Như Thế Nào?
  • Tổng Hợp Full Sách Tài Liệu Giáo Trình Học Tiếng Pháp Cơ Bản Đến Nâng Cao Pdf Cho Người Mới Bắt Đầu Kinh Nghiệm Lộ Trình Tự Học Tiếng Pháp Từ A1
  • Bạn đang học ở một ngôi trường danh tiếng và bạn muốn viết về ngôi trường đó,. Hay đơn giản, bạn đã đi thi những kỳ thi năng lực và bạn biết mình cần phải giới thiệu về ngôi trường mà mình đã, đang học. Vì vậy, để viết được một bài viết tiếng Anh về trường học hay các bạn cần chuẩn bị những gì? Cách viết một bài viết hay về trường học như thế nào?

    Cách viết bài viết tiếng Anh về trường học hay

    Để viết được một bài viết hay bạn luôn cần đến những từ vựng và ngữ pháp. Hãy đảm bảo rằng mình đã nắm vững những ngữ pháp tiếng Anh cơ bản nhất để viết một bài luận không sai ngữ pháp.

    Một bài luận tiếng Anh về cơ bản gồm 3 phần mở bài, thân bài và kết bài.

    Phần mở bài: bạn phải viết 1 câu để mở đề, mà mọi người đọc vào có thể biết dc đoạn văn này sẽ nói về cái gì.

    Ví dụ: Nguyen Tat Thanh high school, where I studied at, was small and very old.

    -School yard

    -Canteen

    -Class

    Trong mỗi một ý lớn này các bạn hãy viết 2 – 3 ý nhỏ giải thích hoặc giới thiệu cho nó.

    Ví dụ bạn viết về school yard nên nói 1-2 câu để tả: School yard was the largest place in Thanh Da school. This yard, which was beautiful and its air was very fresh, had many big trees was planted by very first students of the school.

    Phần kết bài: Dùng 1 câu để chốt tất cả các ý lại. Câu kết trong tiếng Anh khá giống với mở bài nhưng bạn lưu ý ghi khác đi.

    Ví dụ: Although my school was old and small, it had a beautiful yard, good canteen and fine classes.

    Để viết những bài phức tạp hơn các bạn cũng có thể dựa theo những sườn cơ bản như trên để hoàn thành bài luận tiếng Anh của mình.

    Mẫu bài viết tiếng Anh về trường học hay

    School Grounds em wide, around the yard Poinciana trees and ancient eagle shade cover, with flower beds and lawns green. Listed under the tree row of stone for us to read books and talk after each lesson. The classrooms are full of tables and chairs, cabinets for learning and also exhibited the post office corner, nicearticle. In addition, you also have the other classrooms as music room, computer science, library, classrooms English …

    I even loved the school because here we have good friends and the teachers are always interested to teach and impart knowledge to usso people. I loved my second home!

    School Grounds are wide, around the yard Poinciana trees and ancient shade cover, with flower beds and lawns green. Listed under the tree row of stone for us to read books and talk after each lesson.

    The classrooms are full of tables and chairs, cabinets for learning and also exhibited the post office corner, nice article. In addition, you also have the other classrooms as music room, computer science, library, classrooms English …

    I even loved the school because here we have good friends and the teachers are always interested to teachand impart knowledge to us. I loved my second home!

    Dịch:

    Tôi thường gọi Trường Tiểu học Nhuận Trạch là ngôi nhà thứ hai của tôi. Ngôi trường dành cho trẻ em, mặc dù không phảilà rất lớn nhưng rất rộng rãi và sạch sẽ. Lối vào trường cao và rộng rãi, hai bên là hành lang hoa được dẫn thẳng đến sân chơi và các lớp học.

    Sân trường rộng, xung quanh sân là những cây phượng vĩ và bóng mát cổ kính che phủ, với những bồn hoa và thảm cỏ xanh. Bên dưới cây là hàng ghế đá cho chúng tôi đọc sách vànói chuyện sau những giờ học

    Các phòng học có đầy đủ bàn ghế, tủ cho học tập và cũng trưng bày các góc bưu phẩm, bài viế đẹp. Ngoài ra, bạn cũngcó những phòng học khác như phòng âm nhạc, khoa học máy tính, thư viện, phòng học tiếng Anh …

    Tôi thậm chí rất thích ngôi trường này vì ở đây chúng tôi có những người bạn tốt và các giáo viên luôn quan tâm giảng dạy và truyền đạt kiến thức cho chúng tôi. Tôi yêu quê hương thứ hai của tôi!

    Mẫu 3:

    My school is very grand having three storeys impssively structured building and located in the centre of city. It is situated around 3 km from my home and I go to school by bus. My school is one of the best schools in the state I live. It is located at very peaceful place without any pollution, noise and dust. School building has two staircases at both ends which lead us to every floor.

    It has well equipped and big library, well instrumented science lab and one computer lab at first floor. At ground floor there is a school auditorium where all the annual functions, meetings, PTM, dance competitions takes place.

    Principal office, head office, clerk room, staff room and common study room are located at ground floor. The school canteen, stationery shop, chess room and skating hall are also located at ground floor. My school has two big cemented basketball courts in front of the school principal office while football field lies in the side of it.

    My school has a small green garden, in front of the head office, full of colourful flowers and decorative plants which enhance the beauty of the entire school complex. Around 1500 students have taken admission in my school. They always rank higher in any inter-school competitions.

    The study norms of my school are very creative and innovative which helps us in understanding any tough matters very easily. Our teachers teach us very sincerely and tell us everything practically. My school ranks first in any programme like inter-school cultural pursuits and sports activities.

    My school celebrates all the important days of the year such as Sports Day, Teacher’s Day, Parents’ Day, Children’s Day, School Anniversary Day, Founder’s Day, Republic Day, Independence Day, Christmas Day, Mother’s Day, Annual function, Happy New Year, Mahatma Gandhi Birthday, etc in a grand manner.

    We participate in the co-curricular activities such as swimming, scouting, N.C.C., school band, skating, singing, dancing, etc. Students having unfair behavior and undisciplined activities are punished by the class teacher as per the school norms.

    Our principal takes classes of every student daily in the meeting hall for 10 minutes to deal with our character formation, etiquette, moral education, acquiring good values and respecting others. Our school time is very interesting and enjoyable as we do lots of creative and practical works daily.

    Our oral assessment of storytelling, singing, poem recitation, conversation in Hindi and English is taken by the class teacher on daily basis. So, my school is the best school of the world.

    Mẫu 4:

    School is the temple of learning and get trained for the professional and social life. My school was set up in 1990 on the donated land with the help of donated money. My school atmosphere is very pleasant and school environment is very clean and attractive.

    My school building is located in the centre of the play ground. On one side of the school there is a big garden having small pond. There are many colourful fish and other water animals in this pond. My school is four storey building having classes for nursery to 12th class students.

    My school has one big library, principal office, head office, clerk office, one science laboratory, one computer lab, one common study room, one big lobby, teacher common room, one big sports ground, separate hostel for girls and boys in the school campus.

    My school has highly qualified and experienced teachers who teach us in very effective and creative manner. My school has around one thousand students who always rank higher in the competitions held outside the school or inside the school.

    We all go to school in the proper uniform. We have two types of the uniform, one common uniform and other house uniform.

    My school timing starts at 7.50 am in the morning and 1.30 pm in the afternoon in the summer season and 8.50 am in the morning and 3.30 pm in the evening in the winter season. We daily go to the library for sometime where we practice reading creative books and newspaper for enhancing our skill and general knowledge.

    Để có thể học tốt tiếng Anh, viết tốt tiếng Anh thì các bạn hãy chú ý đến từ vựng tiếng Anhngữ pháp tiếng Anh. Đây là hai thành phần chính tạo nên một bài viết tiếng Anh đúng. Còn viết hay, văn phong bay bỏng lại dựa vào sự chăm chỉ luyện tập của các bạn.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Viết Đoạn Văn Về Việc Học, Cách Học Tiếng Anh Bằng Tiếng Anh
  • Học Tiếng Anh Bằng Tiềm Thức
  • Nên Học Tiếng Pháp Tại Các Trung Tâm Hay Không?
  • Học Tiếng Pháp Ngay Tại Pháp
  • Lạc Trôi Theo Tiếng Pháp: 2 Tháng Hay 2 Năm Là Đủ?
  • Giới Thiệu Quê Hương, Nơi Sinh Sống Bằng Tiếng Anh Siêu Đơn Giản

    --- Bài mới hơn ---

  • Các Trung Tâm Tiếng Anh Không Nên Bỏ Lỡ Tại Ninh Bình
  • 3 Cách Để Người Đi Làm Học Tiếng Anh Hiệu Quả
  • Tổng Hợp Các Cách Học Tiếng Anh Cho Người Đi Làm Hiệu Quả Nhất
  • 4 Cách Học Tiếng Anh Cho Người Đi Làm Hiệu Quả Nhất
  • 6 Cách Học Tiếng Anh Cực Tốt Cho Người Đi Làm
  • Làm thế nào để giới thiệu quê hương và nơi sinh sống bằng Tiếng Anh hiệu quả?

    Cài đặt eJOY eXtension vào trình duyệt Chrome là một gợi ý để học tiếng Anh thật chủ động và tiện lợi. eJOY eXtension là một add-in miễn phí và cực dễ cài đặt, bạn có thể cài ở ngay đây:

    • Theo dõi bài viết này để hiểu được các bước cơ bản khi giới thiệu quê hương và nơi sinh sống bằng tiếng Anh.
    • Tiến bộ nhanh chóng bằng cách thực hành nhại lại ngữ điệu và phát âm chuẩn nhất có thể.

    Các bước giới thiệu quê hương và nơi sinh sống bằng Tiếng Anh

    Ở bất kỳ hoàn cảnh giao tiếp nào đi nữa thì phần giới thiệu bản thân bằng tiếng Anh này cũng cần đủ thông tin, gọn gàng và thoải mái. Có như vậy bạn mới tạo được thiện cảm của ngươi nghe. Mục đích giao tiếp cũng dễ dàng đạt được.

    Ở đoạn đầu của phần giới thiệu này, bạn không cần phải nói quá nhiều thông tin. Những điều bạn cần chia sẻ thường là tên gọi của nơi bạn muốn nói đến. Bạn hãy tự hỏi mình những cầu hỏi như: Nơi đó gọi là gì? Nơi đó có rộng lớn hay nhỏ bé? Nó ở đâu? Gần biển, núi hay thung lũng?

    Cấu trúc đơn giản thường được sử dụng nhất như:

    VD:

      I live in Nha Trang, which is a big city by the sea.

    (Tôi sống ở Nha Trang, một thành phố lớn nằm gần biển.)

      I come from Hoi An. It’s an ancient city in Vietnam.

    (Tôi đến từ Hội An. Đây là một thành phố cổ ở Việt Nam)

      I live in a small village. It’s called Tan Lap.

    Đây là lúc bạn làm cho đoạn giới thiệu của mình chi tiết và ấn tượng hơn đấy. Hãy để người nghe biết thêm đất nước, thành phố hay ngôi làng bạn sống. Nó nổi tiếng vì điều gì? Những từ ngữ nào thường được sử dụng để miêu tả nơi đó? Bạn sống tại nơi ấy được bao lâu rồi?

    VD

      I live in Hanoi, the capital city of Vietnam. It’s famous for the Old Quarter. It’s also well-known for its really great food.

    (Tôi sống ở Hà Nội, đây là thành phố thủ đô của Việt Nam. Nó nổi tiếng với những con phố cổ. Và đồng thời cũng được biết đến với nhiều món ăn ngon.)

      I live in Ho Chi Minh City. It’s a huge bustling city. I’ve been living here since I was a little child. People from all over the country come to live and work there.

    Tất nhiên, khi sống lâu ở một nơi, đặc biệt là quê hương của mình, bạn cũng dễ phát sinh tình cảm và biết rõ những điều hay ho về nơi ấy. Khi giới thiệu bản thân bằng tiếng Anh thì là lúc bạn nói những suy nghĩ tích cực, chia sẻ điều bạn thích về quê hương, nơi sinh sống của mình. Những động từ thể hiện tình cảm như love, like sẽ giúp bạn rất nhiều đấy.

    VD:

      I love living in Da Nang. It has a lot of beautiful sites to see and is a great place to meet interesting people.

    (Tôi rất thích sống tại Đà Nẵng. Nó là một thành phố với nhiều cảnh đẹp và là nơi có thể gặp gỡ nhiều con người thú vị.)

      Living in Da Lat suits me. It’s a romantic city where I can ride a scooter downtown and across the foggy forests. People are also lovely and easy to talk with.

    VD:

      Ho Chi Minh city is great, but the cost of living is of the highest in the country. Trying to make both end meets is not so easy.

    (Thành phố Hồ Chí Minh rất tuyệt vời, tuy nhiên chi phí sinh sống lại thuộc top cao nhất nước. Việc cân đối chi tiêu không hề dễ dàng.)

      Living in a city always crowded with tourists like Phu Quoc is quite exhausting. It’s hard to find a peaceful place to stay relaxed.

    Để bạn kết thúc đoạn giới thiệu này, bạn có thể kể về việc nơi bạn sống thay đổi ra sao sau nhiều năm hay một kỷ niệm đặc biệt về nơi đó chẳng hạn. Một thông tin để người nghe nhớ và gợi lên suy nghĩ sẽ rất phù hợp ở phần này của đoạn giới thiệu.

    Ví dụ về cách giới thiệu quê hương và nơi sinh sống bằng Tiếng Anh

    VD:

    I live in Ho Chi Minh city. It’s the biggest city in Vietnam. I’ve been living here for 4 years and I believe it’s the place that suits me most. The city has great culture to explore and offers good opportunities of career and education. Despite the fact that it’s crowded all year round and traffic is a real issue here, it’s an ideal place to meet people from over the world. It’s always changing so you’ll hardly get bored at this sleepless city.

    VD:

    Robert: Where are you from, Phuong?

    Phuong: I’m from Dong Thap. It’s a lovely provine to the south of Vietnam.

    Robert: Is it the place that’s famous for lotus lakes?

    Phuong: Yes, it is. Although there’re not as many beautiful lotus lakes as before, you can always be excited to see them. We also have a lot of beautiful green paddy fields.

    Robert: Wow, it’d be great if I can come visit you hometown someday.

    Phuong: And I’d probably be your very excellent tour guide.

    (Robert: Bạn đến từ đâu vậy Phương? Phuong: Tôi đến từ Đồng Tháp. Một tỉnh bình yên ở phía nam Việt Nam. Robert: Đây có phải là nơi nổi tiếng với nhiều hồ sen không vậy? Phuong: Đúng đó. Mặc dù bây giờ không còn nhiều hồ sen đẹp như trước nữa, nhưng chỉ cần thấy thôi là bạn sẽ thích ngay đấy. Chúng tôi còn có rất nhiều cánh đồng lúa đẹp lắm. Robert: Wow, nếu có một ngày nào tôi được đến thì tuyệt quá. Phuong: Và tôi chắc chắn sẽ là một hướng dẫn viên xuất sắc cho bạn đấy.)

    Các đoạn nói hay về giới thiệu quê hương

    Belle kể về thị trấn nhỏ của mình

    Nàng Belle trong Người đẹp và Quái vật sẽ kể về thị trấn đáng yêu của mình ra sao trong bài hát “Little Town”?

    Went to high school here, got that Panther pride

    She couldn’t hide her beauty with a baseball cap

    New York called when she turned 21

    I need a ptty little homegrown hometown girl

    For a ptty little homegrown hometown girl

    Học Giao Tiếp Hàng Ngày Trên eJOY Miễn Phí

    --- Bài cũ hơn ---

  • Một Số Đoạn Văn Giới Thiệu Quê Hương Bằng Tiếng Anh Đơn Giản Nhất
  • Tư Vấn Học Liên Thông Chính Quy Cho Người Đi Làm Ở Ninh Bình
  • Trung Tâm Tiếng Anh Cho Người Đi Làm Bắc Ninh Ở Đâu Uy Tín Nhất
  • Tiếng Anh Cho Người Đi Làm Bắc Ninh
  • Chinh Phục Ngoại Ngữ Với 3 Cuốn Giáo Trình Tiếng Anh Cho Người Đi Làm Hay Nhất
  • Tin tức online tv