Xem Nhiều 5/2022 # Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1: A Day In The Life Of… Hệ 7 Năm # Top Trend

Xem 16,731

Cập nhật thông tin chi tiết về Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1: A Day In The Life Of… Hệ 7 Năm mới nhất ngày 17/05/2022 trên website Lienminhchienthan.com. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất. Cho đến thời điểm hiện tại, bài viết này đã đạt được 16,731 lượt xem.

--- Bài mới hơn ---

  • Hà Nội Dùng Sách Tiếng Anh Lớp 10 Mới Từ Năm Học 2022
  • Chuyên Đề Dạy Thêm Tiếng Anh 10 ( Chương Trình Mới 2022)
  • Những Phần Mềm Học Tiếng Anh Lớp 10 Không Thể Không Biết
  • Thiết Kế Bài Dạy Môn Tiếng Anh 11
  • Từ Vựng Và Ngữ Pháp Tiếng Anh Lớp 11 Đầy Đủ
  • Bài tập Unit 1 lớp 10 A day in the life of … có đáp án

    Với mong muốn giúp các em học tốt tiếng Anh lớp 10, chúng tôi đã đăng tải rất nhiều tài liệu bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 1 A Day in the life of … có đáp án khác nhau. Bài tập tiếng Anh Unit 1: A Day in The Life of.. có đáp án gồm nhiều dạng bài tập tiếng Anh khác nhau giúp các em cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

    I. Bài tập Unit 1 tiếng Anh 10 A day in the life of … số 1

    A. MULTIPLE CHOICES: I/ Choose the word whose underlined part has a different pronunciation from the others in each group: II/ Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group: III/ Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit:

    1/ Ask and answer questions about your daily routine, using the cues below.

    A. action

    B. trip

    C. way

    D. habit

    2/ I drink some cups of tea, have a quick breakfast and then lead the buffalo to the field.

    A. strong

    B. fast

    C. mighty

    D. powerful

    3/ I leave the house at a quarter past five and arrive in the field at exactly 5.30.

    A. 10 minutes

    B. 15 minutes

    C. 20 minutes

    D. 30 minutes

    4/ I continue to work from a quarter past eight till 10.30.

    A. keep away

    B. keep back

    C. keep down

    D. keep on

    5/ During my break I often drink tea with my fellow peasants and smoke local tobacco.

    A. men

    B. women

    C. person

    D. people

    6/ Then I go home, take a short rest and have lunch with my family at 11.30.

    A. break

    B. relaxation

    C. while

    D. time

    7/ We finish our work at 6 pm, sometimes much later.

    A. now and then

    B. lately

    C. recently

    D. and so on

    8/ We have done everything as planned.

    A. programmed

    B. thought

    C. said

    D. mentioned

    9/ The police want to discuss these recent racist attacks with local people.

    A. say to

    B. tell about

    C. speak of

    D. talk to

    10/ It takes me 30 minutes to ppare.

    A. get ready

    B. make easy

    C. keep clean

    D. be good

    IV/ Select the antonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit:

    1/ Ask and answer questions about your daily routine, using the cues below.

    A. Question

    B. Reply

    C. Tell

    D. Repeat

    2/ What time do you go to bed?

    A. go out

    B. sit down

    C. leave for

    D. get up

    3/ I drink some cups of tea, have a quick breakfast and then lead the buffalo to the field.

    A. weak

    B. strict

    C. slow

    D. thin

    4/ I leave the house at a quarter past five and arrive in the field at exactly 5.30.

    A. quickly

    B. weakly

    C. wrongly

    D. successfully

    5/ I continue to work from a quarter past eight till 10.30.

    A. complete

    B. finish

    C. come

    D. start

    6/ Our neighbors have always been very friendly towards us.

    A. cool

    B. hot

    C. warm

    D. mad

    7/ Choose the answer A, B, or C that best suits the meaning of the italicized word(s).

    A. lastly

    B. late

    C. worst

    D. weakly

    8/ We are not losing anything.

    A. stopping

    B. finding

    C. buying

    D. selling

    9/ Are they happy with their lives or not? Why?

    A. tired

    B. disappointed

    C. sad

    D. unlucky

    10/ Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do.

    A. dissatisfied

    B. excited

    C. shocked

    D. interested

    A. were

    B. are

    C. have been

    D. will be

    A. paid

    B. pays

    C. has paid

    D. will pay

    A. was-hadn’t had

    B. was-hasn’t had

    C. had been-didn’t have

    D. had been-wouldn’t have

    A. was

    B. had been

    C. is

    D. has been

    A. bought-was

    B. bought-had been

    C. had bought-was

    D. had bought-had been

    A. ran-had come

    B. had run-came

    C. runs-have come

    D. has run-come

    A. waited-stopped

    B. was waiting-was stopping

    C. waited-was stopping

    D. was waiting-stopped

    A. had reached-died

    B. reached-had died

    C. reaches-has died

    D. has reached-dies

    A. phone-will go

    B. am phoning- have gone

    C. will phone-will be going

    D. have phoned-am going

    A. happened

    B. happens

    C. would happen

    D. will happen

    A. after

    B. ahead

    C. on

    D. up

    A. along

    B. ahead

    C. over

    D. off

    A. together with

    B. on with

    C. away with

    D. along with

    A. to

    B. for

    C. against

    D. by

    A. back to

    B. into

    C. out of

    D. far away

    A. in

    B. off

    C. on

    D. by

    A. to

    B. down

    C. by

    D. out

    A. after

    B. for

    C. ahead

    D. along

    A. into

    B. on

    C. for

    D. by

    A. by

    B. out

    C. up

    D. off

    MANY KINDS OF MICROBES

    – microbe (n.): vi trùng, vi khuẩn

    – microscopic (adj.): thuộc kính hiển vi; rất nhỏ

    – diatom (n.): (thực vật học) tảo cát

    – protozoa (n.): ngành động vật nguyên sinh

    – amoeba (n.): Amip

    B. USE OF ENGLISH:

    exhibition, neighborhood, timetable, immediately, broken, purchased, fields, repair, stable, continued

    1/ the children/ always/ fond/ candy/ such/ chocolate/ cakes

    2/ my teacher/ sometimes/ get/ angry/ me/ because/ I/ not homework

    3/ Nhung/ good/ studious/ student/ and/ never/ late/ school

    4/ my mother/ go/ work/ 6.30/ every day

    5/ it/ seldom/ rain/ summer/ that place

    6/ she/ occasionally/ misunderstand/ me/ but/ it/ not/ matter

    7/ my mother/ go/ market/ twice/ week

    8/ she/ usually/ afraid/ dogs/ but/ she/ like/ cats

    9/ how often/ you/ go/ dancing/ club/ summer?

    10/ we/ often/ go/ there/ four times/ month/ summer

    1/ with demand we’re having a six-day week to cope to work.

    2/ the world mixture of and glucose save a simple lives in many parts of water can.

    3/ leaving school after, a year she spent traveling, mostly in and Asia Africa .

    4/ and done gone it Mike’s really now – for breaking he’ll be trouble in terrible that window.

    5/ give me could you some idea will finish the building of when work?

    6/ been studying researchers have how people make decisions under stress.

    7/ School they at the International have pupils different nationalities of 46.

    8/ this year’s one harvest was of the since the most successful of 1985 record crop.

    9/ had any have you serious relationships past year in the?

    10/ the whole she explained idea again, but still didn’t I understand.

    Còn tiếp …

    II. Đáp án Bài tập tiếng Anh lớp 10 Unit 1: A Day in The Life of… số 1

    A. MULTIPLE CHOICES: I/ Choose the word whose underlined part has a different pronunciation from the others in each group:

    1/ D. quay ; 2/ A. knife ; 3/ D. shown ; 4/ A. kitchen

    5/ A. desks ; 6/ A. minute ; 7/ B. world ; 8/ B. hour

    9/ B. ptty ; 10/ C. contented

    II/ Choose the word whose main stress is placed differently from the others in each group:

    1/ C. morning ; 2/ D. correct ; 3/ C. although ; 4/ D. another

    5/ C. friendly ; 6/ B. repair ; 7/ A. buffalo ; 8/ B. about

    9/ B. before ; 10/ C. compare

    III/ Select the synonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit:

    1/ D. habit ; 2/ B. fast ; 3/ B. 15 minutes ; 4/ D. keep on

    5/ C. person ; 6/ B. relaxation ; 7/ A. now and then

    8/ A. programmed ; 9/ C. speak of ; 10/ A. get ready

    IV/ Select the antonym of the following bold and underlined word in each sentence in the unit:

    1/ B. Reply ; 2/ D. get up ; 3/ C. slow ; 4/ C. wrongly

    5/ B. finish ; 6/ A. cool ; 7/ C. worst ; 8/ B. finding

    9/ C. sad ; 10/ A. dissatisfied

    V/ Choose the best answer A, B, C or D for each sentence:

    1/ B. are ; 2/ A. paid ;

    3/ B. was-hasn’t had ; 4/ D. has been

    5/ B. bought-had been ; 6/ B. had run-came

    7/ D. was waiting-stopped ; 8/ B. reached-had died

    9/ C. will phone-will be going ; 10/ C. would happen

    VI/ Choose the correct words to complete the sentences:

    1/ A. after ; 2/ B. ahead ; 3/ D. along with ; 4/ C. against

    5/ A. back to ; 6/ D. by ; 7/ B. down ; 8/ B. for

    9/ A. into ; 10/ D. off

    VII/ Find the one mistake (A, B, C or D) in these sentences and then correct them:

    1/ (B) much → much of ; 2/ (C) going on→ going out

    3/ (C) with → and/ or ; 4/ (A) a little → a few

    5/ (A) going through → to go through ; 6/ (C) Wise → Wisdom

    7/ (D) the last → last ; 8/ (A) by the moment → for the moment

    9/ (D) one another → together ; 10/ (A) Unless → If

    VIII/ Read the passage below carefully, and then choose the best answer:

    1/ B. bacteria ; 2/ D. inside ; 3/ A. sunlight ; 4/ C. like ; 5/ A. by

    6/ D. covered ; 7/ C. another ; 8/ B. Inside ; 9/ C. too ; 10/ D. virus

    B. USE OF ENGLISH: I/ Match the sentences, clauses or phrases in column A with the ones in column B to make meaningful sentences:

    1. J 2. D 3. I 4. C 5. H 6. A 7. E 8. G 9. B 10. F

    II/ Fill each gap with a word from the list below:

    1/ stable ; 2/ continued ; 3/ neighborhood ; 4/ exhibition ; 5/ repair

    6/ fields ; 7/ immediately ; 8/ timetable ; 9/ purchased ; 10/ broken

    III/ Complete the sentences with an appropriate word:

    1/ sets ; 2/ tell ; 3/ Close ; 4/ eats ; 5/ help

    6/ taught ; 7/ do ; 8/ made ; 9/ work ; 10/ say

    IV/ Put the verb in the correct form:

    1/ doesn’t listen ; 2/ does/ can your teacher speak

    3/ do shops open ; 4/ doesn’t use

    5/ does your father drink ; 6/ does your uncle do

    7/ do these words mean ; 8/ are your grandparents living

    9/ don’t like/ enjoy ; 10/ sing/ don’t they

    V/ Make sentences based on the given words:

    1/ The children are always fond of candy such as chocolate and cakes.

    2/ My teacher sometimes gets angry with me because I don’t do my homework.

    3/ Nhung is a good and studious student and she is never late for school.

    4/ My mother goes to work at 6.30 every day.

    5/ It seldom rains in the summer in that place.

    6/ She occasionally misunderstands me but it doesn’t matter.

    7/ My mother goes to market twice a week.

    8/ She is usually afraid of dogs but she likes cats.

    9/ How often do you go to the dancing club in the summer?

    10/ We often go there four times a month in the summer.

    VI/ Arrange the words to make complete sentences:

    1/ We’re having to work a six-day week to cope with demand.

    2/ A simple mixture of glucose and water can save lives in many parts of the world.

    3/ After leaving school, she spent a year traveling, mostly in Africa and Asia.

    4/ Mike’s really gone and done it now – he’ll be in terrible trouble for breaking that window.

    5/ Could you give me some idea of when the building work will finish?

    6/ Researchers have been studying how people under stress make decisions.

    7/ At the International School they have pupils of 46 different nationalities.

    8/ This year’s harvest was one of the most successful since the record crop of 1985.

    9/ Have you had any serious relationships in the past year?

    10/ She explained the whole idea again, but I still didn’t understand.

    VII/ Rewrite the following sentences, using the words given in brackets:

    1/ Sang accused Thanh of breaking/ having broken his glasses.

    2/ I really must have/ get my bicycle repaired soon.

    3/ Minh wishes he/ she had bought that watch.

    4/ You couldn’t have been successful if she hadn’t helped/ but for/ without her.

    5/ My mother took her cheque-book with her in case she ran out of cash.

    6/ Their plans for the camping have fallen through because of the weather.

    7/ The milk wasn’t fresh enough to drink.

    8/ Phong may have gone home early.

    9/ It is impossible for us to study in all this noise.

    10/ The robber suddenly was being watched by a policeman.

    VIII/ Read the following passage carefully, and then do as directed:

    1/ D. They roam the land

    2/ E. Animals come in all sizes.

    3/ B. They think they have discovered only a small portion of all animals on Earth.

    4/ A. Unlike plants, animals cannot make their own food.

    5/ C. Animals also have senses, such as eyes or ears, that tell them what is going on around them.

    6/ A. furrow ; 7/ D. similar to ; 8/ A. coral ; 9/ B. leap 10/ C. Animals

    III. Bài tập Unit 1 tiếng Anh lớp 10 A day in the life of… số 2

    1. The chúng tôi way to the boardroom.

    A. led

    B. grasped

    C. received

    D. seized

    2. This discovery has opened up a whole chúng tôi research.

    A. level

    B. road

    C. field

    D. way

    3. chúng tôi a ladder and broke her arm.

    A. felt

    B. felled

    C. fell

    D. fallen

    4. The building was chúng tôi repair.

    A. need

    B. requirement

    C. suggestion

    D. condition

    5. The club provides a wide variety of……including tennis, swimming and squash.

    A. acts

    B. actions

    C. actors

    D. activities

    6. The company has chúng tôi £27 million purchase of Park Hotel.

    A. said

    B. let

    C. leaked

    D. announced

    7. The rain chúng tôi afternoon.

    A. falling

    B. dropping

    C. coming

    D. running

    8. The male and female birds……turns in sitting on the eggs.

    A. take

    B. make

    C. switch

    D. play

    9. Owing to the fog, there were chúng tôi the airport yesterday.

    A. land

    B. takes-off

    C. flying

    D. takes-down

    10…….the lamb with new potatoes and green beans.

    A. Spad

    B. Do

    C. Serve

    D. Dip

    11. The sky was overcast; it……

    A. looked liked rain

    B. looked like raining

    C. looked likes rain

    D. looked like rain

    12. “What was the matter?”~ “Something chúng tôi me while chúng tôi last night.”

    A. was happened/ was walking

    B. was happening/walked

    C. happened/was walking

    D. was happening/was walking

    13. Peter and Alice decided to get married…….

    A. as to plan

    B. according to planned

    C. as plan

    D. as planned

    14. He was not……battle openly with his rival.

    A. fool enough to

    B. fool enough at

    C. foolish enough to

    D. foolish enough at

    15. The headmaster……several announcements.

    A. did

    B. spoke

    C. made

    D. said

    16. Studying late at night is one of those things chúng tôi tired.

    A. make

    B. are making

    C. makes

    D. making

    17. She is one of those who……money.

    A. enjoys to spend

    B. enjoys spending

    C. enjoy to spend

    D. enjoy spending

    18. “……do you see your parents?” ~ “Once a month.”

    A. How

    B. How long

    C. How often

    D. How many months

    19. He wants to go there and she…….

    A. wants too

    B. wants also

    C. does either

    D. does too

    20…….solve this problem?

    A. How to

    B. How I can

    C. How do you

    D. How you can

    21. My dog as well as my cats……twice a day.

    A. eat

    B. has eaten

    C. eats

    D. have eaten

    22. My brother always goes to bed early, but chúng tôi up early.

    A. not

    B. ever

    C. never

    D. always

    23. Each of them……answers very well.

    A. know his

    B. know their

    C. knows his

    D. knows their

    24. You’ll find cold drinks there whenever you feel……

    A. thirsty

    B. thirst

    C. thirstiness

    D. thirstily

    25…….these mangoes taste……?

    A. Do – sweetly

    B. Do – sweet

    C. Have – sweetly

    D. Are – sweet

    26. I’d rather you……anything about it for the time being.

    A. do

    B. didn’t do

    C. don’t

    D. didn’t

    27. Upon returning from class,…….

    A. he found a letter in the mailbox

    B. a letter was in the mailbox

    C. a letter was found in the mailbox

    D. the mailbox had a letter in it

    28. He found his trousers but……clean.

    A. it wasn’t

    B. they wasn’t

    C. they weren’t

    D. it weren’t

    29. No one knows exactly how the chúng tôi being.

    A. come

    B. came

    C. have come

    D. had come

    30…….he left for England to further his studies.

    A. Twenty years old,

    B. He was twenty years old,

    C. Having been twenty years old,

    D. When he was twenty years old,

    II. Fill each gap with a word from the list below.

    continued – stable – repair – fields – purchased

    break – immediately – timetable – neighbourhood – exhibition

    1. She led the horse back into the……..

    2. I enjoy meeting people in chúng tôi business.

    3. The dog bit me but didn’t……the skin.

    4. The hotel is currently under……

    5. Houses in chúng tôi Paris are extremely expensive.

    6. I have a chúng tôi week

    7. chúng tôi land for $1 million.

    8. The……continues until 25 July.

    9. The chúng tôi fall all afternoon.

    10. Who is……above a colonel in rank?

    Còn tiếp …..

    IV. Đáp án bài tập Unit 1 SGK tiếng Anh lớp 10 A day in the life of.. số 2

    I. MULTIPLE CHOICE

    1. A (led) 2. C (field) 3. C (fell) 4. A (need) 5. D (activities) 6. D (announced) 7. A (falling) 8. A (take)

    9. B (takes-off) 10. C (serve)

    11. D 12. C 13. D 14. C 15. C 16.C 17. D 18. C 19. D 20. C

    21. C 22.C 23. C 24. A 25. B 26. B 27. A 28. C 29.C 30. D

    II. GAP-FILL

    1. stable 2. fields 3. break 4. repair 5. neighbourhood

    6. timetable 7. purchased 8. exhibition 9. continued 10. immediately

    Còn tiếp …

    --- Bài cũ hơn ---

  • Bộ Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1: A Day In The Life Of Có Đáp Án
  • Từ Vựng Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1: A Day In The Life Of..
  • Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1: A Day In The Life Of..
  • Bài Nghe Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1: A Day In The Life Of
  • Kinh Nghiệm Dạy Học Phương Pháp Dạy Các Bài Khái Niệm Tiếng Việt Lớp 6 Chương Trình Cải Cách Giáo Dục
  • Bạn đang xem bài viết Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1: A Day In The Life Of… Hệ 7 Năm trên website Lienminhchienthan.com. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!

  • Web hay
  • Links hay
  • Guest-posts
  • Push
  • Chủ đề top 10
  • Chủ đề top 20
  • Chủ đề top 30
  • Chủ đề top 40
  • Chủ đề top 50
  • Chủ đề top 60
  • Chủ đề top 70
  • Chủ đề top 80
  • Chủ đề top 90
  • Chủ đề top 100
  • Bài viết top 10
  • Bài viết top 20
  • Bài viết top 30
  • Bài viết top 40
  • Bài viết top 50
  • Bài viết top 60
  • Bài viết top 70
  • Bài viết top 80
  • Bài viết top 90
  • Bài viết top 100
  • Chủ đề top 10
  • Chủ đề top 20
  • Chủ đề top 30
  • Chủ đề top 40
  • Chủ đề top 50
  • Chủ đề top 60
  • Chủ đề top 70
  • Chủ đề top 80
  • Chủ đề top 90
  • Chủ đề top 100
  • Bài viết top 10
  • Bài viết top 20
  • Bài viết top 30
  • Bài viết top 40
  • Bài viết top 50
  • Bài viết top 60
  • Bài viết top 70
  • Bài viết top 80
  • Bài viết top 90
  • Bài viết top 100