Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 7 Học Kì 1 Năm 2022

--- Bài mới hơn ---

  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 8 Học Kì 1 Năm 2022
  • Tổng Hợp Toàn Bộ Từ Vựng Và Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 12
  • Tóm Tắt Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 12
  • Big 4 Bộ Đề Tự Kiểm Tra 4 Kỹ Năng Nghe
  • Bộ Đề Bồi Dưỡng Học Sinh Giỏi Tiếng Anh Toàn Diện Lớp 3
  • Topic nói học kì 1 tiếng Anh lớp 7 kèm hướng dẫn

    Part I: Giới thiệu bản thân – Introduce about yourself

    Talking about some personal information

    – Name

    – Age

    – Class/ School

    – Family members

    – Your leisure activities

    Good morning/ afternoon, my dear teachers/ examiners.

    – My full name is ………………………………………………… I am 14 years old and I am a student in class 8… in ………….. Secondary School. In my free time, I like listening to English music, reading books and chatting online with my friends.

    – My topic is number ……….., talking about………. Now I would like to start my topic.

    Topic 1: Talk about your favorite hobby

    Using the below cues:

    – Name of the hobby.

    – When you started it.

    – Who do you share it with.

    – How you do this hobby.

    – Feelings about the hobby.

    I have many hobbies such as reading, traveling, playing sports, watching TV, swimming… But I like reading books best. I often reading books whenever and wherever I can. For examples at weekends, on holidays or before going to bed…

    When I was a kid, my mother used to tell me a story before I went to bed. The stories were so interesting that always felt they weren’t enough. So I began to read books by myself.

    I always lose myself in the interesting stories. I enjoy reading very much, because books bring me a colourful and limitless world. In the past years, most of my knowledge has been obtained from books. Books can also teach me how to be a good person. Books even can solve many problems for me. I will read more good books to improve myself.

    Reading has become a part of my life. Everyday, I spend some time reading books, newspapers and magazines. I have great fun in reading. I love reading!!

    Using the below cues:

    – What this activity is

    – When you do it

    – How long you do it every day/How often you do it.

    Staying healthy is the most important in our life. There are a lot of activities for us to stay healthy. For me, I usually swim in the river in front of my house. I often swim with my father every afternoon .I swim about 2 hours every day. Swimming help me relax after working hard and it also helps me have a good heathy. I like swimming very much because I want to be a swimmer.

    Now I would like to tell you something about my health. I am modern child and like many other children, I don’t have good health. I eat a lot of fast food and drink too much soft drink every day. I usually play computer games and get online to chat with friends very often. I don’t join outdoor activities so I am getting fat day by day. I think it is time to pay attention on my health. I should do more exercise and take outdoor activities to improve my health. I should also eat more fruit, vegetables and eat less junk food. besides I have to play less computer games and shorten my online time. I think I will have a good health in the future. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 3: Talk about how to contribute to community activities

    What do the people in your local community need? What can you do to help?

    • Talk something about the people in your local community (life, need…)
    • Talk about 3 or 4 volunteer activities you or your friends can do to help them
    • Talk about your feelings and future

    Now I would like to tell you about my local community. I live in An Thanh Village. It is not a very rich neighborhood, so there are a lot of poor people who need to be helped. They live in very old houses and don’t have enough food to eat and don’t have enough warm clothes to wear. They have to work hard to earn only a little money a day. Their life is so pity, so their children can’t go to school. My friends and I have made a plan to raise money for those poor people. We are collecting old clothes for them, too. Besides, we also give lessons to the poor children 3 times a week and at weekend. We hope to help them overcome such hard periods and they will be able to have a better life in the future. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 4: Talk about music and arts

    How can music and art help you at school and in your life?

    • Talk about the importance of music and art in your life.
    • Talk about 3 or 4 things music and art helping you
    • Your feelings and future

    Hi! Everybody. Many people listen to music and see art every day. I do too because music and art play an important role in our life. Art makes this world look more beautiful and music can heal our soul and make us happier. When you have trouble in your live or work, just listen to your favorite songs and watch something beautiful around us and then you will feel better and can overcome difficulties more easily. Even when you are lonely, music and art can be good friends of you. That’s why we all love music and art.That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 5: Talk about your favorite food or drink and how to make it

    • Name your favorite food or drink.
    • Talk about the appearance , taste and ingredients
    • How to make it.
    • Your feelings and future

    Hi! Everybody. What kinds of foods do you like? My favourite food is Pho. Pho is the most popular food among the population and it plays an importance thing in the spirit of Vietnamese people, especially the people who live in Ha Noi. Anyone feels hungry in a short time in the morning can also enjoy a bowl of hot and spicy Pho to fill their empty stomach. Have many Pho but there are two main kind of Pho: Pho with beef and Pho with chicken. The ingredients of Pho are rice noodles and broth which is generally made by simmering bones, fried steak charred onion and spices, it takes several hours to ppare. When people eat Pho they can add some kind of thing such as chilli, pepper,…I love Pho very much so I can eat it everyday without boring. I’m sure that you do it, too. Wherever in Vietnam, Pho is special food. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Write a paragraph about popular foods or drinks in your neighbourhood

    Topic 6: Talk about a historic place you have known

    • Talk about the name, address and surroundings
    • Talk about its history
    • Talk about facilities or scenery in it
    • Your feelings and future

    Now I would like to talk about Long Tuyen village.

    This is an old village in the south of Can Tho City, including Binh Thuy, An Thoi, Long Tuyen and Long Hoa . The village is a destination that attracts many tourists not only because of its beautifully natural scenery, but also the cultural relics that remains after hundreds of years. The architecture and culture in Long Tuyen is very unique because it is the combination of various cultures from Western to Eastern, including Chinese, French, American, Cham and Japanese. This place also possesses six of 18 national relics in Can Tho, including famous locations such as Binh Thuy Temple, Nam Nha Pagoda or Binh Thuy Old House. Moreover, the Ky Yen Festival takes place here. It can be said that Long Tuy village is a rare destination that contains various typical characteristics of the culture in this region, and for sure it is a pity if you miss this destination in your travel. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 7: Tell about a famous person

    • Who this person is.
    • How you know about this person.
    • What this person is famous for.
    • Why you are interested in this person.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Các Bài Nghe Tiếng Anh Lớp 11 Ban Cơ Bản
  • 5 Phần Mềm Học Tiếng Anh Lớp 1 Miễn Phí Hay Nhất
  • Giải Đáp “tiếng Anh Lớp 10 Học Gì?”
  • Chửi Bậy Chửi Thề Tiếng Hàn Từ A Đến Z (Có Phiên Âm Đọc)
  • Bảng Chữ Cái Tiếng Hàn Từ A Đến Z
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 7 Học Kì 1 Năm Học 2022

    --- Bài mới hơn ---

  • Các Topic Thường Gặp Trong Đề Thi Tiếng Anh Lớp 9
  • Topic For Speaking English 9 Hot
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 8 Học Kì 2 Năm Học 2022
  • Bộ Đề Thi Học Kì 1 Lớp 8 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án
  • Đề Kiểm Tra Học Kì 1 Lớp 8 Môn Tiếng Anh Năm 2014
  • Topic nói học kì 1 tiếng Anh lớp 7 kèm hướng dẫn

    • Part I: Giới thiệu bản thân – Introduce about yourself
      • Topic 1: Talk about your favorite hobby
      • Topic 2: Describe something that you do to stay healthy
      • Topic 3: Talk about how to contribute to community activities
      • Topic 4: Talk about music and arts
      • Topic 5: Talk about your favorite food or drink and how to make it
      • Topic 6: Talk about a historic place you have known
      • Topic 7: Tell about a famous person

    Part I: Giới thiệu bản thân – Introduce about yourself

    Talking about some personal information

    – Name

    – Age

    – Class/ School

    – Family members

    – Your leisure activities

    Good morning/ afternoon, my dear teachers/ examiners.

    – My full name is ………………………………………………… I am 14 years old and I am a student in class 8… in ………….. Secondary School. In my free time, I like listening to English music, reading books and chatting online with my friends.

    – My topic is number ……….., talking about………. Now I would like to start my topic.

    Topic 1: Talk about your favorite hobby

    Using the below cues:

    – Name of the hobby.

    – When you started it.

    – Who do you share it with.

    – How you do this hobby.

    – Feelings about the hobby.

    I have many hobbies such as reading, traveling, playing sports, watching TV, swimming… But I like reading books best. I often reading books whenever and wherever I can. For examples at weekends, on holidays or before going to bed…

    When I was a kid, my mother used to tell me a story before I went to bed. The stories were so interesting that always felt they weren’t enough. So I began to read books by myself.

    I always lose myself in the interesting stories. I enjoy reading very much, because books bring me a colourful and limitless world. In the past years, most of my knowledge has been obtained from books. Books can also teach me how to be a good person. Books even can solve many problems for me. I will read more good books to improve myself.

    Reading has become a part of my life. Everyday, I spend some time reading books, newspapers and magazines. I have great fun in reading. I love reading!!

    Topic 2: Describe something that you do to stay healthy

    Using the below cues:

    – What this activity is

    – When you do it

    – How long you do it every day/How often you do it.

    Staying healthy is the most important in our life. There are a lot of activities for us to stay healthy. For me, I usually swim in the river in front of my house. I often swim with my father every afternoon .I swim about 2 hours every day. Swimming help me relax after working hard and it also helps me have a good heathy. I like swimming very much because I want to be a swimmer.

    Now I would like to tell you something about my health. I am modern child and like many other children, I don’t have good health. I eat a lot of fast food and drink too much soft drink every day. I usually play computer games and get online to chat with friends very often. I don’t join outdoor activities so I am getting fat day by day. I think it is time to pay attention on my health. I should do more exercise and take outdoor activities to improve my health. I should also eat more fruit, vegetables and eat less junk food. besides I have to play less computer games and shorten my online time. I think I will have a good health in the future. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 3: Talk about how to contribute to community activities

    What do the people in your local community need? What can you do to help?

    • Talk something about the people in your local community (life, need…)
    • Talk about 3 or 4 volunteer activities you or your friends can do to help them
    • Talk about your feelings and future

    Now I would like to tell you about my local community. I live in An Thanh Village. It is not a very rich neighborhood, so there are a lot of poor people who need to be helped. They live in very old houses and don’t have enough food to eat and don’t have enough warm clothes to wear. They have to work hard to earn only a little money a day. Their life is so pity, so their children can’t go to school. My friends and I have made a plan to raise money for those poor people. We are collecting old clothes for them, too. Besides, we also give lessons to the poor children 3 times a week and at weekend. We hope to help them overcome such hard periods and they will be able to have a better life in the future. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 4: Talk about music and arts

    How can music and art help you at school and in your life?

    • Talk about the importance of music and art in your life.
    • Talk about 3 or 4 things music and art helping you
    • Your feelings and future

    Hi! Everybody. Many people listen to music and see art every day. I do too because music and art play an important role in our life. Art makes this world look more beautiful and music can heal our soul and make us happier. When you have trouble in your live or work, just listen to your favorite songs and watch something beautiful around us and then you will feel better and can overcome difficulties more easily. Even when you are lonely, music and art can be good friends of you. That’s why we all love music and art.That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 5: Talk about your favorite food or drink and how to make it

    • Name your favorite food or drink.
    • Talk about the appearance , taste and ingredients
    • How to make it.
    • Your feelings and future

    Hi! Everybody. What kinds of foods do you like? My favourite food is Pho. Pho is the most popular food among the population and it plays an importance thing in the spirit of Vietnamese people, especially the people who live in Ha Noi. Anyone feels hungry in a short time in the morning can also enjoy a bowl of hot and spicy Pho to fill their empty stomach. Have many Pho but there are two main kind of Pho: Pho with beef and Pho with chicken. The ingredients of Pho are rice noodles and broth which is generally made by simmering bones, fried steak charred onion and spices, it takes several hours to ppare. When people eat Pho they can add some kind of thing such as chilli, pepper,…I love Pho very much so I can eat it everyday without boring. I’m sure that you do it, too. Wherever in Vietnam, Pho is special food. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Write a paragraph about popular foods or drinks in your neighbourhood

    Topic 6: Talk about a historic place you have known

    • Talk about the name, address and surroundings
    • Talk about its history
    • Talk about facilities or scenery in it
    • Your feelings and future

    Now I would like to talk about Long Tuyen village.

    This is an old village in the south of Can Tho City, including Binh Thuy, An Thoi, Long Tuyen and Long Hoa . The village is a destination that attracts many tourists not only because of its beautifully natural scenery, but also the cultural relics that remains after hundreds of years. The architecture and culture in Long Tuyen is very unique because it is the combination of various cultures from Western to Eastern, including Chinese, French, American, Cham and Japanese. This place also possesses six of 18 national relics in Can Tho, including famous locations such as Binh Thuy Temple, Nam Nha Pagoda or Binh Thuy Old House. Moreover, the Ky Yen Festival takes place here. It can be said that Long Tuy village is a rare destination that contains various typical characteristics of the culture in this region, and for sure it is a pity if you miss this destination in your travel. That’s the end of my topic. Thanks for listening.

    Topic 7: Tell about a famous person

    • Who this person is.
    • How you know about this person.
    • What this person is famous for.
    • Why you are interested in this person.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Topic Nói Tiếng Anh 8
  • Giải Đề Thi Kì 1 Tiếng Anh Lớp 9 Năm 2022
  • Top 30 Đề Kiểm Tra, Đề Thi Tiếng Anh Lớp 9 Mới Chọn Lọc, Có Đáp Án
  • Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 9 Năm 2022 Trường Thcs Quách Xuân Kỳ
  • 6 Đề Thi Học Kì 1 Lớp 9 Môn Tiếng Anh Năm 2022
  • 7 Chủ Đề Thi Nói Tiếng Anh B1 Thường Gặp

    --- Bài mới hơn ---

  • Từ Vựng Tiếng Anh B1, B2 Chủ Đề Công Việc (Work)
  • Trung Tâm Ngoại Ngữ Tin Học Tây Nguyên
  • Ôn Thi Và Thi Tiếng Anh B1, B2
  • Các Trường Được Tổ Chức Thi Tiếng Anh B1 B2 Trong Miền Nam
  • Thi Tiếng Anh A2, B1, B2 Một Lần Là Đạt?
  • 1. JOB – CÔNG VIỆC

    Các câu hỏi Part 1 thường gặp

    1. What’s your job?

    I’m a (teacher, doctor, engineer, office-worker, nurse, lawyer …). I have been passionate about it since I was a kid.

    2. How long have you had it?

    I have worked my job for a long time ( ten, six, thirteen years)

    3. Is there anything you don’t like about your job?

    The thing that I don’t like about my job is salary and working conditions. Because I work at a public place which is related to the government, and I would like to receive more salary.

     Talk about your job.

    I am now working as an English teacher at the private secondary school in my hometown – Binh Phuoc. Teacher has been my dream for such a long time. I really like my job because I am able to apply the knowledge and skills of the field I studied in my work. Moreover, I can study valuable experience from my colleagues not only about work but also about life. Normally, I start my working day at 6:30 am and finish it at 5 pm. Now every day is a wonderful day with me.

    2. HOBBIES – SỞ THÍCH 

    Các câu hỏi Part 1 thường gặp

    1. What do you enjoy doing in your free time?

    In my free time, I often/usually (play badminton,  listen to music, watch movies, read books,  hang out with my friends …). I feel very comfortable doing that.

     2. How do you spend time doing it?

    I will spend all of my free time doing the things that I like.

    3. Who do you usually do it with?

    I usually do it with my family.

    Talk about your weekend activities.

    There are many things I usually do at the weekend but I always spend time with my family. On Sundays morning I usually go shopping for goods at Big C supermarket with my mom. In the evening we usually watch movies at home. I pfer romantic films but my kids and my husband like cartoons or comedies. So we often watch comedies together. After that I usually check the school homework of my kids.

     Talk about your hobbies.

    Most people like playing games or chatting on computer social networks. Unlike them, I like reading best. I spend most of my free-time reading books. When I am reading books, our minds are free to picture and link the information, it feels like I am experiencing the situation and seeing what’s going on. Those are very real feelings that are hard to bring to me. I have a small library in my house for reading but sometimes I use the computer to find some interesting stories that I don’t have.

    3. WEATHER – THỜI TIẾT

    Các câu hỏi Part 1 thường gặp

    1. What kind of weather do you like?

    I like cool and warm weather. That is the reason why I like summer very much.

     2. Do you pay attention to the climate changes in your area in the past few years?

    Yes, I do. In recent years, climate change has changed the temperature in my areas. The weather is hotter and hotter. The sea level is increasing so it affects the farms in my hometown. I really worry about that.

     3. Do you think weather can affect people’s mood?

    Yes, I do. Rainy days really can get me down. And sunny or cool days can make me happy.

    Talk about your favourite weather.

    Unlike most people, I like winter very much! I like the cool air and wind. Anytime winter starts, I have a strange feeling. I often walk alone around the park in winter because it makes me relax. Moreover, my friend and I love to eat ice cream or corn in winter. There are many sweet memories in this time. I am always looking forward to winter.

    4. LEARNING ENGLISH – VIỆC HỌC TIẾNG ANH

    Các câu hỏi Part 1 thường gặp

     1. Do you think it is easy to learn English?

    Yes, I do. I think English is very easy to learn.

    2. Which skill in English are you good at?

    I am good at Listening and Speaking skills in English. That’s why I have a lot of foreign friends thanks to communication

     3. Which skill do you think is the most difficult one?

    I think Reading skill is the most difficult. Because my vocabulary is not good, I think it is difficult to read a long article

     Talk about how to learn English well.

    English is not only an international language but also a wonderful language in the world. It needs for my future job because it’s easier to get a job with an English degree. To learn English well, I usually listen to English songs and try to read as much as I can. For speaking skill, I always try to use English to communicate with my colleagues.

    5. SPORT – THỂ THAO

    Các câu hỏi Part 1 thường gặp

    1. Do you like enjoying watching sports or playing sports?

    Yes, I do. I like watching sports so much.

     2. Which is your favourite sport? Why?

    My favourite sport is swimming. Because I really like the feel when I soak and swim like fish in the water.

     3. Do you think playing sports is important for your health?

    Yes, I do. I think playing sports is important for my health.

    Talk about your favorite sport.

    There are many types of sports such as swimming, running, cycling, tennis, badminton, golf and football, etc. My favorite sport is basketball. For me, basketball is a good way to help me reduce the pssure after a long day’s work and pursue a healthy lifestyle. I usually play basketball on the weekends with my teams.

     6. SCHOOL – TRƯỜNG HỌC

    Các câu hỏi Part 1 thường gặp

    1. Can you tell me something about your high school? What do you like most about it?

     My high school in memory is a rather spacious school and there I have a lot of friends. I like the most that I can share three years of study with my friends in a class at the high school.

    2.  Do you often visit your high school? What has changed since your graduation?

    Yes, I do. I often visit my high school every year. I’ve seen since I graduated, the school’s made a lot of changes like a lot of new teachers, built more football fields for students.

    3. Which subject do you like best at high school?

    When I went to high school, I liked Math best because I can learn with numbers and know how to calculate fast. 

    Talk about your high school

    I started high school when I was fifteen years old. My school was located near my home, so every day I walked to school with myself, or sometimes with my neighbours. My school is called Xuan Loc High School, which was established 40 years ago in my hometown. The school was quite ancient but cozy enough for me to study. Although the school’s space was large, there were not many students here. Besides, the teachers there were always kind-hearted and good knowledge.

    Talk about your school’s life 

    My school starts at 7 o’clock in the morning and ends at 5 o’clock in the afternoon. At school, I meet my friends, my teachers and I also learn many subjects such as Math, Science, literature, Physics, Technology, Geography, History,… but I like Math best because I can learn with numbers and know how to calculate fast. I have a thirty-minute break in the morning and a twenty-minute break in the afternoon.

    7. FOOD AND DRINKS – THỨC ĂN VÀ ĐỒ UỐNG

    Các câu hỏi Part 1 thường gặp

    1. Can you cook?

    Oh yes, I love to cook. It is one of my favourite hobbies.

    2. Who does the cooking for your family?

    My mom does. Sometimes my older sister cooks for dinner. On weekends, I sometimes cook, too.

    3. What kind of food do you like?

    The kind of food I like is Pho. It is one of the traditional foods in Vietnam. Pho is really tasty and great.

    4. What food is good for your health?

    Some foods which are good for my health are: vegetables, fruits, and dairy products like cheese, milk,…

    5. How often do you eat out?

    I often eat out once a week. Usually at the weekend with my family. We often go to the restaurant to enjoy food together.

    Do you pfer eating at home or in a restaurant?

    I like eating at home. The reason being you can actually be whatever you want to, wear whatever you want to and while eating if you get a homely feeling I think it makes food more delicious.

    MS.KATE MASTER – VSTEP TRONG TẦM TAY

    --- Bài cũ hơn ---

  • Các Chủ Đề Nói Tiếng Anh B1
  • Chứng Chỉ Tiếng Anh B2, B1, A1, A2, Giá Rẻ Uy Tín Chất Lượng
  • Lịch Thi Tiếng Anh B1 B2 Đại Học Sài Gòn Tháng 26
  • Chuẩn Đầu Ra Ngoại Ngữ
  • Cẩm Nang Các Học Phần Tiếng Anh Tại Trường Đại Học Gtvt
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 9 Học Kì 1 Năm 2022

    --- Bài mới hơn ---

  • Unit 13 Lesson 1 (Trang 18
  • Unit 2 Lớp 8 Looking Back ” Looking Back ” Unit 2
  • Bé Học Tiếng Anh Lớp 1 Thường Gặp Khó Khăn Gì?
  • Con Vào Lớp 1, Cha Mẹ Rối Bời
  • 7 Trò Chơi Học Tiếng Anh Trong Lớp Thú Vị (Có Thể Tổ Chức Online)
  • I. Chủ đề nói – Topic nói học kì 1 tiếng Anh lớp 9 năm 2022

    Topic 1. Local environment

    1. Tell some places of interest you know.

    – (Tay Ho village in Hue – it’s traditional crafts – It’s the birthplace of conical hat in Hue )

    – ( Viet Nam national Museum of History in Ha Noi – it’s near Hoan Kiem Lake, there’s an extensive collection of artefacts tracing Vietnam’s history )

    – (Bat Trang pottery village – As far as I know it’s one of the most famous traditional crafts village, it’s not far from Ha noi center. If you go there, the artisans will teach you how to make things such as pots, vases, or bowls.)

    – (The Temple of Literature – it’s located in Hanoi , it’s considered the 1st university in Viet Nam)

    – (Hoi An town – it is located in Quang Nam province – if you go there on 15th of each lunar month, you can enjoy the lights of many beautiful lanterns)

    Related questions

    1. Why do tourists like to buy handicrafts as souvenirs ? ( Because the handicrafts remind them of specific region)

    2. Why do people like to go Bat Trang village? ( Because people can buy things for their house and make pottery themselves there)

    3. Do you like to go to Viet Nam national Museum of History and The Temple of Literature ? Why?

    (yes, I like to go there because I am interested in history, I want to widen my knowledge, it’s useful for my studying)

    Topic 2: City life

    1. Tell some the best city in the world to live in you know. (Melbourne (Australia), Tokyo, Paris, Osaka)

    2. Which city would you like to go ? Why? (……………..because it has good condition to study, entertainment and find a good job )

    3. However, living in a big city has a number of drawbacks, do you agree or disagree?

    (I agree with you because there are a lot drawbacks in a big city , for example pollution, noise, traffic jam, crime …….

    4. Would you like to live in the countryside or city? Why?

    Xem gợi ý tại:

    Viết đoạn văn tiếng Anh về lợi ích sống ở thành phố Write a short paragraph about one of the cities above

    Topic 3: Teen stress and pssure

    1. It is necessary to have life skills for teenagers, which skills do you have? (p31)

    2. Have you ever been stressed? What is your problem?(p28)

    3. A. I always feel nervous when I have a big assignment to complete, I don’t know where to start. It’s too difficult! – If you were me, what would you do? (p28)

    B. If you want to become a designer, but you parents want you to become a doctor because they think that designer is difficult to find job in the future. What would you do? (p35)

    Topic 4: Wonders of Viet Nam

    1. Tell some wonders of Viet Nam you studied or you know

    Xem gợi ý tại:

    Viết về kỳ quan thiên nhiên bằng tiếng Anh Write a short article describing a wonder of Viet Nam

    2. Which place do you like best? Why?

    (Ha Long Bay. It is known that Ha Long Bay was recognized as a World Heritage Site by UNESCO in 1994. It magical place. It is situated in Quang Ninh province . It’s one of the most extraordinary natural wonder. People who are interested in history should visit Van Don Island, Poem Island and Bach Dang river…………………..

    3. Now I want to visit Hue City. Could you give me some tips?

    I’m afraid I will lost my way, what should I do?

    II. Đề thi tiếng Anh lớp 9 học kì 1 năm 2022

    IV. Chủ đề nói tiếng Anh lớp 9 cả năm mới nhất

    1. Phần 1 – Personal Information/ Introduce yourself

    Tự giới thiệu về mình (HS linh hoạt giới thiệu về mình

    (Học sinh tự nói ít nhất 4 – 5 câu về bản thân mình)

    – Name / middle name / family name.

    – Age.

    – Job.

    – Class / grade.

    – School

    -Home address.

    Suggested Introduction:

    My name is …………./ I’m……….. I’m a student of class …., TP lower secondary school. Every day I get up at 5, do morning exercises, and then have breakfast at 6. After that, I go to school at 6.15. My school is not far from my house, so I walk. ……..

    1. ENVIRONMENTAL PROBLEMS

    Talk about what you should do to protect the environment.

    You should say:

    – Environmental problems nowadays

    – Ways to protect the environment

    2. ENERGY

    Talk about what you should do to save energy.

    You should say the ways how to:

    + reduce garbage

    + reusing paper

    + saving energy in the kitchen

    (You can the ideas in the student’s book on page 62)

    You can use the cues given:

    Solar energy/ cheap/ clean/ effective source of power/ not/ cause/ pollution/ waste/ natural resources/ / only one percent/ solar energy/ get/ earth/ provide/ enough power/ world’s population/ / many countries/ already using/ solar energy/ / we hope/ VN/ have/ solar energy program/ near future/ /

    4. FESTIVALS/ CELEBRATIONS

    Talk about a festival you know.

    You should say:

    – The name of the festival

    – What the festival is

    – Where the festival is held

    – When the festival is held

    – How the festival is held

    – Why the festival is held

    – What you think about the festival

    5. NATURAL DISASTERS

    – Talk about some natural disasters you know .

    – And talk what you think you want to buy and do to ppare for a typhoon.

    – Tell a story about typhoon, using the words given on page 79 (student’s book) .

    6. LIFE ON OTHER PLANETS

    Talk about the existence of UFOs.

    Do you believe in the existence of UFOs? Why?/ Why not?

    3. Phần 2.2 – Chủ đề nói học kì 1 lớp 9 mới năm 2022 – 2022

    You should say:

    – Describe a friend. – How long have you known each other? – What do usually do together? – What do you like the most about him/ her? – How often do you see each other?

    2. CLOTHING/ UNIFORMS

    Talk about uniforms/ Ao dai “a traditional dress”

    You should say:

    + Should lower secondary school students wear uniforms? Why?/ Why not?

    (You may use the outlines in the student’s book on pages 19/ 20)

    3. LIFE IN THE COUNTRYSIDE

    Talk about life in the countryside. You should say:

    – Tell a country picnic. (You may use the ideas in the student’s book on pages 26/ 27)

    – Which do you pfer living: countryside or city? Why?

    – Tell some changes about life in the countryside.

    4. LEARNING A FOREIGN LANGUAGE

    Talk about learning foreign languages.

    You should say:

    – Do you think learning foreign languages is very important, especially English? Tell the reason.

    – What should you do to improve your English?

    5. THE MEDIA

    Talk about the media.

    You should say:

    – Tell some media you know.

    1. FRIENDS

    – Do we think friendship is important? Why?

    – Do you have any pen friends/ pen pals?

    – How often do you write to each other?

    – What do you like the most about him/ her?

    2. CLOTHES

    – What type of clothes do you like to wear?

    – What do you usually wear on the weekend? Why do you wear these clothes?

    – What type of clothes do you wear on special occasions?

    – What kind of clothes do you dislike?

    3. LIFE IN THE COUNTRYSIDE

    – Where is your home village?

    – What do people often do for a living in the countryside?

    4. LEARNING A FOREIGN LANGUAGE

    – Do you like learning English? Why?

    – What aspect of learning English do you need to improve?

    – What should you do to improve the aspects of learning English you are not good at?

    5. THE MEDIA

    – Do you like watching TV/ reading newspapers/ magazines/ listening to the radio/ using the internet?

    – How many hours a day/ week do you spend watching TV?………

    Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 – 7 – 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Khóa Học Tiếng Anh Nền Tảng Lớp 10
  • Ngoại Ngữ Hồng Hà Tuyển Sinh Khóa Học Tiếng Anh Lớp 10
  • Khóa Học Tiếng Anh Online Lớp 10
  • Giáo Án Tiếng Anh Lớp 4 Unit 15: When’s Children Day
  • Unit 15 Lesson 2 (Trang 32
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 7 Học Kì 2 Năm Học 2022

    --- Bài mới hơn ---

  • 2 Đề Giữa Học Kì 2 Môn Tiếng Anh Lớp 7 Khá Hay Có Đáp Án Năm 2022
  • Unit 2 Lớp 7: Skills 1
  • Unit 2 Lớp 7: Skills 2
  • Skills 1 Trang 22 Unit 2 Tiếng Anh 7 Mới
  • Skills 2 Tiếng Anh Lớp 6 Unit 10 Trang 45
  • Ôn thi học kì 2 lớp 7 môn Tiếng Anh có hướng dẫn chi tiết

    Second Semester Speaking Topics for Grade 7

    Part I. Introduce about yourself.

    Good morning/afternoon, my dear teachers.

    My name is ……………………………………… I am …………… years old and I am a student in class ………………………. in Dich Vong Hau Secondary School. I am very sociable, humorous and helpful. My topic is number 1, talk about………………………………………. Now I would like to start my topic.

    (sociable= outgoing: hòa đồng, humorous: vui tính, helpful: hay giúp ích, reserved=shy: e thẹn, active: năng động, careful: cẩn thận,…..)

    Part 2. Talking about the given topic.

    Unit 7 TRAFFIC

    1. What should you do to have traffic safety?

    There are some rules about road safety. It very important to obey these rules when you use the road. We should:

    – Always look carefully where you go

    – Use the pavement or footpath

    – Walk across the street at the zebra crossing

    – Wait for the traffic light to turn green before you cross the street.

    – Always fasten your seatbelt when you drive

    – Don’t drive if you feel tired or after you drink alcohol

    – Strictly obey traffic signals

    – Always wear a helmet when you ride a motorbike or electric bike

    – Give a signals before you turn left or right

    Always keep both hand on the handle bar

    2. When you are a road user, what should you NOT do?

    We shouldn’t talk and laugh loudly, look back, go in a red light…

    3. Should one drive after drinking alcohol? Why or why not?

    No, he/ she shouldn’t. Because it is very dangerous. He/ she may cause an accident

    4. Why should pedestrians wear light coloured clothes in the dark?

    – Because the other road users can see them clearly and avoid crashing into them.

    5. How do you go to school every day? 6. How far is it from your house to school?

    Unit 8: FILMS

    1. Do you like films? Yes, I enjoy watching films. When I want to relax, or have some fun, I like to watch movie. 2. What kind of films do you like best?

    My favorite kinds of films are action films, cartoon films, ………….

    3. How often do you watch films? ………………………………………………………………………………………………………… 4. Do you pfer to watch films in the cinema or at home? * I pfer to watch films at home, because the I can choose any movie I want to watch and I can pause it if I need to go get something.5. Can you talk about your favourite film?

    * I pfer to watch movies at the cinema, because then I get to see the movie on a big screen, with a better sound system. I think it makes the movie more impssive, you know.

    My favorite movie is cartoon “Tom and Jerry”. Tom is a cat with blue and white color. He keeps the house for a normal family and has a very free life. His job is chasing Jerry day by day. Jerry is a brown house mouse. He usually lives in the deep cave behind the wall. Although they hate each other so much and always find ways to hurt opponent but when Tom or Jerry falls into really dangerous situations, then both become another savior (vi cuu tinh). The film is an endless confrontation between Tom and Jerry, bring plenty of laughter for the audiences. I love this film because when I watch it I feel very glad, feeling like returned to childhood.

    THANKSGIVING

    UNIT 9 FESTIVALS

    Talk about the festival you know

    TET HOLIDAY FLOWER FESTIVAL

    Thanksgiving (also called Turkey Day) is a seasonal holiday held annually to give thanks to God for successful harvests. Thanksgiving is traditionally celebrated with a feast among family and friends. Not only adults but children take part in the food pparation.

    Traditional foods are turkey, gravy, sweet potatoes, cornbread, potatoes, and cranberry sauce. After the feast people often do some other activities. Some like to go for a walk. Some take naps. Others play board or card games together.. They volunteer to cook and serve food to homeless people, spend time with sick people in hospitals or help a needy family.

    What should we do to save energy?

    I used to attend the Tet holiday flower festival . It’s called Nguyen Hue Flower street festival. It is held in Nguyen Hue street in district 1, HCM city. It takes place every Tet Holiday for 1 week. It is celebrated by HCM People’s committee . They display and decorate the street with many kinds of flowers and lights. Many people come there to enjoy the beautiful flowers and take pictures.

    Unit 10 SOURCES OF ENERGY

    What means of transport will people travel in the future?

    Nowadays, energy is being run out more and more. We need to save energy because nobody of us can lives without energy. We have many ways to save energy in our home. One of those ways is using electricity, water and gas economically, we should turn off the light in room when we go out or in unnecessary situations, avoid wasting water, shut the kitchen stove when stop cooking. Besides, we should use the low light bulbs. We also can use public transport more often

    Talk about the problems of overpopulation and offer solution

    Unit 11 TRAVELLING IN THE FUTURE

    It is Solar-energy plane. It looks like a normal plane but it has the solar panel on the wings. The panel will catch the sun shine and create the electricity for the plane. It may be a great invention helping to create the energy and protect environment.

    It is flying car. It’s a kind of driverless car and airplane. It has many benefits. With its automated system, the car can avoid traffic. It drives at 300 kph. It has SSS, it’s a sky safety system, it will stop everyone from crashing and it will help them avoid traffic jam. It has four seats, so your family or friends can join the ride.

    It’s a flying motorbike. It looks like a normal motorbike, but it can fly without wings, it will use electricity transferred from solar energy. It can travel fast and work well in bad weather. I think it will be very useful and popular in the future.

    Overpopulation can lead to :

    – Overcrowding and poor quality housing in many large cities.

    – too many vehicles cause air pollution and noise

    – lack of employment, poverty, people have to live in slums, so they get a lot of disease

    – and overpopulation can create the homeless and hunger

    The Government Should

    – rising crime rate as poor living conditions

    – there is not always enough food and malnutrition, not enough fresh and clean water, not enough school for children

    – provide essential housing and healthcare for people

    – Raise an awareness of the problems of overpopulation.

    – Carry out population education program/family planning programs.

    – Create more jobs by building more factories in rural areas

    --- Bài cũ hơn ---

  • Bí Quyết Giúp Bé Học Tiếng Anh Lớp 2 Hiệu Quả Hơn
  • Tài Liệu Tiếng Anh Cho Trẻ Em Lớp 2: Cân Nhắc Và Lựa Chọn Cho Con Những Gì Tốt Nhất!
  • Giáo Trình Học Tiếng Anh Lớp 2
  • Gợi Ý 5 Quyển Sách Giải Tiếng Anh Lớp 7 Dành Cho Học Sinh
  • Giải Bài Tập Sgk Tiếng Anh Lớp 8 Chương Trình Mới Unit 4 A Closer Look 2, Communication
  • Bộ Đề Thi Học Kì 1 Môn Tiếng Anh Lớp 7

    --- Bài mới hơn ---

  • Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 8 Có File Nghe Năm 2022
  • Đề Kiểm Tra Học Kì 2 Môn Tiếng Anh Lớp 8 Có File Nghe Và Đáp Án
  • 40 Đề Thi Học Kì 1 Lớp 9 Môn Văn
  • Đề Thi Học Kì 1 Môn Tiếng Anh Lớp 7 Trường Thcs Đông Bình, Vĩnh Long Năm 2022
  • Bộ Đề Thi Học Kì 1 Lớp 9 Môn Tiếng Anh Năm 2022
  • Nhằm giúp các em học sinh có tài liệu ôn thi học kì 1 lớp 7 năm 2022 sắp tới đây, TimDapAngiới thiệu Bộ đề kiểm tra học kì 1 với đầy đủ các môn, sẽ là tài liệu hữu ích cho thầy cô tham khảo ra đề và các em học sinh ôn tập, chuẩn bị kiến thức cho kì thi chính thức đạt kết quả cao. Chúc các em học tốt.

    Đề tiếng anh lớp 7 học kì 1 có đáp án – Đề số 1

    II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. Question 11. Question 12. Question 13. III. Choose the odd one out. Question 14.

    A. friend

    B. parent

    C. uncle

    D. aunt

    Question 15.

    A. small

    B. big

    C. old

    D. meet

    Question 16.

    A. school

    B. classmate

    C. theater

    D. market

    A. capitals

    B. markets

    C. schools

    D. hospitals

    Question 18. we are helping the poor people in the remote areas.

    A. faraway

    B. nearby

    C. small

    D. difficult

    A. mountain

    B. urban

    C. mountainous

    D. suburb

    A. voluntarily

    B. volunteer

    C. voluntary

    D. volunteerism

    A. elderly

    B. homeless

    C. rich

    D. sick

    A. in

    B. of

    C. from

    D. at

    A. in

    B. to

    C. for

    D. with

    A. of

    B. in

    C. about

    D. to

    A. to

    B. for

    C. on

    D. from

    A. on

    B. of

    C. about

    D. to

    V. Read the text and choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps.

    EARTHWATCH

    Question 27.

    A. a

    B. the

    C. an

    D. some

    Question 28.

    A. to

    B. for

    C. at

    D. on

    Question 29.

    A. studying

    B. studied

    C. study

    D. to study

    Question 30.

    A. to join

    B. join

    C. joining

    D. joined

    Question 31.

    A. on

    B. in

    C. at

    D. under

    Question 32.

    A. see

    B. saw

    C. seeing

    D. to see

    Question 33.

    A. enjoyed

    B. enjoy

    C. enjoying

    D. to enjoy

    Question 34.

    A. much

    B. far

    C. many

    D. long

    Question 35.

    A. in

    B. on

    C. to

    D. above

    Question 36.

    A. at

    B. in

    C. of

    D. about

    VI. Choose the best sentence that can be made from the cues given.

    Question 37. I / not / visited / museum / three months.

    A. I haven’t visited the museum three months ago.

    B. I haven’t visited the museum for three months.

    C. I didn’t visited the museum for three months.

    D. I haven’t visited the museum three months ago.

    Question 38. Ms Linda / beautiful photos / few days ago.

    A. Ms Linda took many beautiful photos a few days ago.

    B. Ms Linda took much beautiful photos a few days ago.

    C. Ms Linda took many beautiful photos few days ago.

    D. Ms Linda took much beautiful photos few days ago.

    Question 39. The students / arrived / because / traffic jam.

    A. The students arrived late because the traffic jam.

    B. The students arrived late because of the traffic jam.

    C. The students arrived lately because the traffic jam.

    D. The students arrived lately because of the traffic jam.

    Question 40. I / eat / fruits / because / they / green.

    A. I can’t eat these fruits because of they are green.

    B. I can’t eat this fruits because of they are green.

    C. I can’t eat these fruits because they are green.

    D. I can’t eat this fruits because they are green.

    Đáp án Đề thi tiếng Anh lớp 7 học kì 1

    Question 1. simple

    Question 2. early

    Question 3. duties

    Question 4. brush

    Question 5. health

    Question 6. physical

    Question 7. field

    Question 8. pure

    Question 9. refreshed

    Question 10. prayer

    Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 7 có đáp án – Đề 2

    a. math b. music c. chemistry d. geography

    a. at b. in c. on d. to

    a. more b. most c. the most d. the more

    a. go to b. go c. going d. is going

    a. at b. with c. on d. very

    a. long b. longer c. most long d. longest

    a. get b. to get c. getting d. gets

    a. How often b. What c. What time d. Which

    a. thinking b. answer c. good idea d. question

    a. 20-minutes break b. 20-minute breaks

    c. 20-minute break d. 20-minutes breaks

    a. same b. different c. like d. as

    a. indoor b. indoors c. outdoor d. outdoors

    IV. Put the passage with the words given in the box (1.5pts)

    (lasts/ uniform/ Vietnamese/ two/ recess/ some)

    School in Viet Nam are different from school in the USA. (1) ………………. students always wear school (2)…………………. There are no lessons on Sunday. Classes start at 7 o’clock each morning and end at 11.30 . Students have (3)………………….. breaks each morning. At (4)……………….., students often go to the canteen and buy (5)…………………things to eat or drink. Our school year (6)………………. for ten months from August to May.

    V. Read the passage , then answer the questions. (1.5pts)

    Lan’s classes all start at 8:00 a.m, so she gets up at 7:00. She eats a quick breakfast and takes the bus to her school. In the afternoon, she has a job at the library. She usually studies in the evening. She works at the library on Saturdays, too.

    She usually stays up late every evening. She usually goes to bed at 11:30 and on Sundays she sleeps until noon.

    Questions

    1. How does she go to school?

    2. Where does she work?

    3. How many days a week does she work?

    4. Does she go to bed early?

    5. Why does she stay up late?

    VI. Rewrite the sentences. (2pts)

    1. Should we go to the movie?

    Let’s ……………………………………………………………………………………………

    2. Mr John is going to visit his grandparents tonight.

    Mr John will …………………………………………………………………………………………

    3. We have a break that lasts thirty minutes.

    We have a …………………………………………………………………………………………

    4. I like English best of all the subjects.

    English ………………………

    VII. Complete the sentences. (0.5pt)

    1. Let’s/ go/ cafeteria/ and/ get/ cold drink.

    ………………………………………………………………………

    2. Marry/ learn/ play/ piano/ every afternoon.

    ……………………………………………………………………

    Đáp án Đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 7

    I.

    1. C 2. B

    II.

    1.d 2. c 3. c 4. b 5. a 6. d

    7. b 8. c 9. c 10. b 11. b 12. b

    III.

    1. action

    2. interesting

    IV.

    1. Vietnamese

    2. uniform

    3. two

    4. recess

    5. some

    6. lasts

    v.

    1.She goes to school by bus

    2.She works at the library.

    3.She works three days a week.

    4.No,she doesn’t

    5.Because of her homework.

    VI.

    1. Let’s go to the movie.

    2. Mr. John will visit his grandparents tonight.

    3. We have a thirty-minute break.

    4. English is the subject I like best.

    Hoặc: English is my favorite subject.

    VII.

    1. Let’s go to the cafeteria and get a cold drink.

    2. Marry learns how to play the piano every afternoon.

    Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 7 có đáp án – Đề số 3

    A. to do

    B. do

    C. doing

    D. will do

    A. used to

    B. uses to

    C. gets used to

    D. gets use to

    A. bowl of soup

    B. bowls of soup

    C. bowl of soups

    D. bowls of soups

    A. mechanic

    B. reporter

    C. nurse

    D. journalist

    A. book

    B. pictures

    C. flowers

    D. films

    V. Reorder the words and phrases to make correct sentences.

    Question 26. to work / by bus / Mrs Hoang / every day. / goes

    Question 27. new house / How / is / his old / from / different / one? / Minh’s

    Question 28. misses / because / Nguyet / she / is / her parents. / unhappy

    Question 29. Does / in / a lot of / have / her town?/ Nhung / friends

    Question 30. and / It’s / going to / we are / for lunch. / the room / twelve o’clock

    Question 31.

    A. her

    B. she’s

    C. hers

    D. and

    Question 32.

    A. so

    B. too

    C. either

    D. and

    Question 33.

    A. relax

    B. relaxs

    C. relaxes

    D. relaxing

    Question 34.

    A. not goes

    B. isn’t go

    C. don’t go

    D. doesn’t go

    Question 35.

    A. listen

    B. hear

    C. listen to

    D. hear to

    Question 36.

    A. shop

    B. to shop

    C. shopping

    D. shops

    Question 37.

    A. to

    B. for

    C. of

    D. with

    Question 38.

    A. until

    B. to

    C. from

    D. on

    Question 39.

    A. child

    B. childs

    C. children

    D. childrens

    Question 40.

    A. and

    B. because

    C. or

    D. but

    Đáp án Đề thi tiếng học kì 1 lớp 7 năm 2022

    Question 1. cycling

    Question 2. energy

    Question 3. muscles

    Question 5. weight

    Question 6. painful

    Question 7. exercises

    Question 8. build

    Question 9. damage

    Question 10. times

    Question 26. Mrs Hoang goes to work by bus everyday.

    Question 27. How is Minh’s new house different from his old one?

    Question 28. Nguyet is unhappy because she misses her parents.

    Question 29. Does Nhung have a lot of friends in her town?

    Question 30. It’s twelve o’clock and we are going to the room for lunch.

    Đề thi học kì 1 tiếng Anh 7 có đáp án – Đề số 4

    I. Listen to the following weather foreII. Circle the word that is pronounced differently from the others in a row. III. Circle the best option (A,B,C and D) to complete the sentences. cast and decide whether the following statements are true (T) or false (F).

    Question 1. Tonight will be cold.

    Question 2. It will rain a little bit in the North.

    Question 3. The night will be windy.

    Question 4. Tomorrow will be rainy.

    Question 5. The maximum temperature tomorrow will be 20 degrees.

    Question 6. The evening will be cooler.

    Question 7. The temperature in the evening will be 5 degrees.

    Question 8. It is a good evening for a barbecue.

    A. half a dozen of

    B. half a dozen

    C.half of dozen

    D. dozen

    A. and

    B. but

    C. or

    D. however

    A. actress

    B. acting

    C. actor

    D. action

    A. applauded

    B. screamed

    C. smiled

    D. raised

    A. to take part in

    B. taking part in

    C. take part in

    D. to taking part in

    A. Because

    B. However

    C. Although

    D. So

    A. to

    B. as

    C. from

    D. with

    A. is finishing

    B. finished

    C. has finished

    D. will finish

    A. hard

    B. easily

    C. interesting

    D. rare

    Question 23. A: “Would you like to go shopping with me tonight, John?”

    A. Come on

    B. It’s a piece of cake

    IV. Put a word from the box in each gap to complete the following passage. pick / artists’ / crowd / are / along / draw / unless / get

    C. Let’s me see

    V. Read the passage and decide whether the following statements are true (T) or false (F).

    D. It’s not my thing

    Vietnamese people often have three meals a day – breakfast , lunch and dinner. People in the countryside usually have rice with meat or fish and vegetables for breakfast but people in the cities often have light breakfast with a bowl of Pho or instant noodles or sticky rice berofe going to work . For lunch , they often have rice, meat , fish and vegetables. People in the countryside often have lunch at home but people in the cities often have lunch at the canteens or at the food stalls. Most people ppare their dinner at home . They eat many kinds of meat , seafood,fish, fresh vegetables and rice. Many people say dinner is the main and the best meal of the day.

    Question 37. How/do/ in/ drink/the/ water/ morning/ much/ you/ everyday/?/

    Question 38. It/ keep/ easy/ to get/ flu/ so/ should/ try/ more/ we/ is/ to/ clean.

    Question 39. Beat/together/and/ with/ the eggs/ flour, and milk/ sugars/./

    Question 40. Community/ do/ What/ you/ service/ about/ know/?/

    Đáp án đề thi học kì 1 tiếng Anh 7

    Question 24. draw

    Question 25. are

    Question 26. artists’

    Question 27. pick

    Question 28. unless

    Question 29. crowd

    Question 30. along

    Question 37. How much water do you drink in the morning everyday?

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

    Question 38. It is easy to get flu so we should try more to keep clean.

    Question 39. Beat the eggs together with sugar and flour, and milk.

    Question 40. What do you know about Community service?

    Đề thi tiếng Anh 7 học kì 1 có đáp án – Đề số 5

    5: There …………….bottles of mineral water in the fridge.

    A. aren’t some

    B. are any

    C .are some

    D.is some

    6: I haven’t got……………..bread left for breakfast.

    A. some

    B. any

    C. a

    D. an

    7: I like beef noodle soup and my friends do,………..

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

    A. too

    B. so

    C. either

    D. neither

    8: The themes of the puppet shows are rural.

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

    A. events

    B. psented

    C. from the city

    D. from the countryside

    9: These oranges are so sour that we can’t eat

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

    A. bitter

    B.sweet

    C. salty

    Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

    D. spicy

    10: My mother doesn’t like (A) horror films (B), and my sister (C) doesn’t too (D).

    11: How many (A) rice do you need (B)? – Two kilos (C) of (D) rice

    12: My shirt is (A) the same size (B) with (C) yours (D).

    People in my village love good food and they often eat three meals a day – breakfast, lunch and dinner. At about seven in the morning, they usually have a light breakfast with (13)……… Pho or eel soup with (14)………… toast. Sometimes they have a bowl of instant noodles or (15)…………… sticky rice before going to work. Lunch often starts at about 11.30, and most of them have lunch at home. They often have rice, fish, meat, and vegetables for lunch. Dinner often starts at about 8.00 in the evening. It is the main meal of the day. People in my city often have rice with a lot of fresh vegetables and a lot of seafood or various kinds of meat. Then, they often have some fruit and (16)…………….. green tea. I think food in my city is wonderful. It is light and full of fresh vegetables. It’s healthy and tasty, too.

    Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

    13: A. a bottle of B. a kilo of C. a bowl of D. a piece of

    14: A. . a bowl of B. some slices of C. a bar of D. a bottle of

    15: A. a bottle of B. a piece of C. a glass of D. a plate of

    16: A. a glass of B.a piece of C. a kilo of D. a bowl of

    Charlie Chaplin was an English actor, director, producer, and composer. He is known as the most creative person of the silent -film era. Charlie Chaplin’s portray of the tramp won the hearts of people all over the world.

    Chaplin was born in London on the 16th of April , 1889. He spent his childhood in poverty and hardship. In 1910 , he began to perform pantomime in the United States. He first appeared on screen in 1914. He created his world -famous character, the Tramp, and he played this classic role in more than 70 films during his career. He also composed background music for most of his films. In 1972 Chaplin received an Honorary Academy Award for the ” the incalculable effect he has had in making motion pictures the art form of this century. Chaplin died on the 25th of December, 1977, at his home in Switzerland

    17:What did Charlie Chaplin work as?

    A. an actor

    B. a director

    C. a composer

    D. all are correct

    18: When was he born ?

    A. the sixteenth of April,1889

    B. April 16th, 1910

    C. the 16th of April,1914

    D. December 25th,1977

    19: In about how many films did he play the Tramp?

    A. seventeen

    B. seventy

    C. twenty five

    D. sixteen

    20: Which of the following is not True

    Use the correct form of verbs

    A. He started appearing in films in 1914

    B. He was famous for his character ” the tramp”

    C. He was a famous artist

    D. He died in Switzerland

    21. chúng tôi (go)………… out last night?

    22. Mai and Phong (not/meet)……………………each other since they moved to Ha Noi.

    Finish each of the following sentences as direction. Write your answers on your answer sheet.

    23.Lan( meet)…………………….her old friend yesterday.

    24.We( learn)…………………….English since 2014.

    25.My family( visit)……………………Da Lat next summer.

    26.She ( live)…………here for 14 years.

    27. Her book is not the same as mine. (different from)

    Her book is…………………………………………………………………..

    28. My father doesn’t like playing board games. My sister doesn’t playing board games. (EITHER )

    My father……………………………………………………

    29. Nam is a better painter than Lan.(as………..as)

    Lan can’t……………………………………………………………………

    30. He was lazy, so he didn’t pass the exam (Combine the sentences, using “Because”)

    – …………………………………….

    31. year/ provided/ for/ Last/ we/ classes/ evening/ poor children. (Rearrange the words in the correct order)

    32. The last time I saw him was 10 years ago. (Rewrite the sentence without changing the meaning)

    Đáp án Đề thi tiếng Anh 7 học kì 1 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

    33. I find watching television interesting.

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

    → I think…………………………………………………

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

    34. Hung started collecting stamps and coins in 2010.

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

    → Hung has …………………………………………………

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions.

    1 – C; 2 – B;

    Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

    3 – D; 4 – C;

    Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks.

    5 – C; 6 – B; 7 – A;

    Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

    8 – D;

    Use the correct form of verbs

    9 – B;

    10 – D; 11 – A; 12 – C;

    13 – C; 14 – B; 15 – D; 16 – A;

    17 – D; 18 – A; 19 – B; 20 – C

    21 – Did you go; 22 – haven’t met; 23 – met;

    24 – have learnt; 25 – will visit/ is going to visit; 26 – has been living;

    Finish each of the following sentences as direction. Write your answers on your answer sheet.

    27 – Her book is different from mine.

    28 – My father does’t like playing boarding games. My sister doesn’t, either.

    29 – Lan can’t paint as well as Nam.

    30 – Because he was lazy, he didn’t pass the exam.

    31 – Last year we provided evening classes for poor children.

    I. Find the word which has a different sound in the part underlined. II. Find the odd one out A, B, C or D. III. Choose the correct answer.

    32 – I haven’t seen him for ten years.

    33 – I think watching television is interesting.

    34 – Hung has collected stamps and coins since 2010.

    Bài kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 1 có đáp án – Đề số 6

    A. do

    B. have done

    C. make

    D. has been

    A. be

    B. are

    C. have been

    D. has been

    A. and

    B. or

    C. but

    D. so

    A. more

    B. less

    C. most

    D. the most

    A. do

    B. does

    C. make

    D. makes

    A. rise

    B. raise

    C. get

    D. own

    A. spend

    B. spending

    C. take

    D. taking

    A. and

    B. but

    C. so

    D. because

    A. benefit

    B. benefits

    D. good luck

    IV. Put the verbs in brackets in the correct tense form.

    A. do

    B. make

    C. brin

    V.Read the following passage carefully, and then answer the questions.

    D. take

    We send young people of different nationalities on expeditions around the world. Our volunteers get the chance to work with local people to learn about different cultures.

    There are ten expeditions every year. Each expedition lasts for ten weeks and takes 150 volunteers. They go to countries such as Chile, Namibia, Mongolia and Viet Nam. Some of our volunteers work with local people to provide facilities, for example, building schools. Others work in national parks or help scientists to do environmental research.

    1.Who goes on the expeditions?

    ……………………………………………………………………………

    2.How many .expeditions are there every year?

    ……………………………………………………………………………

    3.How long does each expedition last?

    ……………………………………………………………………………

    VI.Make up sentences using the words and phrases given.

    4.What do the volunteers help scientists?

    ……………………………………………………………………………

    5.Which language must we know to become a volunteer?

    ……………………………………………………………………………

    1. I / not / know / why / she / collect / pens /.

    …………………………………………………………………………………………..

    2. In / future / I / travel / around / Viet Nam /.

    …………………………………………………………………………………………..

    3. Minh / think / skating / more / interesting / playing / board games /.

    ………………………………………………………………………………………..

    VII. Arrange these words to make meaningful sentences.

    4. Listen / music / in / free / time / is / my / favorite / hobby /.

    …………………………………………………………………………………………..

    5. My / sister / and / I / share / same / hobby / . / We / often / go / fish / weekends /.

    …………………………………………………………………………………………..

    Đáp án bài kiểm tra tiếng Anh lớp 7 học kì 1 ĐÁP ÁN

    1. you/ have/ finished/ homework/ your/ yet?

    ……………………………………………………………………………..

    2.printer/ under/ this/ guarantee/ is.

    ………………………………………………….

      Find the word which has a different sound in the part underlined.

    1 – B; 2 – A; 3 – C;

    1 – C; 2 – D; 3 – B; 4 – A;

    III. Choose the correct answer.

    V.Read the following passage carefully, and then answer the questions.

    1 – B; 2 – D; 3 – B; 4 – A; 5 – B;

    6 – B; 7 – B; 8 – D; 9 – B; 10 – B;

      Put the verbs in brackets in the correct tense form.

    1 – Do you think; 2 – is; 3 – gives;

    1 – young people of different nationalities

    VI.Make up sentences using the words and phrases given.

    2 – Ten expeditions.

    3 – It lasts for ten weeks.

    4 – To do environmental research.

    5 – English.

    1 – I don’t know why she collects/ is collecnt pens.

    VII. Arrange these words to make meaningful sentences.

    2 – In the future I will travel around Viet Nam.

    3 – Minh thinks skating is more interesting than playing board games.

    4 – Listening to music in my free time is my favorite hobby.

    5 – My sister and I share the same hobby. We often go fishing at weekends.

    1 – Have you finished your homework yet?

    2 – This printer is under guarantee.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Đề Thi Học Kì 1 Lớp 7 Môn Tiếng Anh Có File Nghe Và Đáp Án Năm Học
  • Đề Cương Ôn Tập Học Kì 1 Lớp 7 (Thí Điểm) Môn Tiếng Anh Năm Học 2022
  • De Thi Noi Hk1 Lop 7 Thi Diem
  • Speaking Thi Diem 7 Hk 1
  • Đề Kiểm Tra Học Kì 1 Lớp 8 Môn Tiếng Anh Năm 2014
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 6 Học Kì 1 Năm 2022

    --- Bài mới hơn ---

  • Đề Thi Nói Môn Tiếng Anh Lớp 6 Học Kì 1 Năm Học 2022
  • Đề Thi Tiếng Anh Lớp 6 Học Kì 1 Có File Nghe
  • Bộ Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 6 Có File Nghe Và Đáp Án
  • Đề Thi Tiếng Anh 6 Học Kì I ( Theo Chương Trình Thí Điểm Mới)
  • Tóm Tắt Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 6 Học Kì 1 Tổng Hợp Kiến Thức Ngữ Pháp Tiếng Anh
  • * Tham khảo đề cương ôn tập Từ vựng – Ngữ pháp học kì 1 tiếng Anh 6 mới nhất có đáp án: – Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 6 học kì 1 có đáp án

    Đề cương thi nói tiếng Anh học kì 1 lớp 6

    Part I: Introduce about yourself.

    Talking about some personal information

    – Name

    – Age

    – Class/ School

    – Family members

    – Your hobby

    Good morning/afternoon, my dear teachers.

    My name is ………………………………………………… I am ………. years old and I am a student in class …….. in Vinh Thanh Town Secondary School. I am very sociable, humorous and helpful. My topic is number ……….., talk about………. Now I would like to start my topic.

    Hello every one!

    Today I would like to tell you about my dream school.

    My dream school is not very big but modern. It is in the countryside and it is a boarding school for boys and girls. There are 15 classes and 50 teachers. The teachers and students are very friendly and helpful. There is a swimming pool, a workshop, a lab, 2 computer rooms, a greenhouse and a library as well. there is also a big play ground for us to study PE and play sports. We can study in the morning and join the Music, Art, or Sport Clubs in the afternoon. There is no homework so we won’t worry about it anymore. THAT’S THE END OF MY TOPIC. THANKS FOR LISTENING

    Topic 2: Describing your school

    This is my school. Its name is Dich Vong Hau secondary school. It’s on Dich Vong Hau street. It’s very beautiful and big. There are twenty classrooms in my school. My school has two hundred fifty students and thirty five teachers. Student in my school are very good. They come from around Dich Vong district. Our teacher are friendly and kind. At school, I learn many subject such as: English, Math, Art ,… .I like English best because it’s very entertaining and important for my further education. At break time, I and my friends have a lot of funny activities such as skipping rope, playing hide-and-seek, and so on. Each day at school is a happy day. I love my school very much .

    I live in a small house with my family in the countryside. It looks quite old but I like it. There is a living room, a kitchen, a bath room and two bedrooms. In each room, there is an own unique design. In front of my house there is a small yard to grow vegetables and many type of flowers. I live here with my parents and my sister. I love my house because it is always fresh and comfortable.

    Miêu tả bạn thân bằng Tiếng Anh Write about your best friend

    Using the cues below:

    – Where is your neighbourhood? (in the city, near a city, in the country, in the mountain, etc.)

    – What can you see in your neighbourhood? (streets, houses, trees, hills, shopping centres, schools, a cinema, etc.)

    – What do the streets/ the houses/ the shops, etc. in your neighbourhood look like?

    – Do you like living in your neighbourhood? Why/ Why not?

    I live in Thanh Quoi village, in Vinh Thanh district. It is a small neighborhood. There are some good things and some bad things about living in my neighborhood. It is great to have outdoor activities because it has many rivers and large fields, and it has less traffic. There are some small shops near my house so it is convenient. there are a hospital, a post office, a small market, and two schools. Everyone here has a backyard and a front yard. I live to live here because the air is fresh, the people are very friendly and the food is fresh, too. It is also so quiet and peaceful so you can enjoy the beautiful scenery. But there are some bad things as well. There are not many entertainment places and it is too quiet. I hope in there future there will be some more places for entertainment. THAT’S THE END OF MY TOPIC. THANKS FOR LISTENING.

    Hello!

    Today I would like to tell you about the famous place I want to visit very much. It is Ha Long Bay, one of the most famous and beautiful natural wonders of the world. It is in Quang Ninh province in Vietnam. It is over 1.800 kilometres from Can Tho city. You can go there by train, bus or plane. Ha Long Bay is very beautiful and magnificent because it has over 900 islands with various sizes and shapes. when you go there, you can join the yatch trip to visit the beautiful islands around the bay. You can also go swimming, play beach games, enjoy fresh seafood and buy a lot of souvenirs for you friends and relatives. I hope we can go there one day. THAT’S THE END OF MY TOPIC. THANKS FOR LISTENING.

    Topic 6: Talk about Tet activities and traditions

    Tet is a traditional holiday of our country, Vietnam.

    It often begins in late-January and ends in early-February. With the meaning of seeing the old year off and welcoming the new year, Tet becomes a special occasion of reunion for Vietnamese families. At that time, all family members try to come back to their home and get together to make such pparations for Tet as buying new clothes and cleaning their house. A branch of apricot blossoms or a Kumquat tree is indispensable decoration for every family in these days. They seem like a fresh air to the house. We display a tray full of fruits and vases of flowers on the ancestral altar.

    Some typical Tet’s food are sweets, coconut jam, fruit candies, melon seeds, stew pork with eggs, and especially sticky rice cake. Tet meals are usually bigger and more delicious than our daily ones.

    On Tet holiday, people have many recreational activities. Young persons take part in the traditional games such as: tug of war, cooking rice, cock fighting, watching lion dance. Many people visit relatives to wish a happy new year. Adults will give lucky money to children. Woman like going to pagoda to wish good things for their family.

    In my opinion, I like cozy and fresh Tet atmosphere. All family members gather and talk about resolutions for a happy new year. I can hang out with my friend and don’t worry about anything

    ” Tet” holiday is always in Vietnamese’s heart.

    Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 6 cũng như tiếng Anh lớp 7 – 8 – 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Đề Thi Học Kì 1 Lớp 2 Môn Tiếng Anh
  • Lời Giải Đề Thi Tiếng Anh Lớp 4 Cuối Kỳ 1 Cho Bé
  • Đề Thi Giữa Học Kì 1 Lớp 4 Môn Tiếng Anh Năm 2022
  • Đề Cương Ôn Thi Học Kì 1 Lớp 4 Môn Tiếng Anh Năm 2022
  • Lời Giải Đề Thi Ôn Tập Tiếng Anh Lớp 4 Kì 1
  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 8 Học Kì 1 Năm 2022

    --- Bài mới hơn ---

  • Tổng Hợp Toàn Bộ Từ Vựng Và Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 12
  • Tóm Tắt Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 12
  • Big 4 Bộ Đề Tự Kiểm Tra 4 Kỹ Năng Nghe
  • Bộ Đề Bồi Dưỡng Học Sinh Giỏi Tiếng Anh Toàn Diện Lớp 3
  • Bài Nghe Tiếng Anh Lớp 8 Unit 1: Leisure Activities
  • Topic nói học kì 1 tiếng Anh lớp 8

    Part I: Giới thiệu bản thân (Introduce about yourself)

    Talking about some personal information

    – Name

    – Age

    – Class/ School

    – Family members

    – Your leisure activities

    Good morning/ afternoon, my dear teachers/ examiners.

    – My full name is ………………………………………………… I am 14 years old and I am a student in class 8… in ………….. Secondary School. In my free time, I like listening to English music, reading books and chatting online with my friends.

    – My topic is number ……….., talking about………. Now I would like to start my topic.

    1. Talking about your free time/ leisure time.

    What do you often do in your free time?

    – How much leisure time do you have a day?

    – What is your favorite leisure activity? Why?

    – Talk about your favorite leisure activity.

    Guidelines:

    – In my free time, I often play table tennis/ watch films/ read books,…

    – I usually have two – three free hours per day.

    – Playing table tennis is one of my leisure activities. Because it is interesting and useful. My body becomes stronger because playing it is good for my health. It also helps me relax after a hard day.

    – Talk about your favorite leisure activity. You have to answer these following question:

    + Describe the leisure activity.

    + Say who do you do this activity with.

    + Share your feeling about the activity.

    Example: Reading book is one of my leisure activities. It is both interesting and useful. I can get knowledge of all areas that I need and relax after school. Whenever I have free time, I read books. I like many kinds of book such as novels, comic stories and science books. I really fancy reading science books which my father gave me on my 12 th birthday. It helps me know more about the world where I live. In short, reading books not only helps me become smarter but also brings me happiness.

    – Where do you live?

    – Do you like living in the countryside or living in the city? Why?

    – How is the countryside changing nowadays?

    Guidelines:

    – I live in the Bat Trang village/ suburb,…

    – I like living in the countryside. I often visit my grandmother. It is interesting to live there because there are so much space. We can run around the vast field and shout out loud without disturbing anybody. We can swim in the river, go fishing or collect vegetables in the afternoon or in the summer.

    The first thing I like about the countryside is the relaxed pace of life. I often go there for some peace and quietness. I sleep well when I stay in the countryside. Another thing is the beautiful landscapes as well as peaceful hills and forests. I love admiring them. This makes me feel less stressed. I often take a lot of pictures of rural landscapes. However, you don’t have easy access to shops. When you want to buy something, it takes a lot of time because shops are far away. Besides, there’s almost nothing to do at night. No nightclubs, no bars and no amusement parks.

    – My hometown has changed a lot. Firstly, the local people have different appearance with fashionable clothes. Secondly, many of them now have cell phones and motorbikes or even cars. They are living in modern brick houses. Besides, the Internet is very popular among the residents and they use it for learning, making new friends and playing games. They feel really pleased and satisfied about these changes.

    Example 1: Our country has 54 ethnic groups. The Thai is one of ethnic groups in the provinces of Lai Chau, Son La, Yen Bai, Thanh Hoa and Nghe An. Their language belongs to The Tay-Thai group. The Thai are good at farming. They grow different crops. The main food is rice, especially sticky rice. Thai cloth is well-known for being unique, colourful and strong. Thai men like to wear The Kinh’s style of dress, but Thai women keep their tradition customs. They live in stilts houses. The Thai worship their ancestors. They hold festivals and ceremonies every year.

    Example 2: The Kinh, also called The Viet people, is the majority ethnic group of Vietnam, comprising about 86% of the population. The Kinh people settle along the whole Vietnam. Vietnamese is the native language of the Kinh people, as well as the first or second language for many ethnic minorities of Vietnam. Rice cultivation is the main economic activity of the Kinh. They also raise cattle and poultry. They often celebrate a lot of festivals during the year. They have the traditional costumes such as Ao Dai and Ao Ba Ba.

    – What is your family traditions?

    – What is the tradition of your country?

    Guidelines:

    – In my opinion, customs and tradition are very important. Like other family, we have our own traditions and customs. There is a tradition in our family of having lunch together on the first day on Tet. We have followed this for three generations. We have the custom of visiting our grandparents at the weekend.

    – In my country, during Tet holiday, we shouldn’t sweep the floor on the first day of Tet. We have to respect old people and children should take things from adults with both hands and greet guests when they come to our house.

    5. Talking about traditional festival in Viet Nam

    What it is.

    – When/Where is it held?

    – What activities there are.

    – What you need/what you need.

    Example 1: Whale Festival is usually held at Quang Nam coastal locations such as Tam Thanh, Binh Minh, Tam Hai. For the occasion, the Whale Temple, the houses and the boats are all beautifully decorated. The festival lasts for two days at the full moon of the first lunar month. This is a festival to worship the whale and pray for the good fortune of the fishermen in Quang Nam. The festival includes activities like the twirling the basket, boat races, swings, and football competitions, plus special dancing and singing performances including ‘tuong’, ‘ho khoan’ singing and ‘ba trao’ singing.

    I like the Hung King Temple festivals a lot. It is held in Phu Tho province from the 8 th to 11 th of the third lunar month every year. It commemorates and worships the Hung Kings who are the founders and also the first emperors of the nation. It’s impssive because there is a procession from the foot of Nghia Linh mountain to the High Temple on the top of the mountain. While you are there, you can attend a ceremony of offering incense and specialities to the Hung Kings. Moreover, there are also some great activities such as bamboo swings, lion dances, wrestling and Xoan singing performances. I like this festival because it makes me love our ancestors. I also like it because there are a lot of great activities.

    Example 3: Tet is one of the most important festival in Viet Nam. It’s held every year at the end of January or early February. Some weeks before Tet, Vietnamese clean their houses and paint their wall. They buy peach blossoms. Kumquat, flowers to decorate their houses. New clothes are bought on the occasion. One or two days before Tet, people make Chung cake – the traditional food, sticky rice, spring rolls and other special food. On the New Year, every family cook a special meals and ppare five fruit tray to worship their ancestors to pray for a better year. On the first day of New Year, people go out. Children receive lucky money wrapped in red envelop. Some one go to the pagoda. Some other visit their relatives and family. I love TET so much because it is time for all members of my family gather to chat or have meals together.

    * Using the given cues

    – Title

    – Main characters

    – Plot: beginning

    – Plot: middle

    – Plot: end

    The story that I want to tell people is called “Son Tinh, Thuy Tinh.” The story is about talent and praise Son Tinh can fight floods, natural disasters. Story of the story is as follows: In the 18 th Hung Vuong Dynasty, Hung Vuong had a daughter named My Nuong and My Nuong very beautiful, gentle and gentle, My Nuong also has to get married. The king loves her very much, so she wants to marry her a worthy husband. One day, two boys came to tender offer. One who lives in Tan Vien mountain area, has strange talents: Waving hands east, floating east of the beach; Waving to the west, the west rising up the hills. People call him Son Tinh. And the other in the mountains of Tan Vien also not bad: call the wind, the wind came, the rain, rain. People called him Glass. In the two men, one is the lord, the other is the lord of the water, King Hung is very confused. Finally Hung Vuong was challenged to marry. Wedding conditions are two men to bring the ceremony to honor, the ceremony includes: one hundred sticky rice cake, a hundred sticky rice cake, ivory elephant, chicken and horse ripe roses each pair of one pair. Anyone who comes to the wedding ceremony will be cherished. And the new light in the morning, the crystal was brought to the ceremony before so the king of the gentleman to give. Glass came later and did not marry his wife should go angry to bring the chase to hit the crystal. Thunder storms, called the wind storm thunder chasing paint. Water flooded the fields, houses, water was raised on the hills, slopes. Charms have been submerged in the sea. But the crystal still does not flinter, Son Tinh has allowed each hill, moving each mountain to pvent the flood. How much to raise water, Crystal clear up high mountains as much. Finally, after a few months of fighting, Glass was exhausted but Son Tinh remained strong. Every year, severe enemas are intense, so Glass still raises Son Tinh but every time loses.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Đề Thi Nói Tiếng Anh Lớp 7 Học Kì 1 Năm 2022
  • Các Bài Nghe Tiếng Anh Lớp 11 Ban Cơ Bản
  • 5 Phần Mềm Học Tiếng Anh Lớp 1 Miễn Phí Hay Nhất
  • Giải Đáp “tiếng Anh Lớp 10 Học Gì?”
  • Chửi Bậy Chửi Thề Tiếng Hàn Từ A Đến Z (Có Phiên Âm Đọc)
  • Các Chủ Đề Nói Tiếng Anh B1

    --- Bài mới hơn ---

  • 7 Chủ Đề Thi Nói Tiếng Anh B1 Thường Gặp
  • Từ Vựng Tiếng Anh B1, B2 Chủ Đề Công Việc (Work)
  • Trung Tâm Ngoại Ngữ Tin Học Tây Nguyên
  • Ôn Thi Và Thi Tiếng Anh B1, B2
  • Các Trường Được Tổ Chức Thi Tiếng Anh B1 B2 Trong Miền Nam
      1. Bản thân;

      2. Nhà cửa, gia đình, môi trường

      3. Cuộc sống hàng ngày

      4. Vui chơi, giải trí, thời gian rỗi

      5. Đi lại, du lịch;

      6. Mối quan hệ với những người xung quanh;

      7. Sức khỏe và chăm sóc thân thể;

      8. Giáo dục;

      9. Mua bán;

      10. Thực phẩm, đồ uống;

      11. Các dịch vụ;

      12. Các địa điểm, địa danh;

      13. Ngôn ngữ;

      14. Thời tiết.

    Video hướng dẫn cách thi Nói tiếng Anh B1-B2-C1-A2

    1. Hãy nghe kỹ câu hỏi

    Trước hết, bạn hãy nghe kỹ câu hỏi, đặc biệt là các từ khóa để hiểu kỹ giám khảo hỏi gì, giám khảo đang hỏi về thông tin ở quá khứ, hiện tại hay tương lai.

    2. Hãy luyện tập trước kỳ thi

    Trước khi thi, hãy luyện tập từng phần thi để đảm bảo có kỹ năng nói phù hợp với mỗi phần thi.

    3. Hãy nói tiếng Anh trước khi bắt đầu vào thi

    Ngay sát giờ thi nói nên luyện tập nói tiếng Anh để quen với ngôn ngữ thay vì nói tiếng mẹ đẻ.

    4. Phát triển câu trả lời một cách hợp lý

    Luôn cố gắng mở rộng câu trả lời một cách hợp lý.

    Ví dụ:

    Question:” How many languages do you speak?”

    Answer: “Two. Vietnamese and English.”

    Có thể cải thiện câu trả lời này như sau:

    Answer: “I speak two languages. My first language is Vietnamese and I speak English, too. I’ve been learning English since I was 10. I started learning it when I was in primary school.”

    Tuy nhiên, không phải lúc nào câu trả lời dài cũng là câu trả lời hay vì nhiều khi người nói không kiểm soát được và  nói lạc đề.

    5. Hãy nhìn giám khảo khi nói

    Một số người Việt Nam thường hay nhìn lên trần nhà hoặc nhìn xuống bàn thay vì nhìn người đối thoại (giám khảo). Khi nói tiếng Anh, hãy nhìn người đối thoại để thể hiện bạn đang nói thật và quan sát cử chỉ, thái độ của người mình đang giao tiếp.

    6. Không học thuộc lòng câu trả lời

    Thí sinh thường có khuynh hướng học thuộc lòng câu trả lời trước khi kiểm tra. Tuy nhiên, giám khảo được đào tạo để nhận biết được việc bạn đang “trả bài”. Vì vậy, trong quá trình học, hãy liệt kê các ý và luyện nói theo các ý đó, tránh liệt kê hàng loạt hoặc viết thành câu hoàn chỉnh.

    7.  Hãy hỏi giám khảo khi không hiểu câu hỏi

    Đây là bài thi nói tiếng Anh, không phải bài thi nghe. Vì vậy, nếu không hiểu câu hỏi, hãy nhờ giám khảo nhắc lại hoặc giải thích một cách lịch sự. Tránh trường hợp cố gắng trả lời lạc đề khi không hiểu gì.

    Could you repeat that, please? (Thầy cô có thể nhắc lại câu hỏi được không ạ)

    Could you explain that, please? (Thầy cô có thể giải thích câu hỏi được không ạ)

    Excuse me, what do you mean by “environmental problem”? (Xin lỗi thầy, cô, “environmental problem”? có nghĩa là gì ạ?)

    8. Tự tạo cho mình thời gian suy nghĩ  trước khi trả lời

    Ở phần 1 và phần 3 của bài nói, thí sinh phải trả lời câu hỏi luôn. Tuy nhiên, điều này không đồng nghĩa với việc bạn phải nói ngay lập tức. Bạn cần thời gian để suy nghĩ và trả lời câu hỏi. Một số cách tạo thời gian suy nghĩ như sau:

    Cách 1: Đưa ra nhận xét về câu hỏi

    Ví dụ: Why do people like travelling nowadays?

     – It’s an interesting question. (Đây là một câu hỏi thật thú vị)

    Cách 2: Nhắc lại câu hỏi

    Ví dụ: What do you like doing in your free time?

    – What I like doing in my free time?/ About my hobby, I love….

    (Việc em thích làm trong thời gian rảnh rỗi?/ Về sở thích của em, em thích…)

    Cách 3: Sử dụng một số từ nêu ý kiến hoặc từ khác để “câu giờ”.

    What do you think about traffic in Hanoi?

    In my opinion (Theo ý kiến của em)

    Personally I think (Cá nhân em nghĩ rằng)

    To tell the truth/ to be honest (Nói thật với thầy, cô)

    Các từ khác:

    Well

    Actually/ in fact

    You know

    9. Hãy tự sửa lỗi sai ngay khi bạn nhận ra

    Nếu phát hiện ra bạn vừa mắc lỗi sai nào đó, hãy tự sửa luôn. Điều này cho giám khảo thấy rắng bạn có khả năng hiểu điều mình đang nói. Tuy nhiên, nếu không chắc phải sửa như thế nào, hãy tiếp tục nói bởi lúc đầu có thể giám khảo không để ý lỗi đó, nhưng sau đó, nếu bạn sửa lỗi này thành lỗi khác thì sẽ càng tồi tệ hơn.

    10.  Hãy thư giãn và tự tin khi nói

    Hãy biến bài thi nói thành một bài hội thoại giữa hai người bạn. Điều này sẽ khiến bạn cảm thấy thoải mái hơn khi giao tiếp. Tuy nhiên, đừng thoải mái quá (tránh hỏi lại giám khảo), hãy tận dụng phần lớn thời gian để thể hiện mình vì mục đích cuối cùng là giám khảo muốn kiểm tra khả năng nói của bạn. Cố gắng nói to để thể hiện sự tự tin khi nói.

     

    Những chủ đề thi Nói tiếng Anh trình độ B1-B2-C1-A2 trên trang web tienganhb1.com 

    --- Bài cũ hơn ---

  • Chứng Chỉ Tiếng Anh B2, B1, A1, A2, Giá Rẻ Uy Tín Chất Lượng
  • Lịch Thi Tiếng Anh B1 B2 Đại Học Sài Gòn Tháng 26
  • Chuẩn Đầu Ra Ngoại Ngữ
  • Cẩm Nang Các Học Phần Tiếng Anh Tại Trường Đại Học Gtvt
  • Lịch Thi Tiếng Anh B1 B2 Trường Đại Học Sư Phạm Thành Phố Hồ Chí Minh Tháng 11
  • 7 Đề Kiểm Tra Học Kì 1 Môn Tiếng Anh Lớp 2

    --- Bài mới hơn ---

  • Bộ Đề Thi Học Kì 1 Lớp 2 Môn Tiếng Anh Năm 2022
  • Đề Thi Học Kì 1 Môn Tiếng Anh Lớp 6 Năm Học 2022
  • Top 5 Khóa Học Tiếng Anh Cho Trẻ Lớp Một
  • Khóa Học Tiếng Anh Kid Cho Trẻ Nhỏ Từ Lớp 1 Đến Lớp 5
  • Hộp Khóa Học Tiếng Anh Online Tiểu Học Lớp 1
  • Published on

    7 đề kiểm tra học kì 1 môn tiếng anh

    Liên hệ:

    Hotline: 0948.228.325 (Zalo)

    Website: Nguyentrangmath.com

    Email: [email protected]

    1. 2. ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ 1 MÔN TIẾNGANH LỚP 2 Câu 1: Em hãy nối các từ với các tranh sau cho đúng: (4đ) Black: màu đen Teeth: răng Train: con tàu Food: đồ ăn Chicken: gà Car: xe hơi Grapes: chìm nho Dress: váy Câu 2: Hãy điến chữ cái còn thiếu để hoàn thành các từ sau:(3đ) Flower (bông hoa) Flag (lá cờ) Rain (mưa) Black (màu đen) Dog (con chó) Climb (leo trèo) Câu 3: Hãy điền các từ sau vào câu đúng để hoàn thành các câu sau (2đ) 1. This IS a car. 2. They are PLAYING a ball. 3. Tam LIKES chicken. 4. My teacher TEACHES to me. Câu 4: Em nói thế nào bằng tiếng Anh (1đ): 1. This is a ball. 2. I like chicken.
    2. 3. ĐỀ SỐ 2 Trƣờng ……………………….. Họ và tên: ……………………………….. Lóp: 2 … THE FIRST SEMESTER ENGLISH TEST Time: 40 minutes Question 1: Listen and circle the word you hear. (Nghe và khoanh tròn từ em nghe thấy) (1,5 m) 1. A. park 2. A. climb 3. A. blue B. car B. clock B. blouse C. garden C. clean C. black Question 2: Match. (Nối) (5m) 1. 2. 3. 4. 5. 6. MARK chocolate park car park chips ball book read clean brother train rain
    3. 4. Question 3: Complete the words. (Hoàn thành các từ sau) (2m) 2. 3. Question 4: Complete these sentences. (Hoàn thành các câu sau) (1,5 m) 0. Look! There is lots of …………. 1. 2. 2. 3. b r own _ _ ead _ _ essha_ _ I like ………….. I like ………… Clean your …………., please. Wash your …………., please. c _ _
    4. 5. 5 ANSWER KEYS Question 1: 1. A 2. B 3. C Question 2: 1. ball 2. train 3. brother 4. chocolate 5. read 6. park Question 3: 1. brown bread 2. hall 3. dress 4. car Question 4: a. Look! There is lots of rain. b. I like chicken. c. I like chips. d. Clean your teeth, please. e. Wash your feet, please.
    5. 6. 6 ĐỀ SỐ 3 I. Nối các tranh với từ tiếng Anh của chúng (2.5pts) 0 1 2 3 4 5 plant thumb kitchen Pat chocolate teacher II. Viết (2.5pts) sofa shoes kitchen seesaw fish TV ……………TV…………… ………………………… ………………………… Họ và tên: …………………………………………. Lớp: 2 …. ĐỀ THI HỌC KỲ 1 MÔN: TIẾNGANH – LỚP 2 Năm học: 2022 – 2022
    6. 8. 8 IV. Đếm, viết và nối (2.5pts) 2 + 1 = …3… seven 5 + 2 = ……… nine 2 + 2 = ……… eight 6 + 2 = ……… three 4 + 5 = ……… four
    7. 12. ĐỀ SỐ 5 I. Listen and match (1pt) (Nghe và nối) II. Listen and circle (1pt) (Nghe và khoanh tròn) 1 2 3 4 5 a b c ed
    8. 13. III. Listen and number (1pt) (Nghe và ghi số) IV. Listen and tick (1pt) (Nghe và đánh dấu ) 1a b c d e
    9. 14. 1. 2. 3. . 4. 
    10. 15. 5. V. Listen and complete (1pt) (Nghe và hoàn thành) 1. I can ………. 2. I can ………. 3. This is my ………. a b a a b b
    11. 16. 4. There ‘s a ………. 5. It’s ………. a b ba
    12. 17. ANSWER KEY I. Listen and match (1pt) (Nghe và nối) II. Listen and circle (1pt) (Nghe và khoanh tròn) 1 2 3 4 5 a b c ed
    13. 18. III. Listen and number (1pt) (Nghe và ghi số) IV. Listen and tick (1pt) (Nghe và đánh dấu ) 1. . 1  a b c d e 4 3 5 2
    14. 19. 2 b. 3. a. . 4 5. a. . V. Listen and complete (1pt) (Nghe và hoàn thành)    
    15. 20. 1. I can ………. 2. I can ………. 3. This is my ………. 4. There ‘s a ………. a b a a a b b b
    16. 21. 5. It’s ………. a b
    17. 23. chips chicken rain mother dress father ball bread chocolate grapes read sing IV. Đọc và hoàn thành các câu sau, dựa vào tranh gợi ý. (1đ) I like _ _ _ _ _ _ _. She has a new _ _ _ _ _.
    18. 24. ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KỲ 1 MÔN TIẾNGANH LỚP 2 I. Điền các cặp chữ cái sau vào đúng vị trí để đƣợc từ đúng với tranh. (2đ) Điền đúng mỗi cặp chữ cái đƣợc 0,5 đ 1. sing 2.chips 3. grapes 4. clean II. Nối từ với tranh tƣơng ứng. (3đ) Nối đúng mỗi ý đƣợc 0,5 đ dress house flower clock car sing III. Khoanh tròn từ khác loại. (4đ) Mỗi ý khoanh đúng đƣợc 1đ 1. rain 2. dress 3. ball 4. grapes IV. Đọc và hoàn thành các câu sau, dựa vào tranh gợi ý. (1đ) Điền đúng mỗi từ đƣợc 0,5đ I like chicken. She has a new dress.
    19. 26. chips chicken rain mother dress father ball bread chocolate grapes read sing IV. Đọc và hoàn thành các câu sau, dựa vào tranh gợi ý. (1đ) I like _ _ _ _ _ _ _. She has a new _ _ _ _ _.
    20. 27. ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC KỲ 1 MÔN TIẾNGANH LỚP 2 I. Điền các cặp chữ cái sau vào đúng vị trí để đƣợc từ đúng với tranh. (2đ) Điền đúng mỗi cặp chữ cái đƣợc 0,5 đ 1. sing 2.chips 3. grapes 4. clean II. Nối từ với tranh tƣơng ứng. (3đ) Nối đúng mỗi ý đƣợc 0,5 đ dress house flower clock car sing III. Khoanh tròn từ khác loại. (4đ) Mỗi ý khoanh đúng đƣợc 1đ 1. rain 2. dress 3. ball 4. grapes IV. Đọc và hoàn thành các câu sau, dựa vào tranh gợi ý. (1đ) Điền đúng mỗi từ đƣợc 0,5đ I like chicken. She has a new dress.

    Recommended

    --- Bài cũ hơn ---

  • Bài Nghe Tiếng Anh Lớp 9 Unit 8: Celebrations
  • Bài Nghe Tiếng Anh Lớp 10 Unit 8: The Story Of My Village
  • Unit 1 Lớp 8 Read
  • Bài Nghe Tiếng Anh Lớp 11 Unit 8: Celebrations
  • Gia Sư Tiếng Anh Cho Học Sinh Lớp 1
  • Web hay
  • Links hay
  • Push
  • Chủ đề top 10
  • Chủ đề top 20
  • Chủ đề top 30
  • Chủ đề top 40
  • Chủ đề top 50
  • Chủ đề top 60
  • Chủ đề top 70
  • Chủ đề top 80
  • Chủ đề top 90
  • Chủ đề top 100
  • Bài viết top 10
  • Bài viết top 20
  • Bài viết top 30
  • Bài viết top 40
  • Bài viết top 50
  • Bài viết top 60
  • Bài viết top 70
  • Bài viết top 80
  • Bài viết top 90
  • Bài viết top 100