Xem Nhiều 11/2022 #️ Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 Thí Điểm Có Đáp Án / 2023 # Top 15 Trend | Lienminhchienthan.com

Xem Nhiều 11/2022 # Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 Thí Điểm Có Đáp Án / 2023 # Top 15 Trend

Cập nhật thông tin chi tiết về Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 Thí Điểm Có Đáp Án / 2023 mới nhất trên website Lienminhchienthan.com. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất.

Đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án

Đề thi học kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án

Choose the word whose underlined part is pronounced differently. Choose the word which is stressed differently from the rest.

3. a. summary b. different c. physical d. decision

4. a. attractiveness b. traditional c. generation d. American

A. studied/ were B. studied/ have been C. have studied/ were D. have studied/ have been

A. did B. made C. caused D. created

A. at B. to C. in D. against

A. repetitive B. repeatedly C. repetition D. repeat

A. that B. whom C. whose D. which

A. Had you arrived B. If you arrived C. Were you arrived D. If you hadn’t arrived

A. hard to take part B. to take hard part C. to hard take part D. to take part hard

A. does B. has C. doesn’t D. hasn’t

A. be careful B. not be careless C. to be careful D. to be careful with

A. speed B. fast C. time D. pace

A. touch B. link C. contact D. connection

A. reading B. to read C. to reading D. has read

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. Two friends Peter and Linda are talking about pet.

– Peter: “Well, cats are very good at catching mice around the house.”

A. Nothing more to say.

B. You can say that again.

C. Yes, I hope so.

D. No, dogs are very good, too.

18. David is talking about Mr. West’s early retirement.

– David: “Mr. West is going to retire next month.”

A. Oh, I have no idea.

B. You don’t say!

C. Right, you’d probably be the next.

D. Congratulations!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

19: In some countries, the disease burden could be prevented through environmental improvements.

A. something to entertain

B. something sad

C. something enjoyable

D. something to suffer

20. Population growth rates vary among regions and even among countries within the same region.

A. fluctuate

B. stay unchanged

C. restrain

D. remain unstable

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

21. Many scientists agree that global warming poses great threats to all species on Earth.

A. irritations

B. annoyances

C. fears

D. risks

22. Southeast Asia is a region of diverse cultures.

A. like

B. same

C. various

D. respected

Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

23. Are Vietnamese children (A) allowed to join (B) their parents in making (C) family choose (D)?

24. The assumption that (A) smoking has bad effects (B) on (C) our health have been proved (D).

25. Thousands of years (A) ago, the Sahara had water enough (B) so that people and animals were able (C) to survive on the edge of the desert (D).

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

26. Lien last visited a centre for children with cognitive impairments two weeks ago.

A. Lien hasn’t visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.

B. It’s two weeks when Lien visited a centre for children with cognitive impairments.

C. Lien visited a centre for children with cognitive impairments for two weeks.

D. This is the last time Lien visited a centre for children with cognitive impairments.

27. Kate works for an organization which collects money to help orphans.

A. The organization which Kate works for collects money to help orphans.

B. The organization where Kate works for collects money to help orphans.

C. The organization for that Kate works collects money to help orphans.

D. Money of orphans is collected in the organization where Kate works.

28. “When the bell rings take the meat out of the oven,” my sister said.

A. My sister warned me against taking the meat out of the oven when the bell rang.

B. My sister said that when the bell rang I was to take the meat out of the oven.

C. My sister suggested that I should take the meat out of the oven when the bell rang.

D. My sister asked me that when the bell rang to take the meat out of the oven.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best joins each of the following pairs.

29. The holiday was so expensive. We could only afford five days.

A. It was such an expensive holiday that we could only afford five days.

B. The holiday was dirt cheap, so we could afford more than five days.

C. So expensive was a five-day holiday that we could hardly afford it.

D. A five-day holiday wasn’t cheap, so we couldn’t afford it.

30. The basketball team knew they lost the match. They soon started to blame each other.

A. As soon as they blamed each other, the basketball team knew they lost the match.

B. No sooner had the basketball team started to blame each other than they knew they lost the match.

C. Not only did the basketball team lose the match but they blamed each other as well.

D. Hardly had the basketball team known they lost the match when they started to blame each other.

31 a. unless b. if c. otherwise d. when

32. a. better b. earlier c. later d. worse

33. a. remain b. maintain c. develop d. happen

34. a. career b. environment c. compartment d. area

35. a. quietly b. quite c. quiet d. hardly

Read the passage and then choose the best answer.

Ever since humans inhabited the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is accomplished through sign language in which motions stand for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to resort to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot.

Body language transmits ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod signifies approval, while shaking the head indicates a negative reaction.

Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people.

While verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.

36. The word “these” in paragraph1 refers to …………………

A. tourists B. the deaf and the mute

C. thoughts and feelings D. sign language motions

37. All of the following statements are true EXCEPT …………………….

A. there are many forms of communication in existence today

B. verbalization is the most common form of communication

C. the deaf and mute use an oral form of communication

D. ideas and thoughts can be transmitted by body language

38. Which form other than oral speech would be most commonly used among blind people?

A. Picture signs B. Braille C. Body language D. Signal flags

39. The word “wink” in paragraph 2 means most nearly the same as

A. close one eye briefly B. close two eyes briefly

C. bob the head up and down D. shake the head from side to side

40. Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally EXCEPT for ……………….

A. spelling B. ideas C. whole words D. expressions

41. People need to communicate in order to ……………….

A. create language barriers B. keep from reading with their fingertips

C. be picturesque and exact D. express thoughts and feelings

42. What is the best title for the passage?

A. The Important of Sign Language

B. The Many Forms of Communication

C. Ways of Expressing Feelings

D. Picturesque Symbols of Communication

Read the passage and then choose the best answer. THE GOLDEN GATE BRIDGE

The golden Gate Bridge is one of the symbols of the United States of America. It is located in San Francisco, California, and spans the Golden Gate strait-a mile wide strait that connects the Pacific Ocean to the San francisco Bay.

It is sure one of the most beautiful bridges in the world, and also one of the tallest (the height of a bridge is the height of the towers). The bridge as it is today was designed by architects Irving and Gertrude Morrow. However thier art deco project was not the first Golden Gate Bridge. The original plans for the bridge were drawn in 1961, but they were of a very complicated and ugly structure, certainly not something could be ever proud of.

The bridge was a true experiment in its time, such a long suspension bridge had never been tried before. It had the hightest towers, the thickest cables and the largest underwater foundations ever built. The foundations were a real problem, because they had to be cast in a depth of more than 100 feet. Extreme depth wasn’t the sole problem. The real challenge lay in the sinking of the piers in the violent waves of the open sea, which was thought to be almost impossible the construction began in 1933 and was finished in 1937,when the bridge opened to pedestrians. (It was opened to cars one years later). The bridge was finished ahead of schedule and cost much less than was estimated.Today the Golden Gate Bridge has a main span of 4,200 feet (almost a mile) and a total length of 8,981 feet. The towers supporting the huge cables rise 746 feet above the water. Each steel cable is 7,650 long and has a diameter of 36 inches.

”International orange ” is the color the bridge has always been painted. The architects chose it because it blends well with the span’s natural setting. However, if the Navy had had its way, the bridge would have been painted black with yellow stripes-in favor of greater visibility for passing ships. There are fog horns to let passing ships know where the bridge is, and aircraf beacon on the tops of the towers to prevent planes from crashing into them.

The Golden Gate Bridge is the first sight for many people approaching the United States by boat. It is almost the West Coast’s ” Stautue of Liberty” and is something everyone should at least once.

A.spans the San Francisco

B. is the best-known symbol of the United States

C. spans the Golden Gate Strait

D. is painted gold has a gold -plated at each end.

A.were designed by Irving and Gertrude Morrow in 1916

B. were designed by Irving Morrow but were too complicated

C. were something America could be proud of

D. were not designed in art deco style.

A. it was thought to be almost impossible

B. the piers had to be sunk in the open sea through of violent waves

C. They had to be the largest ones ever built.

D. They had to be cast by teams of divers, which was very expensive

46. Which one is true?

A. The construction of the Golden Gate Bridge took four years.

B. The bridge was opened to car traffic in 1939.

C. People were allowed to cross the bridge in 1939

D. The construction of the bridge began exactly seventeen years after the first plans were made.

47. Which one is not true about the position of the Golden Gate Bridge?

A. It is located on the West Coast.

B. It connects the San Francisco Bay to The Golden Gate Bridge

C. It is quite near the ”Statue of Liberty”

D. It is off the Pacific Ocean.

48. The word” cast” is closest in meaning to….

A. measured B. exposed C. expanded D. thrown

49. What is not true about the Golden Gate Bridge?

A. The towers supporting the huge cables rise 746 feet

B. The first was first painted black with yellow stripes

C. If you travel by boat, it may be the first sight you see

D. The bridge had been expected to cost more than it really was

50. How can passing ships know where the bridge is?

A. due to the color decided by the Navy

B. because there are beacons on the top of the tower

C. because the bridge is international orange

D. thanks to the fog horns.

ĐÁP ÁN Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1 – C; 2 – A;

Choose the word which is stressed differently from the rest.

3 – d; 4 – c;

Choose from the four options given one best answer to complete each sentence.

5 – B; 6 – B; 7 – B; 8 – B; 9 – C;

10 – A; 11 – A; 12 – D; 13 – C;

14 – D; 15 – C; 16 – A;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17 – B; 18 – B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s).

19 – C; 20 – B;

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s).

21 – D; 22 – C;

Mark the letter A, B, C or D to show the underlined part that needs correction.

23 – D; 24 – D; 25 – B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the sentence given in each of the following questions.

26 – A; 27 – A; 28 – B;

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best joins each of the following pairs.

29 – A; 30 – D;

Read the passage and then choose the best answer to complete it.

31 – b; 32 – a; 33 – a; 34 – d; 35 – c;

Read the passage and then choose the best answer.

36 – d; 37 – c; 38 – b; 39 – a;

40 – a; 41 – d; 42 – b;

Read the passage and then choose the best answer.

43 – C; 44 – D; 45 – B; 46 – A; 47 – C; 48 – D; 49 – B; 50 – D;

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 – 2021.

Đề Thi Học Kì 1 Lớp 12 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án / 2023

Đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án năm 2020

Đề thi tiếng Anh lớp 12 chương trình mới học kì 1 có đáp án gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới khác nhau như: Chọn từ có cách phát âm khác, Tìm từ có trọng âm khác, Chia dạng đúng của từ trong ngoặc, Điền từ thích hợp hoàn thành đoặn văn tiếng Anh, Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi, Tìm lỗi sai và sửa, Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi … kèm theo giải đáp án chi tiết giúp các em học sinh lớp 12 đối chiếu kết quả bài làm trên chúng tôi một cách nhanh và chính xác nhất. chúng tôi hy vọng rằng đề ôn tập tiếng Anh lớp 12 cuối học kì này sẽ là tài liệu ôn thi học kì 1 năm 2020 – 2021 hiệu quả dành cho các em học sinh lớp 12.

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 12 mới có đáp án

I. Choose the word which is stressed differently from the rest. II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others: III. Choose the best option to complete the following sentences .

6. A letter of ……… is sometimes really necessary for you in a job interview.

A. recommend

B. recommended

C. recommender

D. recommendation

7. Her job was so ……… that she decided to quit it.

A. interesting

B. satisfactory

C. stressful

D. wonderful

8. Can you please tell me some information that ……… to the job?

A. indicates

B. expresses

C. interests

D. relates

9. At first year at college was probably the best and most ……… year of my life.

A. challenge

B. challenged

C. challenging

D. challenged

10.If I were offered the job, I think I ……… it.

A. take

B. will take

C. would take

D. would have taken.

11.He is the man ……… car was stolen last week.

A. whom

B. that

C. which

D. whose

12.I would like to know the reason ……… he decided to quit the job.

A. why

B. which

C. that

D. when

13. Many people believe that ……… human beings will never used up all ……… natural resources on earth.

A. the/ a

B. Ø/ the

C. a/ the

D. the/ Ø

14. My parents ……… their favourite show on TV when Daisy ……… last night.

A. watched/ was calling

B. have watched/ called

C. were watching/ called

D. watched/ had called

15. “Congratulations! You did great.” – ” ……… .”

A. It’s nice of you to say so

B. It’s my pleasure

C. That’s okay

D. You’re welcome

16. ……… large number of Indian men agreed that it was unwise to confide in their wives.

A. Ø

B. An

C. The

D. A

17.”Would you like to go to the movies tonight?” – “……… .”

A. No, I don’t like

B. Of course

C. I’d love to

D. Yes, I’d like

18.”What a lovely house you have!” – ” ……… .”

A. You’re welcome

B. Thank you

C. Of course

D. I think so

19. Emily said that her parents ……… to Paris ……… .

A. would go/ the next day

B. had gone/ the day after

C. will go/ tomorrow

D. went/ tomorrow

20. In England, primary education is provided by state schools run by the government and by ……… fee-paying schools.

A. independent

B. independently

C. independence

D. depended

21. School uniform is required in most of Vietnamese schools.

A. divided

B. depended

C. compulsory

D. paid

22. Are you fond ……… newspapers and magazines?

A. of having read

B. of reading

C. of read

D. reading

23. Learning English, I find prepositions very ……… .

A. interested

B. interestingly

C. interest

D. interesting

A. she did not go

B. her do not go

C. her did not to go

D. her not to go

25. “Thank you for the nice gift.” – ” ……… .”

A. You’re welcomed

B. I’m glad you like it

C. But do you know how much it costs?

D. In fact, I myself don’t like it

26. I ……… there once a long time ago and ……… back since.

A. have been/ will not be

B. was/ have not been

C. had been/ was not

D. would be/ had not been

27. ……… the rain, the baseball game was not cancelled.

A. In spite of

B. Even though

C. Although

D. Despite of

28. I saw a bear while I ……… in the forest.

A. am walking

B. walked

C. were walking

D. was walking

29. ……… he has a lot of money, he still feels unhappy.

A. Despite

B. Although

C. Because

D. Because of

30. Renovation (Doi Moi) was officially initiated in 1986 ……… the Vietnamese Communist Party.

A. at

B. n

C. by

D. for

IV. Choose the best sentence which has the same meaning as the given one

31. Hung didn’t call Lan because it was too late.

A. Hung will call Lan, if it is early.

B. If it were not late, Hung would call Lan.

C. Hung didn’t plan to call Lan, but he changed his mind at the last minute.

D. If it hadn’t been so late, Hung would have called Lan.

32. He said “If I had enough money, I could buy that dictionary.”

A. He said if he had enough money, he could buy that dictionary

B. He said if he had had enough money, he could buy that dictionary.

C. He said if he had enough money, he could have bought that dictionary.

D. He said if he had had enough money, he could have bought that dictionary.

33. “Good morning, Mary! How are you?” Henry said

A. Henry greeted Mary and asked how she was.

B. Henry greeted Mary and asked how is she.

C. Henry said good morning Mary and asked how was she.

D. Henry said good morning and asked Mary how she is.

34.Tom bought that book yesterday.

A. That book was bought yesterday by Tom.

B. That book was bought by Tom yesterday.

C. That book yesterday was bought by Tom

D. That book was bought yesterday.

35. Cindy said that “I haven’t seen John since last month.”

A. Cindy said she doesn’t see John since the previous month.

B. Cindy said she wasn’t seen John since the previous month.

C. Cindy said she hasn’t seen John since the previous month.

D. Cindy said she hadn’t seen John since the previous month.

V. Choose the underlined part among A,B,C or D that needs correcting.

36. She wanted to know (A) what company (B) I worked for (C) the (D) previous year.

37. They wondered (A) if (B) Jane would come (C) to the party (D) the next day or not

38. Either (A) you or (B) your friend are (C) on charge (D) today

39. Education (A) and training are an (B) important steps in getting (C) the kind of job that (D) you would like to have.

40. I’d like buying (A) a new dictionary (B) but I don’t (C) have enough money (D).

VI. Choose the word or phrase among A, B, C, or D that best fits the blank space in the following passage:

Around the age of eighteen, you must make one of the biggest decisions of your life. “Do I stay on at school and hopefully go on to university later? Do I leave and start work or begin a training (41) ………….?”

41. A. class B. course C. term D. school

42. A. useful B. worth C. important D. necessary

43. A. in B. to C. on D. in to

44. A. when B. what C. where D. while

45. A. doing B. making C. getting D. taking

VII. Choose the item among A, B, C or D that best answers the questions about the passage:

In the United States and Canada, it is very important to look at a person in the eyes when you are having a conversation with him or her. If you look down or to the side when the other person is talking, that person will think that you are not interested in what he or she is saying. This of course, is not polite. If you look down or to the side when you are talking, you may appear hiding something, that is, it might seem that you are not honest. However, people who are speaking will sometimes look away for a few seconds when they are thinking or trying to find the right word. But they always turn immediately back to look the listener in the eyes. These social rules are the same for two women, two men, a woman and a man, or an adult and a child.

46. These social rules are used for …………. .

A. two men

B. a man and a woman

C. everybody

D. two women

47. When you are talking to an American or Canadian, you should …………. .

A. look directly at him or her

B. look to the side

C. avoid looking directly at him or her

D. look down

48. Looking down or to the side when you are spoken to means …………. .

A. you respect him or her

B. you are afraid of him or her

C. you are paying attention to him or her

D. you feel bored with his or her words

49. It is very …………. of you not to look in the eyes of the listener while talking.

A. impolite

B. polite

C. honest

D. dishonest

50. People can look away for a few words while speaking …………. .

A. to find something

B. to find the correct word

C. to hide something

D. to hide their feelings

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu ôn tập lớp 12 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 12 các môn năm 2020 – 2021.

Đề Thi Hk1 Tiếng Anh Lớp 6 (Chương Trình Thí Điểm) Có Đáp Án / 2023

ENGLISH 6 (Thí điểm) A. PHONETICS AND USE OF ENGLISH (2,5ms) . Choose the word with the different stress syllable.

1. A. waterfall B. historic C. fantastic D. pagoda

. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. Part 3. Choose the best answer for each of the following sentences

3. we go to buy stamps or send letters?

A. What B. Where C. How D. Which

4. You must remember to bring a. It’s very useful when you go into a cave because it’s very dark there.

A. scissors B. compass C. clock D. torch

A. backpack B. torch C. painkiller D. compass

5. If we had a, we wouldn’t get lost

A. must B. can’t C. can D. mustn’t

6. Youtravel alone to the mountain. Always go in group.

A. good B. the best C. more D. best Choose the words or phrases that are not correct in Standard English.

9 The boat trip to Hai Phong, the northern tip of Viet Nam, was experience of my life.

A B C D

: Complete the passage with the words given in the box

From often however Peaceful water fresh flower for

{– Xem tiếp nội dung phần Read tại Xem online hoặc Tải về –}

My village is about 10 kilometers (1)…………….the city. It is a very beautiful and peaceful place where people grow flowers and vegetables only. It is very famous (2) ……………. its pretty roses an d beautiful landscapes. The air is quite fresh, (3)………………the smell of the roses makes people feel cool. In spring, my village looks like a carpet with plenty of colors. Tourists come to visit it so (4)………………. Nowadays, with electricity, it doesn’t take the villagers much time to (5)……………the roses. And even at night, people can walk along the path and enjoy the (6)……………smell of the flowers.

1. My home town doesn’t have any buildings and theatres.

There……………………………………………………………………………………..

2. My bag is better than her bag.( Rewrite using bad)

Her bag………………………………………………………………………………………………………

3. His parents enjoy reading newspaper.

His parents are …………………………………………………………………………………

4. It’s necessary to do the homework.

You…………………………………………………………………………………..

5. Lan is big, Lien is bigger and Hoa is the biggest.

Hoa………………………………………….the three girls.

6. Please tell me some things about your school. (Rewrite using Can)

………………………………………………………………………………………….?

30 Đề Thi Học Kì 1 Lớp 12 Môn Tiếng Anh Có Đáp Án Năm 2022 / 2023

Đề thi tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án

Bộ 30 đề thi học kì 1 tiếng Anh lớp 12 có đáp án với nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 12 mới khác nhau thường xuất hiện đề thi chính thức của bộ GD&ĐT như: Chọn từ có cách phát âm khác, Chọn đáp án đúng, Đọc đoạn văn trả lời câu hỏi, Sắp xếp những từ đã cho thành câu hoàn chỉnh, Viết lại câu sao cho nghĩa không thay đổi,… chúng tôi hy vọng rằng đây sẽ là nguồn tài liệu tiếng Anh học kì 1 lớp 12 hữu ích dành cho các em học sinh ôn thi tiếng Anh 12 cuối kì 1 hiệu quả và đạt kết quả như mong muốn.

30 Đề thi tiếng Anh lớp 12 học kì 1 có đáp án

Bộ 30 đề thi học kì 1 lớp 12 môn Tiếng Anh có đáp án là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 12, giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh lớp 12, từ đó chuẩn bị thi học kì 1 năm 2019 – 2020 tốt nhất. Mời thầy cô và các em tham khảo, download tài liệu.

Đề kiểm tra tiếng Anh 12 học kì 1 có đáp án – Đề số 1

B Đọc kỹ bài khoá và chọn phương án đúng ứng với A B C hoặc D

Almost all the energy on the earth comes from the sun. Heat from the sun makes the earth warm enough for life. Plants use the sun’s energy to live and grow. Plants give off a gas called oxygen. Animals eat plants and breathe oxygen. Animals need plants in order to live, and plants need the sun. You use plants to create heat and energy. You can burn wood from trees. You can burn fossil fuels called coal, gas, and oil. Fossil fuels formed deep underground from plants and animals that died millions of years ago.

The sun’s energy can also do harm. Too much sunlight can burn your skin, causing sunburn. Harmful rays from the sun can also cause a disease called skin cancer. Looking right at the sun can harm your eyes. You need to be careful of the sun. The center of the sun is called the core, which is extremely hot. All the energy of the sun comes from the nuclear reactions in its core. It takes a long time for the energy from the core to reach the surface of the earth – about 170,000 years!

A. it has its hot core

B. plants live and grow better with the sun’s energy

C. plants, animals and people need energy from the sun

D. fossil fuels will be used up and people turn to the sun’s energy

A. heat from the sun

B. earth and rock

C. oil and gas

D. dead plants and animals

13. The title for this passage could be

A. “Energy from the Sun“

B. “Oxygen and Plants”

C. “Animals and Plants”

D. “The Sun and Fossil Fuels”

A. fever

B. skin cancer

C. pain

D. headache

15. All of the following statements are NOT true EXCEPT

A. the sun’s heat does no harm to people

B. looking right at the sun is a way to make your eyes better

C. the sun is a long way from the Earth

D. the center of the sun is not very hot

16. A. step B. foot C. run D. leg

17.A. when B. what C. that D. then

18.A. buyers B. shoppers C. sellers D. consumers

19.A. in B. from C. for D. till

20.A. as B. alike C. similar D. like

A. could he type, could he operate

B. could he type, he could operate

C. he could type, could he operate

D. he could type, he could operate

A. he made

B. he had ever made

C. did he make

D. he ever made

A. did mother satisfy his needs, Joe went to bed

B. mother satisfied his needs, did Joe go to bed

C. mother satisfied his needs, Joe went to bed

D. did mother satisfy his needs, did Joe go to bed

A. I thought

B. did I think

C. I did think

D. thought I

25. Which sentence is wrong?

A. I have three pens, they are all in my pencil box.

B. I have three pens, and they are all in my pencil box.

C. I have three pens, which are all in my pencil box.

D. I have three pens. They are all in my pencil box.

A. pleased

B. sweetly

C. sweetness

A. There

B. There was

C. It

D. It was

A. It is

B. It has

C. There has

A. not necessary always

B. necessary not always

C. necessarily not always

A. old American interesting history books

B. interesting old American history books

C. interesting American old history books

D. American interesting old history books

A. an old beautiful Chinese wooden

B. a beautiful old Chinese wooden

C. a beautiful Chinese old wooden

D. a beautiful old wooden Chinese

A. tall young American

B. young tall American

C. American tall young

D. American young tall

A. All these old stories

B. These all old stories

C. All old these stories

D. These old all stories

A. awaken

B. awake

C. awaked

D. awoken

A. so cold a day

B. how cold a day

C. a day so cold

D. a such cold day

A. widely is used

B. is used widely

C. is widely used

D. is wide used

A big enough nothing

B. big nothing enough

C. nothing big enough

D. nothing enough big

A. Chinese fine silk

B. fine silk Chinese

C. silk fine Chinese

A. she found she had lost

B. did she find/ had she lost

C. did she realize, she had left

D. she realized/ had she left

A. Not until I closed

B. No sooner had I closed

C. Hardly did I close

A. one of eighty

B. one-eightieth

C. one of eighties

D. one the eightieth

A. three other chairs

B. other three chairs

C. another three chairs

D. three another chairs

A. reasonable

B. reasonably

C. unreasonably

D. unreasonable

A. used to get up / is used to getting up

B.was used to getting up / used to get up

C. used to getting up / is used to get up

D.was used to get up / used to getting up

A.Spoken/ written

B. Speaking / written

C.Spoken / writing

D. Speak / write

A. being built

B. to be built

C. built

D. building

A. puzzled / puzzling / rose

B. puzzling / puzzled / raised

C. puzzled / puzzling / raised

D. puzzled / puzzled / lifted

A. to burn

B. burn

C. burning

D. burned

A. to be fully occupied

B. fully occupying

C. being fully occupied

D. fully occupied

50. Impressed as we were by the new cinema, we found it rather expensive.

A. We were very impressed by the new cinema, but found it rather expensive.

The new cinema was more expensive than we expected.

We weren’t as much impressed by the new cinema’s look as its coast.

We were not impressed by the new cinema at all because it looked rather expensive.

Đề thi tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án – Đề số 2

A. Certainly, I am.

B. Yes, of course.

C. Thanks. I do think so.

D. It’s nice of you to say so.

A. Well, good luck.

B. Oh, hard luck.

C. Lucky you.

D. I’m not sure.

A. An

B. A

C. The

D. Ø

A. with

B. at

C. for

D. to

A. from

B. with

C. in

D. at

A. success

B. successfully

C. succeed

D. successful

A. compulsory

B. educational

C. parallel D. optional

A. nervous

B. stressed

C. bored

D. confident

A. polite

B. rude

C. social

D. proper

A. serve

B. to serve

C. serving

D. served

A. degree

B. recommendation

C. vacancy

D. qualification

Question 16. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined word.

A. allow

B. persuade

C. recommend

D. inform

A. that

B. who

C. whose

D. which

A. rains

B. was raining

C. rained

D. is raining

A. met

B. meet

C. were meeting

D. had met

A. when

B. since

C. until

D. if

A. had they finished

B. did they finish

C. they had finished

D. they have finished

A. were often asked

B. are often asked

C. were being asked

D. have been asked

A. took

B. made

C. got

D. offered

A. home

B. house

C. roof

D. flat

Choose the underlined part that needs correction.

Question 25. She (A) saw her brother (B) get off (C) the plane and ( D) to walk toward her.

Question 26. We (A) can communicate (B) not only through words ( C) and also through (D) body language.

Question 27. I’ll go ahead (A) and get (B) the tickets if I ( C) will have some free time (D) this afternoon.

Choose the sentence that is closest in meaning to the original one.

Question 28. It is known that Vitamin C is good for treating colds.

A. Vitamin C is very well-known for treating colds.

B. Vitamin C is known to be good for treating colds.

C. Vitamin C is known as a cold treatment.

D. Vitamin C is known to have been good for treating colds.

Question 29. My father started gardening 2 hours ago.

A. My father was doing the gardening at 2 o’clock.

B. My father had been gardening for 2 hours.

C. My father has done the gardening for 2 hours.

D. My father did the gardening within 2 hours.

Question 30. “You have passed your exams. Congratulations!” said the teacher.

A. The teacher congratulated you on passing their exams.

B. The teacher congratulated you on passing my exams.

C. The teacher congratulated me on having passed your exams.

D. The teacher congratulated me on having passed my exams.

Read the following passage and choose the best answer to each of the questions from 36 to 40.

The next time you are watching a film and you see one of the characters jumping out of a plane, falling off a horse, or being blown through a window – spare a thought for the stunt artist. Lots of people think that stunt artists are just “extras” who play small, unimportant parts in films and television. Nothing could be further from the truth.

A stunt artist must combine the skills of an actor with the physical abilities of a first-class athlete. He or she must be extremely fit, and highly trained in a number of activities like scuba-diving, horse riding, martial arts or parachuting.

It is not easy to get started in a career as a stunt performer. Film and television producers look for experience and proven ability, so it is unlikely that they will take on a complete newcomer. However, because of the nature of their profession, stunt artists tend to retire early. This means that new performers must be employed, or there will be no one to take over when the present generation quits.

Even when a stunt artist becomes well-known, the work is not regular. It may sometimes be necessary to travel to the other side of the world for a job which involves long hours and great physical danger. It is not a glamorous occupation either. Unlike the famous actors for whom they sometimes risk their lives, few stunt artists are recognized in the street by adoring fans.

A. save some minutes for

B. look after

C. give a hand to

D. think about

A. are really important

B. are not important

C. appear only on TV

D. perform only in films

A. having the ability of a physicist

B. having the skills of an actor

C. being highly trained

D. being extremely fit

A. glamorous

B. regular

C. dangerous

D. recognizable

A. a complete newcomer

B. inexperienced

C. experienced

D. a new performer

Đáp án

Đề tiếng Anh lớp 12 học kì 1 có đáp án – Đề số 3

I. LANGUAGE USE Question 1-5: Complete each of the following pairs of sentences with the words that have the sound given. Question 6-13: Circle one option (A, B, C or D) to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

6. My close friend is thinking I am a dreamy girl when I apply for a job in Google company.

7. When I drive to the work in the morning, the highway is always very busy.

8. He is so good at telling jokes that he reminds me by my beloved father.

9. I did not like them because they were always being complaining.

10. My brother passed the exam because he had not had enough preparation.

11. By the time the police found out of the crime, the thief was already in China.

12. Hurry up! We have been finishing two questions and we still have three more.

13. Polar bears are classified as marine mammals due to they spend most of their lives on the sea ice of the Arctic Ocean.

A. sacrificed

B. shared

C. promoted

D. devoted

A. get

B. use

C. make

D. take

A. road

B. route

C. path

D. way

A. covered

B. given

C. full

D. overwhelmed

A. distinguished

B. distinguishing

C. distinctive

D. distinction

Question 24-25: Circle the correct option (A, B, C or D) to complete each of the following dialogues.

Lan: What do you think of using solar power to fly a plane?

A. I’m not a fan of nuclear power.

B. Will we go there by plane?

C. I suppose it’s just a matter of time.

James: One thing we could do is to convince everyone in the world to use less energy.

A. I think you’re right.

B. People are using renewable energy.

C. Don’t worry.

D. That’s very kind of you, but actually…

II. LISTENING Question 26-30: Listen to a report on how Europe is affected by global warming and decide whether the statements are true or false. You can listen to the recording TWICE. Question 31-33: Listen to three short conversations and choose the best answer to each question. You can listen to the recording TWICE.

31. What is in the backpack?

A. a pen box

B. a textbook

C. handouts

32. What is not TRUE about the girl’s hair now?

A. It’s short.

B. It’s dyed.

C. It’s blond.

33. What is the girl studying now?

A. journalism

B. history

C. law

III. READING Question 34-36: Read the following passage and choose the best answers to the questions that follow.

In spring 2008, the polar bear was placed on the endangered species list. According to the Endangered Species Act, an endangered species is an animal that is likely to face extinction in its natural habitat. Polar bears have been categorized as a “threatened” species. The ESA defines a threatened species as one that is likely to become “endangered” in the foreseeable future.

The polar bear is the first animal that has been classified as endangered due primarily to global warming. Global warming is caused by carbon dioxide and other greenhouse gases that become trapped in the atmosphere. Heating homes, driving cars, and burning garbage all require fossil fuels that lead to global warming.

The polar bear’s habitat is more vulnerable to global warming than many other species. Polar bears live mainly on the sea ice in the Arctic. This is where they hunt for fish and build up fat reserves. When the ice melts many polar bears move to land and live off their stored fat. In the Arctic, global warming is causing the ice to melt slightly earlier and form slightly later. This results in a shorter feeding season for the polar bear. Some risk their lives to find ice. If they have to swim too far they will drown from exhaustion and hunger. The World Wildlife Fund estimates that 25% of the Arctic sea ice has disappeared in the past 30 years.

A. has already become extinct

B. is likely to be categorized as “threatened species”

C. may become endangered in the near future

D. was placed on the ESA list

35. What is the topic of the reading text?

A. The polar bear’s natural habitat

B. The polar bear as an endangered species

C. The polar bear and global warming

D. The polar bear’s foreseeable future

36. What major change has occurred in the polar bear’s natural habitat?

A. Ice has been extremely polluted.

B. Air temperature has become unbearably colder.

C. Sea ice has been greatly reduced.

D. The number of fish has rapidly disappeared.

Question 37-43: Read the following passage and answer the questions that follow.

Sixteen – What now?

You’re 16 and finally you can leave school! By now, you’re probably sick of teachers, desks, tests and exams. But don’t just run for the exit. You need to think carefully about what to do next.

If you want a professional career, you will need to go to university and get a degree. To do that, you need to stay at high school for another two years. But you needn’t stay at the same place. There are several options in the district of Northacre.

St. Leopold’s School has the best pass rate of all the high schools in the district. It offers a wide range of subjects in the humanities and sciences. St Leopold’s is, of course, a private school, so may be too expensive for you. But don’t worry, there are several other options if you want to follow the academic route. Knowle Grammar School is a state school, so there are no fees, and it has excellent tuition and facilities. It is a boys’ school from the ages of 11-16, but from 16-18 it is co-educational. But it is selective, so you’ll have to pass an exam to get in. If you’re interested in going into Business, check out Wyle River Academy. This school specialises in subjects like Business Studies, Management and Economics. If you prefer the arts, look at the courses on offer at Northacre College. Here you can study woodwork, art, textiles and much more.

Northacre College also offers a wide range of vocational qualifications. You can do a 1-year certificate or a 2-year diploma in subjects like electrics, plumbing, roofing and hairdressing. If you’d prefer to work outdoors, look at Milldown College, where there are courses in Farm Mechanics, Land Management, Animal Management and much more.

A final option is to get an apprenticeship with a local or national company. You will get on-the-job training, gain certificates or diplomas and start earning straight away. But be warned – places are limited! Find out more at the Jobs Fair on 26th May at Northacre College.

A. go to university immediately

B. stay at the same school for two more years

C. go to high school for two more years, then get a degree

A. good exam results

B. humanities and sciences

C. teaching and learning facilities

39. What is the requirement of enrollment for St Leopold’s school?

A. paying tuition fees

B. passing an exam

C. studying both humanities and sciences

A. pass an exam

B. are a boy

C. can afford the tuition fees

41. Anna wants to work with horses. Where is the best place for her to study?

A. Wyle River Academy

B. Northacre College

C. Milldown College

42. Harry wants to be a builder. Which is the best place for him to study?

A. Wyle River Academy

B. Northacre College

C. Milldown College

43. Kevin wants to be a fashion designer. Which is the best place for him to study?

A. Wyle River Academy

B. Northacre College

C. Milldown College

IV. WRITING Question 44-48: For each question, complete the new sentence so that it means the same as the given one(s), using NO MORE THAN FIVE WORDS. Write the missing words in the spaces provided.

An example has been done for you.

0. The number of young people working on farms has decreased sharply.

44. By 2050, the population of big cities will have increased by 40 per cent.

45. Most people in big cities can access the Internet.

46. Because he was absent from class yesterday, he doesn’t know anything about the test.

47. The local authorities are discussing measures to reduce environmental pollution in the area.

48. This is the first time I have seen so many people in one place.

ĐÁP ÁN I. LANGUAGE USE Question 1-5: Complete each of the following pairs of sentences with the words that have the sound given.

1. a. peace; b. piece

2. a. counsel; b. council

3. a. break; b. brake

4. a. dear; b. deer

5. a. bear; b. bare

Question 6-13: Circle one option (A, B, C or D) to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

6. A; 7. A; 8. D; 9. D; 10. B; 11. C; 12. B; 13. B;

Question 14-18: Complete the sentences with the correct form of the words in brackets. Write your answers in the given spaces.

14. beneficial

15. shortages

16. pollutants

17. inseparable

18. responsibilities

Question 19-23: Circle the correct option (A, B, C or D) for each of the following questions.

19. D; 20. D; 21. D; 22. D; 23. D;

Question 24-25: Circle the correct option (A, B, C or D) to complete each of the following dialogues.

24. C; 25. A

II. LISTENING Question 26-30: Listen to a report on how Europe is affected by global warming and decide whether the statements are true or false. You can listen to the recording TWICE.

26. F; 27. F; 28. T; 29. T; 30. T;

Question 31-33: Listen to three short conversations and choose the best answer to each question. You can listen to the recording TWICE.

31. B; 32. A; 33. C;

III. READING Question 34-36: Read the following passage and choose the best answers to the questions that follow.

34. C; 35. C; 36. C;

Question 37-43: Read the following passage and answer the questions that follow.

37. C; 38. A; 39. A; 40. A; 41. C; 42. B; 43. B;

IV. WRITING Question 44-48: For each question, complete the new sentence so that it means the same as the given one(s), using NO MORE THAN FIVE WORDS. Write the missing words in the spaces provided.

44. will be an increase of

45. to the Internet

46. his absence from class yesterday

47. having a discussion on/about

48. to seeing

Đề thi cuối kì 1 lớp 12 môn tiếng Anh có đáp án – Đề số 4

A. LEXICO-GRAMMAR & READING.

I. Choose the word (marked A, B, C, or D) whose underlined part is pronounced differently from the others of the same group.

II. Complete the passage by choosing the best option (marked A, or B, C, D) for each.

Question 03. A. educate B. educated C. educating D. uneducated

Question 04. A. from B. in C. with D. about

Question 05. A. to be B. is C. been D. being

Question 06. A. disable B. enable C. unable D. able

III. Choose the best option among A, B, C, or D provided to finish each of the questions below.

A. sending B. that sent C. sent D. to sending

A. wouldbecome B. would have become C. become D. will become

A. despite B. because of C. because D. although

A. so a B. a so C. such D. such a

A. out of the blue B. blue in the face C. once in a blue moon D. having green fingers

A. the B. a C. D. an

A. will B. can C. may D. could

A. communication B. communicated C. communicate D. communicative

A. on B. from C. in D. by

A. Japanese old black B. black old Japanese C. old Japanese black D. old black Japanese

A. where B. who C. when D. which

A. It’s nice of you B. That’s a good idea C. Congratulation D. Do you?

IV. Choose the option marked A, B, C, or D that best completes each of the following sentences.

The Nobel prizes, awarded annually for distinguished work in chemistry, physic, physiology or medicine, literature, and international peace, were made available by a fund bequeathed for that purpose by Swedish philanthropist, Alfred Bernard Nobel. The prizes, awarded since 1901, are administered by the Nobel Foundation in Stockholm. In 1969, a prize for economics endowed by the Central Bank of Sweden was added. Candidates for the prizes must be nominated in writing by a qualified authority in the field of competition. Candidates are judged by Swedish and Norwegian academies and institutes on the basis of their contribution to mankind. The awards are usually presented in Stockholm ion December 10, with the King of Sweden officiating, an appropriate tribute to Alfred Nobel on the anniversary of his death. Each prize includes a gold medal, a diploma, and a cash award of about one million dollars.

A. a doctor who discovered a vaccine B. a composer who wrote a symphony

C. an author who wrote a novel D. a diplomat who negotiated a peace settlement

Question 20. Why are the awards presented on December 10?

A. Because that date was Nobel’s will. B. Because Alfred Nobel died on that day.

C. Because it is a tribute to the King. D. Because Central Bank administers the trust.

Question 21. What does this passage mainly discussed?

A. Alfred Bernard Nobel. B. Great contributions to mankind.

C. Swedish philanthropy. D. The Nobel prizes.

Question 22. How often are the Nobel prizes awarded?

A. Five times a year B. Twice a year C. Once a year D. Once every two year

V. Choose the word (marked A, B, C, or D) whose stress pattern is different from the.

Question 23. A. benefit B. aspiration C. understand D. engineer

Question 24. A. fortunate B. challenge C. gravity D. Vietnamese

B. LISTENING:

Question 25. When is the football match?

A. Saturday morning B. Sunday afternoon C. Saturday afternoon

Question 26. Where are they going to eat on Saturday evening?

A. at home B. in an Italian restaurant C. in a Chinese restaurant

Question 27. What are they going to do on Sunday morning?

A. get up late B. go for a drive C. go to the cinema

Question 28. Where are they going to have lunch on Sunday?

A. in a café B. at home C. in a pub

VII. PART 2. You will hear a telephone conversation. A girl wants to speak to Martin, but he is not there. Listen and complete questions 29-32. You will hear the conversation twice.

C. WRITING:

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that the original meaning of the provided.

33. The dress is more expensive than the skirt.

34. “Turn off all the lights when you go out, Tim.” Jane said.

35. The last time I saw him was in 2005.

36. It was a bit difficult to get into work this morning.

IX. WRITING A LETTER. (1 point)

Imagine that you want to join “Lien Son High School English Speaking Club” (LS ESC) for students. Write a letter of about 100 words to the Club Manager (Mr. Bright) to ask for permission.

You may follow the outline below:

Đề thi học kì 1 tiếng Anh 12 có đáp án – Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the complete sentence to have the correct structure to each of the following questions.

Q 3: The guests had an accident. They arrived very late.

A. Unless the guests had not had an accident, they wouldn’t have arrived so late.

B. Had the guests not had an accident, they would have arrived early.

C. If the guestsdidn’t have an accident, they wouldn’t arrive so late.

D. The guests wouldn’t have arrived early if they had not had an accident.

Q 4: Some weapons belong to IRA. They were found at a flat in Bristol

A. Some weapons find at a flat in Bristol belong to IRA.

B. Some weapons to find at a flat in Bristol belong to IRA.

C. Some weapons finding at a flat in Bristol belong to IRA.

D. Some weapons found at a flat in Bristol belong to IRA.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Q 5: Rachel is neither nervous nor afraid of anything around her.

A. scared

B. impatient

C. troubled

D. unworried

Q 6: He resigned from the company in order to take a more challenging job.

A. difficult

B. complicated

C. demanding

D. effortless

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the corresponding sentence to have the same meaning as the original one provided above in each of the following ones.

Q 7: These mechanics are going to repair our car this afternoon.

A. Our car is going to repair these mechanics this afternoon.

B. We are going to get these mechanics repaired our car this afternoon.

C. We are going to have our car repairing by these mechanics this afternoon.

D. Our car is going to be repaired by these mechanics this afternoon.

Q 8: We can’t see the dark side of Mercury from the Earth.

A. The dark side of Mercury can be seen from the Earth.

B. The dark side of Mercury can’t see from the Earth.

C. It’s impossible to see the dark side of Mercury from the Earth.

D. It’s possible to see the dark side of Mercury from the Earth.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Q 9: Last week, John did an essay very well, which was complimented.

– Teacher: “John, you’ve written a much better essay this time.”

– John: “……………..”

A. Thank you. It’s really encouraging.

B. Don’t mention it.

C. There’s no doubt about that.

D. You’re welcome.

Q 10: Jim is talking to his friend, Laura about his plan this summer

– Jim: “I’m going to travel with my friends to Kyoto this summer.”

– Laura: “…………….. Be sure to tell me all about your trip when you get back.”

A. That’s right.

B. Sorry to hear that.

C. Sounds like fun.

D. Oh, with pleasure.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Q 11: California, along with Florida and Hawaii, …………….. among the most popular US tourist destinations.

A. is

B. are

C. have been

D. were

Q 12: You can’t get a well-paid job ……………..

A. if you’ve got experience.

B. otherwise you got experience.

C. unless you’ve got experience.

D. in case you’d got experience.

Q 13: I knocked on the window to …………….. her attention.

A. get

B. pay

C. take

D. make

Q 14: ………… the rain, the baseball game was not cancelled.

A. Due to

B. Even though

C. Because

D. In spite of

Q 15: She was very ……………. and sang chúng tôi the way home.

A. happily – happily

B. happy – happy

C. happily – happy

D. happy – happily

Q 16: By the end of this month I …………….. a French course.

A. will take

B. will have taken

C. would take

D. will be taking

Q 17: John is studying hard ……………… not to fail the next exam.

A. so as that

B. in order

C. in order that

D. so that

Q 18: A/an …………….. is someone who always believes that good things will happen.

A. pessimist

B. optimistic

C. optimist

D. pessimistic

Q 19: There’s going to be trouble ……………..

A. when Paul finds out about this.

B. when Paul will find out about this.

C. when Paul found out about this.

D. when Paul is going to find out about this.

Q 20: The program was ……………. I was ……………. with it.

A. boring – bored

B. bored – bored

C. bored – boring

D. boring – boring

Q 21: The …………….. form will ask for your place of birth.

A. applicable

B. applying

C. application

D. applicant

Q 22: They skidded on the ice and crashed into a …………….. car.

A. black big American

B. big American black

C. American big black

D. big black American

Q 23: A school year in Vietnam is often divided …………… two semesters.

A. about

B. of

C. into

D. in

Q 24: It was …………… that I couldn’t eat it.

A. such a hard cake

B. so hard cake

C. such hard cake

D. so a hard cake

In developing countries, people are sometimes unaware of the importance of education, and there is economic pressure from those parents who prioritize their children’s, making money in the short term over any long-term benefits of education. Recent studies on child labor and, poverty have suggested that when poor families reach a certain economic threshold where families are able to provide for their basic needs, parents return their children to school. This has been found to be true, once the threshold has been breached, even if the potential economic value of the children’s work has increased since their return to school.

Other problems are that teachers are often paid less than other professions; a lack of good universities and a low acceptance rate for good universities are evident in countries with a relatively high population density.

India has launched EDUSAT, an education satellite that can reach remote parts of the country at a greatly reduced cost. There is also an initiative supported by several major corporations to develop a $100 laptop. The laptops have been available since 2007. The laptops, sold at cost, will enable developing countries to give their children a digital education. In Africa, an “e-school program” has been launched to provide all 600,000 primary and high schools with computer equipment, learning materials and internet access within 10 years. Volunteer groups are working to give more individuals opportunity to receive education in developing countries through such programs as the Perpetual Education Fund. An International Development Agency project started with the support of American President Bill Clinton uses the Internet to allow co-operation by individuals on issues of social development.

Q 25: According to recent studies, when parents are able to overcome their financial difficulty, ……………..

A. they have their children work even harder

B. they themselves continue their schooling

C. they send their children back to school

D. they still make their children continue working

Q 26: It can be inferred from the text, in populous countries, ………………

A. there are a lot of good universities

B. no other careers are better paid than teaching

C. there is a lack of good universities

D. teaching is the highest-paid career

A. developing countries

B. economic pressure

C. the parents

D. the children

Q 28: How many projects are presented in the third paragraph?

A. Four

B. Two

C. Three

D. One

Q 29: I thought I’d make use of the sports facilities while I’m here.

A. get on with

B. take part in

D. pay attention to

Q 30: Whatever his shortcomings as a husband, he was a good father to his children.

A. weaknesses

B. strengths

C. good sides

D. enthusiasm

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Companies like __( 37 )__ who know what they want from a job. They are also impressed with someone who has done research before arriving at the interview. __( 38 )__ the effort to look into the organization you’re interested in, and you’ll find yourself ahead of the competition.

To get a sense of how the organization you’re interested in sees itself, go to their corporate website and read about the company’s history and plans for __( 39 )__ future. Company websites, along with their official social media pages, often have employee photos or posts about the business, both of __( 40 )__ will give you some idea of the company culture. You can also read the company’s brochures and annual reports if they’ve been made publicly available. No matter the size of the company, you can do a web search for the organization’s name and read any articles that may have mentioned the company. For example, you may discover that the organization was recently involved in a charitable event – or a lawsuit.

A. has been painted

B. was painted

C. painted

D. has painted

A. will/do / are

B. would/do / were

C. can/do/was

D. shall/do / are

A. would see

B. will see

C. am going to see

D. see

A. ate

B. eat

C. eaten

D. eating

A. had lost

B. lost

C. has lost

D. lose

A. at

B. of

C. about

D. in

A. of

B. for

C. with

D. to

A. society

B. socialize

C. social

D. socializing

A. communication

B. communicate

C. communicant

D. communicative

A. responsibly

B. responsible

C. responsibility

D. responsive

A. disappointment

B. disappointedly

C. disappointed

D. disappoint

A. What a lovely toy! Thanks.

B. Have a nice day!

C. The same to you!

D. What a pity!

A. It’s nice

B. You’re welcome

C. Not at all

D. Thanks, Peter

A. check

B. examination

C. interview

D. test

A. to

B. so that

C. because

D. so

22. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

A. be related to

B. express interest in

C. be interested in

D. pay attention to

A. he was going / following day

B. I’m going / day after

C. I was going / day after

D. he’s going / following day

A. of giving him

B. it had been nice of her to give him

C. for giving him

D. that she had been nice to give him

25. Shakespeare wrote ” Romeo and Juliet” in 1605.

A. “Romeo and Juliet” were written by Shakespeare in1605

B. “Romeo and Juliet” was written by Shakespeare in 1605.

C. “Romeo and Juliet” was written in 1605 by Shakespeare.

D. “Romeo and Juliet” were written in 1605 by Shakespeare

A. have been totally destroyed

B. has been totally destroyed

C. have totally been destroyed

D. has totally been destroyed

27. If you don’t work much harder, you won’t pass the exam.

A. work/ will pass

B. don’t work/ will pass

C. don’t work/ won’t pass

D. work/ won’t pass

28. My sister is often sick because she doesn’t do physical exercise.

A. If my sister does physical exercise, she won’t often be sick.

B. If my sister isn’t physical exercise, she does sick.

C. If my sister did physical exercise, she wouldn’t often be sick.

D. If my sister wasn’t physical exercise, she would do sick.

A. whose

B. that

C. where

D. which

30. My father wants to speak to you. You met him yesterday.

A. whose

B. whom

C. whom

D. that

31. In spite of his poorness, he is honest.

A. Although he is poor, he is honest. C. Despite he is poor, he is honest.

B. Although he is poor, but he is honest. D. In spite of he is poor, he is honest.

A. though

B. because

C. because of

D. in spite of

A. ф/ in

B. a/ ф

C. ф/ on

D. the/ ф

A. a/ a/ a

B. the/ the/ the

C. ф/ ф/ ф

D. the/ the/ ф

35. The man who is speaking to John is my brother.

A. The man spoke to John is my brother.

C. The man spoken to John is my brother.

B. The man is speaking to John is my brother.

D. The man speaking to John is my brother.

A. written

B. writing

C. which written

D. that wrote

Xem tiếp 24 đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 12 có đáp án

Và sau những giờ học tập và làm việc căng thẳng, mời các em học sinh, thầy cô giải lao với các bài trắc nghiệm IQ, trắc nghiệm cảm xúc EQ của VnDoc. Hy vọng rằng, các bạn sẽ có những giây phút giải lao thoải mái và nhiều niềm vui.

Bạn đang xem bài viết Đề Thi Học Kì 1 Tiếng Anh Lớp 12 Thí Điểm Có Đáp Án / 2023 trên website Lienminhchienthan.com. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!